ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Παραμένει ΟΜΑΔΑ, λείπουν τα… γνωστά!

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει για τον Παναθηναϊκό που μοιάζει με συνέχεια του περσινού φινάλε, αλλά και «φωνάζει» ότι έχει σοβαρό πρόβλημα μπροστά.

Παραμένει ΟΜΑΔΑ, λείπουν τα… γνωστά!

Το πρώτο φιλικό του Παναθηναϊκού επί ολλανδικού εδάφους ήταν όπως ακριβώς το περιμέναμε και το συζητάγαμε μεταξύ μας εδώ στο Τέχελεν. Ίσως και λίγο καλύτερο (σε επίπεδο διάρκειας/ενέργειας), αν θέλετε να δώσουμε και μια θετική «νότα» στα πράγματα.

Με βάση τις ιδιαίτερες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί (λειψανδρία από τη μέση και κυρίως μπροστά) και οι οποίες ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να αλλάξουν το συντομότερο δυνατό, ήταν δεδομένο ότι θα βλέπαμε μια ομάδα σφιχτή, δεμένη, με κοντά τις γραμμές και με τέτοια ανασταλτική λειτουργία που θα απαγόρευε στον αντίπαλο να της κάνει φάσεις. Και φυσικά μια ομάδα που θα ήθελε αλλά… δεν θα μπορούσε να κάνει ευκαιρίες και γκολ, γι’ αυτό φυσικά δεν ευθύνονται οι παρόντες αλλά οι… απόντες που είναι και ένα σωρό.

Το θετικό λοιπόν είναι ότι ο Παναθηναϊκός παραμένει ΟΜΑΔΑ με όλη τη σημασία της λέξης, κάτι που είδαμε και πέρσι προς το τέλος της χρονιάς, όταν ο Μαρίνος κατάφερε να επιβάλει αυτά που θέλει. Δεν σας κρύβω πως και για φέτος δεν περίμενα τίποτα λιγότερο με βάση το πως και το πόσο δουλεύει ο συγκεκριμένος άνθρωπος. Ήταν και είναι βέβαιο πως πάμε σε μια συνέχεια του περσινού αγωνιστικού πλάνου σε επίπεδο δουλειάς, όχι προσώπων.

Από την άλλη βέβαια ο Ουζουνίδης είναι προπονητής και μάλιστα καλός, όχι όμως «θαυματοποιός». Αυτή τη στιγμή, ο άνθρωπος βρίσκεται επί της ουσίας με την πλάτη στον τοίχο και χρειάζεται άμεση «βοήθεια». Όταν έχει φύγει ο Μπεργκ, ο Λέτο, ο Εμποκού και ο Κλωναρίδης, όταν είναι νοκ άουτ εδώ και καιρό και τουλάχιστον για δυο εβδομάδες ακόμη ο Βιγιαφάνες και έχει έρθει (για μπροστά λέμε) μόνο ο Αλτμαν, τι απαιτήσεις μπορείς να έχεις στο δημιουργικό κομμάτι και μάλιστα απέναντι σε έναν σοβαρό αντίπαλο σαν την Ολεξάντρια;

Ο Παναθηναϊκός τα πήγε καλά ανασταλτικά, στην κυριολεξία δεν έφαγε ούτε φάση από τους Ουκρανούς, ωστόσο στην ανάπτυξη και κυρίως στην εκτέλεση είχε σοβαρότατο «θέμα» κάτι βεβαίως λογικό και επόμενο. Ο κόουτς μίλησε μετά τη λήξη του αγώνα για 2-3 μεταγραφές που πρέπει να γίνουν (για αρχή) μέσα στην εβδομάδα και γίνεται σαφές ότι αν έστω και καθυστερημένα επιτευχθεί κάτι τέτοιο τότε θα μιλάμε δεδομένα για «άλλη» ομάδα. Μέχρι τότε θα δουλεύει πάνω σε συγκεκριμένα κομμάτια και όχι συνολικά.

Την Τρίτη υπάρχει το ματς με την Κορτράικ του Αναστασίου και την Παρασκευή αυτό με τους Τούρκους. Δεν περιμένουμε ούτε και εκεί να δούμε κάτι διαφορετικό, από τη στιγμή που δεν αναμένονται άμεσες αλλαγές στο ρόστερ καθώς και… χθες να κλείσει κάποια μεταγραφή, δεν θα βρίσκεται αμέσως στη διάθεση του προπονητή. Επομένως πάμε λίγο πίσω και τα σπουδαία σε επίπεδο εικόνας αναμένονται από το φιλικό με την Αλκμάαρ στη Λεωφόρο και μετά. Έως τότε θα τα λέμε εδώ από το Τέχελεν με ό,τι συμβαίνει καθημερινά στην προετοιμασία του Παναθηναϊκού, παρακολουθώντας παράλληλα και τις όποιες εξελίξεις στο μεταγραφικό κομμάτι.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ