ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Βουγιούκας: «Ο Παναθηναϊκός και ο Ζοτς με βοήθησαν να ανέβω επίπεδο»

Ο Έλληνας σέντερ μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τη θητεία του στον Παναθηναϊκό αλλά και τη βοήθεια που έλαβε από τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς

Βουγιούκας: «Ο Παναθηναϊκός και ο Ζοτς με βοήθησαν να ανέβω επίπεδο»

Ο Ίαν Βουγιούκας παρευρέθη στο «West Side Basketball Camp» που διοργάνωσε ο Γ.Σ Περιστερίου και δεν δίστασε να αναφερθεί στο πέρασμά του από τον Παναθηναϊκό, την κορυφαία στιγμή της καριέρας του αλλά και τις εμπειρίες που αποκόμισε έχοντας προπονητή τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βουγιούκα:

Για την καλύτερη στιγμή της καριέρα του: «Αναμφίβολα η κατάκτηση της Ευρωλίγκας το 2011 με τον Παναθηναϊκό στην Βαρκελώνη. Είναι η στιγμή που κάθε επαγγελματίας αθλητής θέλει να την ζήσει. Ξεχωρίζω και το τέταρτο παιχνίδι της σειράς των πλέι οφ εκείνης της χρονιάς κόντρα στην Μπαρτσελόνα, την οποία αποκλείσαμε για να πάμε στο φάιναλ φορ. Είχα παίξει καλά και θυμάμαι είχα βοηθήσει από τη μεριά μου να επιτευχθεί αυτός ο στόχος».

Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως
Εξωπραγματική πρόταση σε Λάρκιν: Τρία εκατομμύρια ετησίως 45.301 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το πρότυπό του: «Ίσως είστε λίγο μικροί και μπορεί να μην τον θυμάστε, αν και σταμάτησε σχετικά πρόσφατα. Είναι ο Τιμ Ντάνκαν, που αγωνιζόταν στους Σαν Αντόνιο Σπερς, και αποτέλεσε για μένα πρότυπο και λόγω θέσης, γιατί αγωνίζεται κοντά στο καλάθι, όπως κι εγώ, αλλά και λόγω χαρακτήρα και ιδιοσυγκρασίας».

Για τον καλύτερο προπονητή που είχε: «Είναι ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Δεν μπορείς να περιγράψεις με λόγια πως είναι να προπονείσαι και να αγωνίζεσαι υπό τις οδηγίες του. Αυτός κι ο Παναθηναϊκός (2010-2012) με βοήθησαν να αλλάξω επίπεδο στην καριέρα μου και να μπω ανάμεσα στους κορυφαίους.

Για τον Σάρας Γιασικεβίτσιους: «Ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, με τον οποίο υπήρξα και συμπαίκτης στον Παναθηναϊκό και συνεργαστήκαμε πέρσι στην Ζαλγκίρις, έχει πολλά στοιχεία του «Ζοτς» και έχει υιοθετήσει μερικές από τις μεθόδους του. Αλλά και ο φετινός προπονητής που είχα, ο Σάσα Ομπράντοβιτς είναι ένας πολύ καλός προπονητής με αρχές σε άμυνα και επίθεση».

Για την έως τώρα πορεία του: «Ξεκίνησα από έναν μικρό σύλλογο τον Άρη Γλυφάδας και με αξίωσε ο Θεός να έχω αγωνιστεί σχεδόν σε όλη την Ευρώπη, όπου υπάρχει και παίζεται μπάσκετ. Έπαιξα κατά σειρά στον Ηλυσιακό, στο κολλέγιο Σεντ Λιούις, στο Ρέθυμνο, ως δανεικός στον Ολυμπιακό, στον Ολυμπιακό, στον Πανελλήνιο, στον Παναθηναϊκό, στην Ούνιξ Καζάν, στην Γαλατασαράι, στην Ουλμ, στην Ζαλγκίρις και φέτος στην Λοκομοτιβ Κούμπαν. Κάθε μια από αυτές τις ομάδες ήταν για μένα μια ξεχωριστή εμπειρία».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.