ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Tα επιχειρήματα της FIBA για το νέο σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία προέβαλλε όλα τα επιχειρήματά της για τα οφέλη του νέου συστήματος διεξαγωγής της προκριματικής φάσης σε Ευρωμπάσκετ και Μουντομπάσκετ.

Tα επιχειρήματα της FIBA για το νέο σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών

Τον Μάιο, σε μία φαντασμαγορική τελετή στην Κίνα, η FIBA παρουσίασε το νέο σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών για τις τελικές φάσεις των μεγάλων διοργάνωσεων, προτού τοποθετήσει τις συμμετέχουσες ομάδες στην α’ προκριματική φάση του Παγκοσμίου του 2019.

Η καινοτόμα πρωτοβουλία της FIBA, περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, το «άπλωμα» των αναμετρήσεων στις προκριματικές φάσεις, οι οποίες θα διεξάγονται από εδώ και στο εξής εντός της τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου. Μία απόφαση που βρήκε αντίθετη την Ευρωλίγκα και τον Τζόρντι Μπερτομέου, με τον ισχυρό άνδρα του ευρωπαϊκού μπάσκετ να διαμηνύει πως το μέτρο αυτό δεν γίνεται αποδεκτό.

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία μπάσκετ πέρασε στην «αντεπίθεση», θέλοντας να απαντήσει στους ισχυρισμούς του Μπερτομέου και των πολεμίων της (κρατάει χρόνια αυτή η κόντρα!), παρουσιάζοντας ένα γράφημα με τα πλεονεκτήματα που θα αποφέρει στα αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα και εν συνεπεία στους διεθνείς καλαθοσφαιριστές, το νέο σύστημα διεξαγωγής των προκριματικών.

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 48.875 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το κεντρικό σύνθημα που «φιγουράρει» στο γράφημα είναι το «Players First», δηλαδή «Προτεραιότητα στους καλαθοσφαιριστές», καθώς υποστηρίζει πως το νέο σύστημα θα δώσει περισσότερο χρόνο ξεκούρασης στους παίκτες οι οποίοι αποτελούν μόνιμα μέλη των εθνικών τους ομάδων.

Τα βασικά σημεία του γραφήματος αναφέρουν ότι: α) απελευθερώνεται παντελώς ένα καλοκαίρι σε κάθε ολυμπιακό κύκλο, χωρίς δηλαδή την ύπαρξη κάποιας διοργάνωσης, β) υφίσταται μείωση η περίοδος προετοιμασίας των εθνικών ομάδων κατά μία εβδομάδα (από πέντε σε τέσσερις), γ) οι καλαθοσφαιριστές που θα κληθούν κατά τη διάρκεια των προκριματικών θα συμμετάσχουν σε δύο προπονήσεις πριν τους αγώνες, δ) επιτρέπεται η αλλαγή παικτών στο ρόστερ, στις διαθέσιμες ημερομηνίες (όπως γίνεται στην Ευρωλίγκα), και τέλος, πως θα δοθεί bonus ξεκούρασης δύο ημερών κατά τη διάρκεια του Ευρωμπάσκετ.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...