ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Μολέδο για την άμυνα, «Μολέδο» και για την επίθεση…

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει στο panathinaikos24.gr για τον Ροντρίγκο Μολέδο, τη διαφαινόμενη ανανέωση της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Βραζιλιάνο στόπερ, αλλά και την αναζήτηση κορυφαίου επιθετικού.

Μολέδο για την άμυνα, «Μολέδο» και για την επίθεση...

Οταν τον Ιουνάριο του 2016 ο Παναθηναϊκός αποκτούσε τον Ροντρίγκο Μολέδο, οι γνώστες έκαναν λόγο για μεταγραφή με μπόλικο ρίσκο. Η αξία του Βραζιλιάνου στόπερ ήταν δεδομένη. Τα προβλήματα τραυματισμών του παρελθόντος, όμως, καθιστούσαν αμφίβολο το κατά πόσο θα μπορούσε ο παίκτης να επιστρέψει σε τοπ επίπεδο. Ο Κάουε Μασάδο, γιος του πασίγνωστου ατζέντη, Χόρχε Μασάδο, είχε κάνει τότε “δουλειά” με τον Παναθηναϊκό, φέρνοντάς του τον -αποτυχημένο όπως φάνηκε- Γιούρι Μαμούτε.

Ο Γιάννης Αλαφούζος έψαχνε για στόπερ κι ο μάνατζερ επέμενε. «Πάρτε τον Μολεδο και θα με θυμηθείτε. Έχει ξεπεράσει τα προβλήματά του και είναι έτοιμος να επιστρέψει σε κορυφαίο επίπεδο», ήταν τα λόγια του υιού Μασάδο στον πρόεδρο της ΠΑΕ, ο οποίος αφού μίλησε και με τον προπονητή (Αντρέα Στραματσόνι), αποφάσισε να προχωρήσει στην απόκτηση του ποδοσφαιριστή. Κι απ’ ότι φάνηκε, έκανε πολύ καλά…

Ενάμιση χρόνο μετά, ο Μολέδο, έπειτα από έντονη φημολογία αποχώρησής του, είναι έτοιμος να επεκτείνει τη συνεργασία του με το «τριφύλλι». Ο άνθρωπος που έγινε μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα ο ηγέτης της πράσινης άμυνας και ο καλύτερος κεντρικός αμυντικός του πρωταθλήματος, παραμένει στην ομάδα, επιβραβεύεται με συμβόλαιο με αυξημένες αποδοχές και βάζει υπογραφή σε νέα συνεργασία μέχρι το 2020. Δεν χωράει αμφιβολία ότι το νέο από μόνο του είναι ευχάριστο. Ειδικά, μετά τα όσα συνέβησαν με τον Μάρκους Μπεργκ και την αποχώρηση του Σουηδού από την ομάδα.

Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες!
Πιάστε τον Φωτάρα, διότι μοιράζει… δραμαμίνες! 1.626 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι «πράσινοι» δεν κατάφεραν να κρατήσουν τον καλύτερο τους επιθετικό κι αυτό είναι κάτι που τους βαραίνει. Κατάφεραν, όμως, να διαρητήσουν στο ρόστερ τον κορυφαίο τους στόπερ. Κι αυτό από μόνο του, μετά το μεγάλο «χαστούκι» στην υπόθεση Μπεργκ, που οδήγησε και στην παραίτηση του Νίκου Λυμπερόπουλου, είναι μια επιτυχία. Δεν λύνονται, φυσικά, τα προβλήματα κι ούτε ξαφνικά θα σβήσουν όλες οι ανορθογραφίες του «τριφυλλιού», επειδή ανανεώνει ο Βραζιλιάνος. Τα γράφαμε και στο προηγούμενο κείμενο. Χρειάζεται πολλή δουλειά και κυρίως στήριξη από τρίτους στο διοικητικό επίπεδο, για την αλλαγή σελίδας. Η παραμονή, όμως, του Μολέδο είναι το… αυτονόητο καλό για τον Παναθηναϊκό.

Ζητούμενο- εκτός των άλλων- είναι να βρεθεί κι ένας «Μολέδο» για την επίθεση. Ενας ποδοσφαιριστής με ηγετικά χαρακτηριστικά, με ποιότητα και με στοιχεία που θα τον κάνουν να καλύψει το κενό του Μάρκους Μπεργκ. Δεν μιλάμε, φυσικά, για κάτι το εύκολο. Δεν βρίσκεις με τη μια ποδοσφαιριστή σαν τον Σουηδό άσο, με όλα όσα «μετέδιδε» στην ομάδα. Οφείλεις, όμως, να ψάξεις. Να «χτενίσεις» την αγορά και να καταλήξεις στην καλύτερη δυνατή περίπτωση, με βάση και τα χρήματα (περίπου 800.000 ευρώ), που είσαι διατεθειμένος να δώσεις. Αυτό κάνει ο Μαρίνος Ουζουνίδης και οι συνεργάτες του. Ψάχνουν, ψάχνουν, ψάχνουν. Με την ελπίδα να βρουν αυτόν τον επιθετικό που ιδανικά θα δώσει το κάτι παραπάνω, όπως έδινε και ο Σουηδός. Η αναζήτηση αναμένεται να διαρκέσει αρκετά. Γι αυτό και δεν αποκλείεται ο στράικερ να αποκτηθεί αργά, σε σχέση με τις υπόλοιπες μεταγραφές που θα γίνουν…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.