ΚΛΕΙΣΙΜΟ
EDITORIAL

Το ερώτημα είναι ένα: Γιατί έφτασε στο σημείο να θέλει να φύγει ο Μπεργκ;

Ποδοσφαιριστή φευγάτο δεν μπορείς να το κρατήσεις. Πολύ δύσκολα θα αλλάξει η κατάσταση από τη στιγμή που ο ίδιος ο Μάρκους Μπεργκ ταξίδεψε στα Εμιράτα και επί της ουσίας συμφώνησε με την Αλ Αϊν. Το μεγάλο ερώτημα είναι "γιατί έφτασε ο Μπεργκ στο σημείο να θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα". Εκεί πρέπει να σταθούμε. Η θέση του panathinaikos24.gr.

Το ερώτημα είναι ένα: Γιατί έφτασε στο σημείο να θέλει να φύγει ο Μπεργκ;

Ο Μάρκους Μπεργκ είναι ένας σπουδαίος ποδοσφαιριστής. Δεν αμφέβαλλε και δεν πρέπει  να αμφιβάλλει κανείς επ’ αυτού. Και είναι από τους παίκτες που έχουν ματώσει και με το παραπάνω τη φανέλα με το τριφύλλι. Οι λαϊκισμοί, οι ύβρεις και οι υπερβολές, μετά και τα όσα συμβαίνουν από χθες, είναι καταστάσεις που καλό θα είναι να αποφεύγονται. Διότι, πολύ απλά, ο Μπεργκ και ο κάθε Μπεργκ είναι επαγγελματίας.

Κανείς δεν ξέρει αν, τελικά, ο Σουηδός θα φύγει ή όχι από το “τριφύλλι”. Αυτό θα εξαρτηθεί από τις τελικές διαπραγματεύσεις της Αλ Αϊν με τον Παναθηναϊκό. Εναν Παναθηναϊκό που δεν έβαλε πωλητήριο στον Σουηδό, κάτι που φάνηκε στην ανακοίνωση που βγήκε σήμερα. Εναν Παναθηναϊκό, όμως, που δεν κατάφερε να αλλάξει τη στάση του παίκτη και να τον κάνει να μη φύγει από την ομάδα…

Ο Μπεργκ θέλει να αποχωρήσει και να βρει ένα καλύτερο συμβόλαιο και μια οικονομική συνέπεια. Αυτό δείχνει η στάση του τον τελευταίο καιρό και η επίσκεψή του στα Εμιράτα. Δικαίωμά του. Οπως δικαίωμα και της ομάδας να μη ρίχνει τις απαιτήσεις της και να ζηταει τα σχεδόν 5 εκατομμύρια ευρώ που της αναλογούν, με βάση τη ρήτρα. Ολα αυτά είναι πράγματα που συμβαίνουν στον επαγγελματικό αθλητισμό. Παίκτες φεύγουν και έρχονται. Ετσι είναι ο χώρος. Το μεγάλο ερώτημα είναι “γιατί έφτασε στο σημείο ο Μπεργκ να θέλει να αποχωρήσει από την ομάδα…”. Αυτό είναι το κυρίαρχο και εκεί πρέπει να εστιάσουν όλοι για να λυθεί το πρόβλημα.

Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου
Τρελός, κακό παιδί, αλλά παικταράς: Ο killer- γκολτζής που ήταν ο μεγαλύτερος καημός του καπετάνιου 97.504 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Προφανώς και οι λόγοι είναι πολλοί. Οι δυο βασικοί είναι το οικονομικό, αλλά και η κατάσταση στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο Σουηδός δείχνει  να μην μπορεί να “βαδίσει” άλλο με αυτά τα παραπάνω γι αυτό και θέλει να αποχωρήσει για ένα άλλο περιβάλλον. Για μια διαφορετική κατάσταση, σε κάθε επίπεδο. Ο Μπεργκ οδηγήθηκε σε αυτή την απόφαση. Θέλει κάτι καινούριο και αναμφίβολα κάτι πιο σταθερό. Είναι, άλλωστε, σε μια ηλικία στην οποία έχει την τελευταία του ευκαιρία για ένα μεγάλο συμβόλαιο. Είπαμε, για επαγγελματικό αθλητισμό μιλάμε…

Δεν έχει νόημα το “ανάθεμα” και οι ακραίες συμπεριφορές. Ούτε για τον Μπεργκ, ούτε για τον Παναθηναϊκό. Αλλωστε, έτσι δεν πρόκειται να φτάσουμε σε κατάληξη και φυσικά να λύσουμε το όποιο πρόβλημα. Οι “φωνές” είναι για λαϊκισμό και τίποτα περισσότερο. Αυτό που απαιτείται, ανεξάρτητα από το αν θα φύγει ή όχι ο Σουηδός, είναι να γίνει γνωστό από την ίδια την ομάδα το σχέδιο, το πλάνο και η στρατηγική για την επίλυση των προβλημάτων από εδώ και στο εξής.

Ο Γιάννης Αλαφούζος θα πρέπει να μιλήσει ανοικτά για το τι μέλλει γενέσθαι από εδώ και στο εξής. Θα πρέπει να τοποθετηθεί για όλα τα καυτά ζητήματα. Να βγει να πει την αλήθεια για όλα. Για να μην παρατηρηθούν ανάλογα φαινόμενα στο μέλλον και για να μη φτάνουν στο σημείο παίκτες – ηγέτες να θέλουν να φύγουν, είναι αναγκαίο να γίνει γνωστή η κατάσταση και οι όποιες αποφάσεις παρθούν από εδώ και στο εξής. Ο κόσμος πρέπει να μάθει τι συμβαίνει και αν υπάρχει διάθεση επίλυσης των προβλημάτων, αλλά και πολύ περισσότερο όραμα για τον Παναθηναϊκό…

Panathinaikos24.gr

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.