ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Έχει πλάκα να ψάχνεις τον παίκτη

Η Νίκη Μπάκουλη, γράφει στο panathinaikos24.gr, για το μεταγραφικό σχεδιασμό του Παναθηναϊκού Superfoods και όχι μόνο...

Έχει πλάκα να ψάχνεις τον παίκτη

Στο θαυμαστό κόσμο των μεταγραφών, διαβάζεις πολλά. Από ανθρώπους που ψάχνουν, βρίσκουν, επιβεβαιώνουν, γράφουν, από άλλους που ψάχνουν, βρίσκουν, δεν το επιβεβαιώνει το γραφείο Τύπου και δεν γράφουν, από κάποιους που έχουν άμεση συνεργασία με εταιρίες management (πράγμα θεμιτό στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε) και φυσικά από τους Τουϊτεράδες. Που είναι η νέα φυλή. Στα αρνητικά είναι πως προκύπτουν 100 διαφορετικές απόψεις. Στα θετικά είναι ότι και οι κρίνοντες, κρίνονται. Όπως μπορείς και να καταλάβεις ποιος διακινεί ό,τι θέλει η εκάστοτε ομάδα, όταν καθόλου τυχαία, εμφανίζονται σε διαφορετικά sites κείμενα με το ίδιο περιεχόμενο, σε χρονική απόσταση κάποιων λεπτών -μη σου πω δευτερολέπτων.

Πάμε τώρα σε κάποιες ιστορίες που διαβάζεις και δεν μπορείς να καταλάβεις. Όπως η άρνηση του Σλούκα, σε πρόταση 2 εκατομμυρίων ευρώ το χρόνο που του έκανε ο Παναθηναϊκός, επιβεβαιωμένη από ανθρώπους των “πρασίνων”. Και λες “τι έγινε ρε παιδιά;”. Eκτός και αν έχεις γίνει λίγο καχύποπτος μέσα στα χρόνια. Τότε είναι που ενδεχομένως ψάχνεις, βρίσκεις και διαπιστώνεις πως ο Σλούκας είχε συμφωνήσει δυο ημέρες νωρίτερα με τη Φενέρμπαχτσε (σε συμβόλαιο που είχε και αύξηση).Αλλά πάνω από όλα είναι, τελικά το επικοινωνιακό. Βρίσκεις και ότι η Φενέρ θα χάσει τον Μπογκντάνοβιτς (θα πάει στο ΝΒΑ), μαζί και 1-2 άλλους παίκτες και αν ξέρεις λίγο τον Ομπράντοβιτς, αντιλαμβάνεσαι πως δεν θα αφήσει κάποιον εξ αυτών που χειρίζονται την μπάλα, που έχουν ενταχθεί στη νοοτροπία του και θα βοηθήσουν τους νέους να κάνουν το ίδιο, να φύγει. Άρα, όχι μόνο δεν του κάνει μείωση, αλλά του κάνει και αύξηση για να βοηθήσει τη διαδικασία.

Ή διαβάζεις πως ο Άαρον Τζάκσον είναι ο Νο1 στόχος του Ολυμπιακού, ενώ ξέρεις ότι έχει συμφωνήσει με άλλη ομάδα. Λες “μπορεί να του κάνουν μεγαλύτερη προσφορά, ποιος ξέρει;”. Έπειτα, σε ενημερώνουν πως είπε “όχι” σε πρόταση 2 εκατομμυρίων (πλαφόν το έχουν βάλει;) των “ερυθρολεύκων”. Δεν σου λένε όμως, και ότι έχει δεσμευθεί με άλλο σύλλογο, νωρίτερα. Ούτε γιατί αρνήθηκε.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.649 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ή στην πρόσληψη του Στρέλνιεκς διέρρευσε τεχνηέντως πως δέχθηκε την πρόταση του Ολυμπιακού παρ’ ότι ήταν μικρότερη από άλλη -ενώ δεν ήταν. Πίσω στον Παναθηναϊκό και στο θέμα του Τζέιμς, ενημερώθηκες ότι δεν δέχθηκε αυτό που είχε να του προτείνει ο νταμπλούχος Ελλάδος, αλλά όχι και πως είχαν συμφωνήσει σε ένα συγκεκριμένο ποσό, ως καθαρό, και τελικά μπήκαν σε αυτό και οι φόροι. Οι υπεύθυνοι επικοινωνίας της ομάδας σπεύδουν να διαψεύσουν το ενδιαφέρον για Σόνι Ουίμς (δεδομένα υπήρχαν συζητήσεις, αλλά να με συμπαθάς που δεν βρήκα ντοκουμέντα να τα κάνω print screen). Δεν σου λένε κουβέντα για τον Όγκαστ -και τη συμφωνία με NBA out, που μια στις χίλιες μπορεί να ενεργοποιηθεί και άρα ο παίκτης να “χαθεί”. Είπαμε, πρωτίστως δεν είναι η αγάπη ανθρώπων για την όποια ομάδα και άρα η ανάγκη να μάθουν νέα της, αλλά το επικοινωνιακό. Το “θεαθήναι”, το οποίο για κάποιο διεστραμμένο λόγο, συντηρείται και από εκπροσώπους του Τύπου.

“Βγαίνει” χθες πως ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον Έρικ Γκριν και δεν σου εξηγεί κάποιος ότι ίσως το όραμα του Πασκουάλ να αφορά Καλάθη, Τζέιμς, Γκριν, ένα “καθαρό” δυάρι και τον Ρίβερς -ή έναν παίκτη σαν και αυτόν-,ώστε να παίρνει σκορ. Ναι, δεν υπάρχει άλλος οργανωτής. Αλλά υπάρχει σκορ. Γενικά, θα έλεγες ότι στην ενημέρωση σου υπάρχουν κενά. Μήπως ήλθε η ώρα να ζητήσεις να καλυφθούν; Γιατί μόνο εσύ μπορείς να εξαφανίσεις το χαμούλη που επικρατεί τώρα.

ΥΓ: Δεν ασχολούμαι με το θέμα του Μάντζαρη, όχι γιατί δεν το αναγνωρίζω, αλλά επειδή οι πράξεις μιλούν πιο δυνατά από τα λόγια -που λένε και οι Αμερικανοί. Επίσης, από το σπίτι μου έμαθα πως όταν έχω κάνει κάτι που θεωρώ ως λάθος, ζητώ “συγγνώμη”. Δεν προκαλώ. Χωρίς αυτό να δικαιολογεί τη δημοσιοποίηση προσωπικών συζητήσεων.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.