Το μειονέκτημά του, πλεονέκτημα θέλει να κάνει ο Παναθηναϊκός Superfoods. Υπάρχει σοβαρή πιθανότητα, στην αρχή της επόμενης σεζόν, οι νταμπλούχοι να ξεκινήσουν με πλεονέκτημα έναντι του Ολυμπιακού, αναφορικά με τον βασικό κορμό και την ομοιογένεια.

Προσοχή. Δεν συζητάμε για τους Έλληνες παίκτες, όπου ο Ολυμπιακός έχε ένα σταθερό κορμό εδώ και χρόνια, μα για τους ξένους. Θα πείτε, «μα τι λέει αυτός, εδώ γίνεται τόση φασαρία για να αποκτήσει περισσότερους Έλληνες η ομάδα» κλπ, κλπ. Σωστά. Αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε κάτι.

Αν θυμηθείτε την παντοκρατορία του Παναθηναϊκού από το 1996 και μετά, εκτός του ελληνικού κορμού, υπήρχαν και «ξένες σταθερές». Ή μήπως όχι; Ο Παναθηναϊκός αν καταλήξει σε μια σούπερ τετράδα ξένων (να αλλάζει το πολύ δύο κάθε σεζόν) θα έχει κερδίσει το πρώτο στοίχημα. Να έχει παίκτες, μη Έλληνες που να έχουν μαζί πολλά παιχνίδια και μπόλικες «ώρες πτήσεις».

Ούτως ή άλλως, ο Παναθηναϊκός και ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος είναι αποφασισμένος να φέρει Έλληνες παίκτες στην ομάδα και να τονώσει το γηγενές στοιχείο. Αυτό είναι κάτι που ο Παναθηναϊκός, είναι αναγκασμένος να κάνει. Αν καταφέρει να διατηρήσει και τους ξένους του, συν δύο προσθήκες, τότε θα έχει κάνει το μειονέκτημά του, πλεονέκτημα.

Συνεπώς προέχει η διατήρηση του κορμού. Γι’ αυτό και υπάρχει «ησυχία» από το πράσινο στρατόπεδο, αναφορικά με τις μεταγραφές. Είναι ξεκάθαρο πως ο Τσάβι Πασκουάλ, θεωρεί μείζονος σημασίας τη διατήρηση των περισσοτέρων παικτών που είχε φέτος και του χρόνου, γι’ αυτό άλλωστε περιμένουν και τον Μάικ Τζέιμς. Γι’ αυτό, υπομονή με τις μεταγραφές, διοίκηση και προπονητής ξέρουν τι θέλουν, πράττουν με μεθοδικότητα, χωρίς βιασύνες και κινήσεις «πανικού». Ακόμα και οι «κινήσεις» για Μάντζαρη, Σλούκα έγιναν μεθοδικά και όπως έπρεπε, ασχέτως αν δεν προχώρησαν οι δύο-ομολογουμένως δύσκολες-περιπτώσεις.

ΥΓ.: Τα περισσότερα ονόματα που ακούγονται αφορούν τον άσο και λογικό. Ο Παναθηναϊκός θεωρώ, πως ασχέτως με το αν μείνει ο Τζέιμς ή όχι, θα πάει σε άσο από το πρώτο ράφι. Ωστόσο θα πρέπει κάποια στιγμή να “μπει” στην κουβέντα και το “πεντάρι”. Οι πράσινοι χρειάζονται ψηλό και αν θέλετε τη γνώμη μου, έναν αθλητικό ψηλό, ούτως ώστε να αξιοποιηθεί στα μέγιστα η έφεση του Καλάθη στο pick’n’roll.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου