ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Για ποιον χτυπά η… καμπάνα;

Τι έχει στο μυαλό του ο Πασκουάλ. Γράφει η Νίκη Μπάκουλη.

Για ποιον χτυπά η... καμπάνα;

Διαβάζεις πολλά, αρκετά έχουν δόση αλήθειας (ακόμα και όταν διαψεύδονται για να μη χαλάσει… η μόστρα -με τα γνωστά ίδια κείμενα που εμφανίζονται παντού, σε απόσταση λίγων λεπτών), σπάνια όμως, σου εξηγούν τι σημαίνουν όσα προκύπτουν. Δηλαδή, τη λογική και τις συνέπειες. Εύλογα, μπερδεύεσαι. Λογικό. Για αυτό και με την προτροπή φίλων, με τους οποίους συζητούμε καθημερινά σε ομάδα που έχουμε “στήσει” σε σελίδα κοινωνικής δικτύωσης, θα αποπειραθώ να σου διευκρινίσω δυο πράγματα. Το εξής ένα: τι αρέσει στον Τσάβι Πασκουάλ, βάσει των όσων είχαμε δει να κάνει στην Μπαρτσελόνα. Γενικά, κράτα πως του αρέσει η εμπειρία και οι βετεράνοι. Πάμε και στο ειδικότερα.

Η εφημερίδα Sportime αποκάλυψε πως οι “πράσινοι” θέλουν τον Βουγιούκα και κάπου εκεί άρχισε η παραφιλολογία για το ποιος φεύγει, αφού όλοι δεν χωρούν, όσο καλοί και να είναι. Ας πούμε λοιπόν, ότι το “τριφύλλι” θα υπογράψει τον Βουγιούκα. Και μαζί με τον Μπουρούση θα υπάρχουν στο ρόστερ δύο κοινώς λεγόμενοι “δεινόσαυροι”. Δίπλα τους, βρίσκεται ένας αθλητικός παίκτης, ο Όγκαστ.

Στο “4” έχεις τους Γκάμπριελ, Σίνγκλετον, Γκιστ και Φώτση. Μη με διακόψεις, λέγοντας πως μόνο ένας είναι δεδομένος. Θα δεις πού θέλω να καταλήξω. Σύνολο ψηλών: επτά! Ένας περισσεύει. Όχι γιατί το λέω εγώ, αλλά επειδή πάντα ο Καταλανός έπαιζε με έξι ψηλούς. Πάμε να δούμε τι κάνει ο καθένας. Ή και σε συνδυασμό και πώς όλα “κουμπώνουν” με τα “θέλω” του Πασκουάλ.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.208 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο κόουτς του Παναθηναϊκού είναι “ερωτευμένος” με τους δεινόσαυρους που μπορούν να πασάρουν (τώρα καταλαβαίνεις και γιατί πήγε στη λύση του Βουγιούκα, όπως και γιατί του αρέσει ο Μπουρούσης). Και τους είχε και σε δίδυμο (Τόμιτς, Πλάις). Είχε πάντα ψηλούς που μπορούσαν να ποστάρουν. Επειδή είναι φαν και των διαφορετικών επιλογών, θέλει δίπλα τους κάποιον να συμπληρώνει την εικόνα. Να σου και ο Όγκαστ, ο οποίος είναι άγουρος ακόμα, αλλά είναι αθλητικός, έχει μέγεθος (2.07), ικανότητα να λειτουργεί όπως ο ψηλός στο pick n roll. Που σημαίνει να κάνει ό,τι ο Γκιστ, ο οποίος ήταν ο μόνος ψηλός που “έκοβε” φέτος στη ρακέτα και για αυτό όταν έλειπε, υπήρχε πρόβλημα. Ο Όγκαστ είναι και καλός ριμπάουντερ. Συγκριτικά με τον Γκιστ, δεν κυνηγά -ή τουλάχιστον δεν έχει μάθει να το κάνει ακόμα- κοντούς στην περιφέρεια. Κράτα το αυτό και συνεχίζουμε.

Στα must του Πασκουάλ βρίσκονται πάντα, ψηλά τριάρια, ικανά να ποστάρουν (βλ. Περπέρογλου), ένας μεγάλος σκόρερ στο “2” (τύπου Λάνγκφορντ) και πόιντ γκαρντ που δεν τον νοιάζει να είναι δεινοί σκόρερ (Λεκαβίτσιους). Δεν διανοείται να έχει “άσο” που να μην μπορεί να δημιουργήσει και να “διαβάσει” ή να πιέσει στην μπάλα. Όπως ήταν οι Χουέρτας και Ρούμπιο. Σου λείπει μια θέση. Είναι η “4”, όπου θέλει stretch four (τεσσάρια που να ανοίγουν τις αντίπαλες άμυνες, όπως ο Ντόλμαν). Τι υπάρχει φέτος λοιπόν, στη θέση του πάουερ φόργουορντ, σε ό,τι αφορά τον Παναθηναϊκό;

Σίγουρα ο Γκάμπριελ που ανανέωσε και ο οποίος σε ειδικά συστήματα μπορεί να παίξει ως “3”, αλλά όχι σε μόνιμη φάση. Άρα δεν μπορούμε να τον βάλουμε εκεί παρέα με τον Ρίβερς, ένα “καθαρό” 3αρι που δίνει σκορ στο ένας εναντίον ενός και ως spot shooter και ποστάρει μόνο όταν έχει πιο κοντό ή πιο αδύναμο παίκτη.

Πίσω στο “4”, μαζί με τον Γκάμπριελ υπάρχουν ο Φώτσης, ο οποίος κατευθύνεται στα 37, ο Σίνγκλετον και ο Γκιστ. Από αυτήν τη γραμμή -ας πούμε ότι βάσει αριθμών- περισσεύει ένας. Ο Σίνγκλετον είναι αυτός που κάνει επιτυχημένη την εξίσωση που “δένει” τους ψηλούς. Ο Γκιστ, πάντα σύμφωνα με όσα έχει κάνει ο Πασκουάλ έως ότου αφιχθεί στον Παναθηναϊκό, δεν ανήκει στα “πρέπει” του προπονητή. Διότι έχει περιορισμένη τεχνική ικανότητα, κάτι που μετρά πολύ ο Πασκουάλ και δεν “έχει” σουτ. Συμπερασματικά, αυτός που φαίνεται να “περισσεύει”, από το πώς συνήθιζε να κινείται όλα αυτά τα χρόνια ο Καταλανός, είναι ο Gistopoulos. Που συναισθηματικά “κλωτσά”.

Αντί επιλόγου, θα θυμίσω ότι ακόμα δεν έχει βρεθεί ο βασικός σκόρερ της περιφέρειας και αυτό είναι ένα στοιχείο που μπορεί να οδηγήσει σε τροποποιήσεις. Δηλαδή, αν δεν αποκτηθεί από τον Παναθηναϊκό ο επιθυμητός, ενδεχομένως να αλλάξει το γενικότερο πλάνο, διότι θα λείπει το σκορ -στην υπάρχουσα κατάσταση, δεν υπάρχει εν αφθονία και έχει ως κύριους εκφραστές τους Ρίβερς και Σίνγκλετον -αν κρατήσουμε το ότι πια ο Παππάς ξεκινά από την άμυνα.

Ελπίζω τώρα, να μην αισθάνεσαι την ίδια σύγχυση -ως προς το πώς, πού, γιατί.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.