«Σέβομαι την επιλογή του Μάρκους – Έχει αποδείξει πως θέλει να παίζει με την Εθνική ομάδα»

Panathinaikos24 Team
28.06.2017 | 15:26
«Σέβομαι την επιλογή του Μάρκους – Έχει αποδείξει πως θέλει να παίζει με την Εθνική ομάδα» | Panathinaikos24.gr

Ο προπονητής της Εθνικής Σουηδίας, Γιάνε Άντερσονς, ανέφερε πως η μεταγραφή του Μάρκους Μπεργκ στην Άλ Αΐν δεν θα σταθεί εμπόδιο στην παρουσία του 31χρονου φορ με το «εθνόσημο».

Η οριστικοποίηση της μεταγραφής του Μάρκους Μπεργκ στην Άλ Αΐν αποτελεί ένα από τα πιο πολυσυζητημένα θέματα του αθλητικού κοινού της Σουηδίας και όχι άδικα, καθώς ο πρώην «πράσινος» φορ βρίσκεται μεταξύ των βασικών επιλογών του Γιάνε Άντερσον.

Ο Ομοσπονδιακός προπονητής της Σουηδίας ανέφερε, σε δηλώσεις του στην «aftonbladett», πως η επιλογή του Μάρκους Μπεργκ δεν πρόκειται να επηρεάσει την παρουσία του με την Εθνική ομάδα, εφ’ όσον ο 31χρονος φορ συνεχίζει να αποδίδει το ίδιο καλά όπως και με τον Παναθηναϊκό.

Παράλληλα, ο Άντερσον αποκάλυψε ότι είχε μιλήσει με τον Μπεργκ, δίχως να του δώσει κάποια συμβουλή, τονίζοντας πως σέβεται απόλυτα την επιλογή του ποδοσφαιριστή.

«Η κρίση μου δεν έχει να κάνει με το επίπεδο του πρωταθλήματος που επέλεξε να αγωνιστεί ο Μάρκους. Δεν μπορώ να είμαι κατηγορηματικός, ωστόσο μπορώ να πω ότι εντοπίζεται μεγάλη διαφορά ανάμεσα στη δυναμικότητα των ομάδων που απαρτίζουν τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, στα οποία αγωνίζονται Σουηδοί ποδοσφαιριστές», ανέφερε αρχικά ο Άντερσον, συμπληρώνοντας:

«Δεν με ανησυχεί η επιλογή του Μάρκους, σέβομαι την απόφασή του. Είχα έρθει σε επαφή με τον ίδιο, είχαμε μιλήσει μεν αλλά δεν του έδωσα συμβουλές σχετικά με τον ποιο επαγγελματικό δρόμο πρέπει να ακολουθήσει. Θα προχωρήσει, θέλει να παίζει στην Εθνική ομάδα και έχει μεγάλες φιλοδοξίες. Αυτό είναι το πιο σημαντικό για μένα, θεωρώ πως έχει μπροστά του έναν καλό αριθμό χρόνων σε ψηλό επίπεδο», τόνισε, μεταξύ άλλον ο Άντερσον.

Ενότητες