ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: Να μείνει ή να φύγει ο Μάικ Τζέιμς;

Ο Παναθηναϊκός Superfoods, θα προσπαθήσει να διατηρήσει το μεγαλύτερο-αν όχι όλο-μέρος του κορμού της ομάδας που έφτασε στο νταμπλ, με τον Μάικ Τζέιμς να είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Η ερώτηση του ενός εκατομμυρίου: Να μείνει ή να φύγει ο Μάικ Τζέιμς;

Να μείνει  ή να φύγει; Ταιριάζει ή δεν ταιριάζει στην ομάδα; Όλος ο κόσμος, όλη τη χρονιά, μετά τον Καλάθη, ασχολείται με τον Τζέιμς. Είναι «τρελός», κάνει του κεφαλιού του, μερικά από αυτά που γράφτηκαν/ακούστηκαν. Τι παικταράς, ο Ευρωπαίος Ουέστμπρουκ, είπαν άλλοι.

Καταρχάς να ξεκαθαρίσουμε πως δύο πράγματα θα κρίνουν την παραμονή ή αποχώρησή του από την ομάδα. Η επιθυμία της ομάδας και του ίδιου (αυτά πάνε μαζί) και το οικονομικό. Δεδομένο πρέπει να θεωρείται πως αν ο Παναθηναϊκός θελήσει να τον κρατήσει, θα πρέπει να βάλει ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη (1 εκ. πήρε για τον ένα χρόνο που έπαιξε).

Αφήνοντας έξω τον παράγοντα των χρημάτων, σκοπός του συγκεκριμένου «πονήματος», είναι να αναδειχθούν τα αγωνιστικά χαρακτηριστικά του παίκτη αλλά και το κατά πόσο ταιριάζει το DNA ενός «τρελού»… στον Παναθηναϊκό.

Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση!
Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση! 1.950 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Στα συν της παραμονής του Αμερικανού, είναι η «γεύση» που άφησε στο φίνις της σεζόν. Έπαιξε με αρκετό μυαλό, ήταν πιο ομαδικός και βοήθησε τα μέγιστα (βγάζει την ασίστ στο κρίσιμο τρίποντο του Ρίβερς στον 5ο τελικό, ενώ μπορούσε να σουτάρει για όποιον θυμάται τη φάση).

Ξέρει την ομάδα, θα ξεκινήσει προετοιμασία με τον Πασκουάλ με ό,τι συνεπάγεται αυτό, είναι παίκτης κορμού, μπορεί να είναι ο game changer των αγώνων του Παναθηναϊκού, ενώ διαθέτει ένα χαρακτηριστικό που σπάνια βρίσκεις σε παίκτη. Μπορεί να μπει «κρύος» στο παρκέ και να το μπουμπουνήσει χωρίς να το σκεφτεί και να ευστοχήσει. Δεν είναι λίγο αυτό…

Στα αρνητικά του, το γεγονός πως κουβαλάει γερή δόση «τρέλας», είναι παίκτης που μπορεί να σε στείλει από τον παράδεισο στην κόλαση, ενώ ο χαρακτήρας του είναι τέτοιος που δύσκολα χαλιναγωγείται (εκεί πήρε άριστα ο Πασκουάλ). Μπορεί ο Παναθηναϊκός με λιγότερα χρήματα να βρει ένα παίκτη πιο ισορροπημένο, αλλά εξίσου αξιόπιστο, ενώ σίγουρα ο Τζέιμς αποτελεί υπόδειγμα «ψυχρού επαγγελματία» με ό,τι σημαίνει αυτό.

Αν θέλετε την άποψη μου, με καθαρά αγωνιστικά κριτήρια (είπαμε για τα λεφτά αποφασίζουν άλλοι), ο Τζέιμς πρέπει να μείνει έναν ακόμα χρόνο. Η ομοιογένεια με τους υπόλοιπους παίκτες που αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά του φετινού Παναθηναϊκού, αλλά και η παρουσία από την αρχή του Τσάβι Πασκουάλ, θεωρώ πως μπορούν να λειτουργήσουν θετικά. Ο Τζέιμς είναι ένας παίκτης που έχει το απρόβλεπτο στο παιχνίδι του, μπορεί να μπει μέσα και να αλλάξει το ρυθμό ενός αγώνα και σίγουρα δε θα τον νοιάξει και τόσο,αν παίξει δέκα ή σαράντα λεπτά.

Εσείς τι λέτε;

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...