ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Euroleague: Ανακοίνωση με «βολές» κατά της FIBA!

Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της Ευρωλίγκα και της FIBA με αφορμή το... αλαλούμ που προέκυψε με τις κοινές ημερομηνίες που προέκυψαν.

Euroleague: Ανακοίνωση με «βολές» κατά της FIBA!

Ανακοίνωση-απάντηση κατά της FIBA, με αφορμή το καλεντάρι των προκριματικών του Μουντομπάσκετ, το οποίο συμπίπτει με το αντίστοιχο πρόγραμμα της κορυφαίας μπασκετικής διασυλλογικής διοργάνωσης στην Ευρώπη.

Από την πλευρά της, η Ευρωλίγκα κατέστησε σαφές πως πάντοτε υποστήριζε τις εθνικές διοργανώσεις και παράλληλα υπερασπιζόταν την ελεύθερη επιλογή των παικτών, σχετικά με τις διοργανώσεις που εκείνοι επέλεγαν να συμμετέχουν, «πετώντας» το «μπαλάκι» στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, κατηγορώντας την εμμέσως για τα μέτρα πίεσης που ασκεί στους συλλόγους και στους υπόλοιπους πρωταγωνιστές.

Aναλυτικά η ανακοίνωση:

Σχετικά με τα πρόσφατα σχόλια και δηλώσεις που έγιναν στα ΜΜΕ από οργανισμούς και ανθρώπους σχετικά με το καλεντάρι της Turkish Airlines EuroLeague για την σεζόν 2017/18, η EuroLeague Basketball θα ήθελε να διευκρινίσει τα εξής:

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 47.097 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

1. Η EuroLeague Basketball και οι σύλλογοί της πάντα υποστήριζαν τις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων και θα συνεχίσουν να το κάνουν, πιστεύοντας πως είναι σημαντικοί για την προώθηση του αθλήματος του μπάσκετ στους φιλάθλους. Παρομοίως, η EuroLeague Basketball ποτέ δεν απαγόρευσε στους παίκτες να αποχωρήσουν από τους συλλόγους τους για να συμμετάσχουν στους αγώνες των εθνικών τυς ομάδων και θα συνεχίσει να κάνει το ίδιο στο μέλλον. Το δικαίωμα των παικτών της EuroLeague Basketball να αποδειχθούν τις προσκλήσεις των εθνικών τους ομάδων συνεχίζει να ισχύει.

Αντιθέτως, η EuroLeague Basketball πάντα υπερασπιζόταν την ελεύθερη επιλογή των παικτών, ομάδων, προπονητών και των μετόχων σχετικά με το που θέλουν να συμμετάσχουν. Η EuroLeague Basketball έχει καταδικάσει κάθε πίεση και απειλή κυρώσεων όπως αυτές εφαρμόστηκαν στο παρελθόν από την FIBA ή τις εθνικές της ομοσπονδίες όταν οι ενδιαφερόμενοι εκφράζουν τη νόμιμη βούλησή τους.

Η EuroLeague Basketball καταδικάζει κάθε μέτρο πίεσης προς τους παίκτες, τους προπονητές, τους διαιτητές και τους συλλόγους. Αυτή η ελευθερία επιλογής έχει χρησιμοποιηθεί από τους παίκτες σε πολλές περιπτώσεις, χωρίς να “τραβηχθεί” περισσότερο το θέμα, ως ένδειξη σεβασμού για το FIBA EuroBasket 2017. Αποτελεί κοινή γνώση ότι στο παρελθόν πολλοί παίκτες, Ευρωπαίοι και μη Ευρωπαίοι, έχουν επανειλημμένως αποφασίσει να μην δεχθούν τις προσκλήσεις που δέχθηκαν από τις εθνικές τους ομάδες, χωρίς να υποστούν συνέπειες, συμπεριλαμβανομένων γνωστών πρώην παικτών, οι οποίοι τώρα προσπαθούν να πιέσουν εν ενεργεία παίκτες.

2. Η EuroLeague Basketball δε μπορεί να αποδεχθεί κανενός είδους μεροληπτική αντιμετώπιση προς τους παίκτες, προπονητές, διαιτητές, παρατηρητές και συλλόγων σε σύγκριση με αυτούς που αγωνίζονται σε άλλες διοργανώσεις. Αυτό ακριβώς συμβαίνει με τα “παράθυρα” για τις εθνικές ομάδες, όταν άλλοι ενδιαφερόμενοι έχουν δηλώσει δημόσια ότι δεν θα συμμετέχουν οι παίκτες τους, χωρίς καμία αντίδραση από την FIBA.

3. Η EuroLeague Basketball δεν τροποποίησε το πρόγραμμα της EuroLeague. Παραδοσιακά, η EuroLeague δεν έχει ποτέ διακόψει το πρόγραμμά της τον Νοέμβριο ή στο τέλος του Φλεβάρη. Το γεγονός ότι η FIBA αποφάσισε μονομερώς να οργανώσει αγώνες εθνικών ομάδων την ίδια ημερομηνία με τους αγώνες των συλλόγων είναι ευθύνη της FIBA. Η απόφαση της FIBA να κάνει κάτι τέτοιο έγινε κόντρα στην συμφωνία που υπήρχε με τους συλλόγους της EuroLeague Basketball από το 2004. Όπως ειπώθηκε το 2010, η EuroLeague Basketball είναι υπέρ της διοργάνωσης επίσημων αγώνων των εθνικών ομάδων στις χώρες τους. Προκειμένου να διεξαχθούν αυτοί οι αγώνες με τους καλύτερους παίκτες κάθε εθνικής ομάδας, ώστε να παρασχεθεί το καλύτερο δυνατό προϊόν στους φιλάθλους, να υπάρχει η δυνατότητα διαφήμισης από τις διεθνείς ομοσπονδίες και να υπάρξει εγγυημένος χρόνος ξεκούρασης των αθλητών μέσα στο καλοκαίρι, η EuroLeague Basketball έχει παρουσιάσει πολλές εναλλακτικές προτάσεις στην FIBA, χωρίς ανταπόκριση.

4. H EuroLeague Basketball έχει επανειλημμένως συνεργαστεί διαφημίζοντας τις διοργανώσεις των εθνικών ομάδων της FIBA μέσα από δικές τις πλατφόρμες, αλλά και με το να παραχωρήσει στην FIBA πολλούς υπαλλήλους της EuroLeague Basketball όταν της ζητήθηκε και είναι διατεθειμένη να κάνει το ίδιο και στο μέλλον. Η EuroLeague Basketball λυπήθηκε βλέποντας ότι οι η FIBA έχει απαγορεύσει την συμμετοχή διαιτητών, παρατηρητών και άλλων εμπλεκόμενων σε διοργανώσεις της FIBA με μοναδικό λόγο το γεγονός ότι σχετίζονται με την EuroLeague Basketball

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...