ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Η ποιότητα που θέλει ο Ουζουνίδης και οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την «καυτή» μεταγραφική εβδομάδα που έρχεται για τον Παναθηναϊκό και για τις «ενέσεις» ποιότητας που απαιτούνται από τη μέση και μπροστά.

Η ποιότητα που θέλει ο Ουζουνίδης και οι επόμενες μεταγραφικές κινήσεις

Δεν χρειαζόταν το φιλικό με την ουκρανική Ολεξάντριγια για να καταλάβουμε ότι ο Παναθηναϊκός θέλει σημαντική ενίσχυση από τη μέση και μπροστά. Ηταν και είναι γνωστό ότι, από τη στιγμή που έφυγαν ποδοσφαιριστές πρωτοκλασάτοι όπως οι Μπεργκ, Κλωναρίδης, Εμποκού, αλλά και ο Μπουμάλ, οι «πράσινοι» θα έπρεπε να ρίξουν το βάρος για την ενίσχυσή τους σε αυτές τις θέσεις. Μέχρι στιγμής έχει αποκτηθεί ο Όμρι Άλτμαν, που θεωρητικά θα αποτελεί μια εναλλακτική λύση ως δεύτερος επιθετικός ή δεκάρι. Απαιτούνται, πλέον, πολλές και σημαντικές ενισχύσεις για να ξαναγεμίσει με ποιότητα η ομάδα στις συγκεκριμένες θέσεις.

Όπως έγινε γνωστό από χθες, ο βραζιλιάνος Λουτσιάνο είναι πολύ κοντά στο να φορέσει τα πράσινα. Ο ποδοσφαιριστής έχει συμφωνήσει σε όλα με το «τριφύλλι», έχει βάλει την υπογραφή του σε τριετές συμβόλαιο και απομένει το «ok» της Κορίνθιανς. Με τα τωρινά δεδομένα, πολύ δύσκολα θα χαλάσει η μεταγραφή. Οι Βραζιλιάνοι, όπως όλα δείχνουν, θα απαντήσουν θετικά στην πρόταση του Παναθηναϊκού τη Δευτέρα και στη συνέχεια ο 24χρονος περιφερειακός επιθετικός, που λογίζεται ως αντι- Κλωναρίδης, θα πάρει το αεροπλάνο, θα έρθει στη χώρα μας για να ολοκληρωθεί η μετακίνησή του στο «τριφύλλι» και στη συνέχεια θα μεταβεί στην Ολλανδία. Οι συστάσεις που τον συνοδεύουν είναι εξαιρετικές. Αριστεροπόδαρος με υψηλή τεχνική, καλό σουτ και παίκτης που μπορεί να δώσει μια άλλη διάσταση στο παιχνίδι της ομάδας. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, από τη στιγμή που του προτάθηκε, επέμενε στην περίπτωσή του, βλέποντας σε αυτόν ποδοσφαιρικά στοιχεία, τα οποία αναζητά η ομάδα.

Από εκεί και πέρα, θα αποκτηθούν δυο εξτρέμ και δυο επιθετικοί, ο ένας εκ των οποίων θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του Μάρκους Μπεργκ. Καταλαβαίνει κανείς ότι δεν είναι εύκολο να βρεθεί ένας τέτοιος ποδοσφαιριστής, γι αυτό και, κατά πάσα πιθανότητα, η μεταγραφή του βασικού φορ θα καθυστερήσει. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης δεν θέλει λειτουργήσει βιαστικά και απλά να φέρει στην ομάδα τον βασικό φορ, επειδή «έτσι πρέπει». Προτιμά να έρθει ο ιδανικός αντί – Μπεργκ- όσο αυτό είναι εφικτό και πραγματοποιήσιμο σε πρώτο χρόνο-  κι ας μη γίνει κάτι τέτοιο γρήγορα. Οσο για τους ακραίους, πλην του Καμπέθας της Αταλάντα, με την οποία γίνονται επαφές για να αποκτηθεί ο 20χρονος άσος από τον Ισημερινό, στη λίστα υπάρχουν άλλοι δυο ποδοσφαιριστές, νεαροί στην ηλικία, που αγωνίζονται στην Ευρώπη. Εντός της εβδομάδας που έρχεται θα υπάρξουν και σε αυτό το «μέτωπο», οι εξελίξεις.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 830 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Μεγάλος στόχος είναι οι 3-4 μεταγραφές που θα γίνουν (συν 2-3 ακόμα ως εξτρά λύσεις) να ανεβάσουν το επίπεδο της ομάδας. Με αυτό το σκεπτικό κινούνται άπαντες στον Παναθηναϊκό, γι αυτό και κάθε περίπτωση ποδοσφαιριστή που εξετάζεται, περνάει από… κόσκινο και λεπτομερή ανάλυση, προτού αποφασιστεί η τελική κίνηση. Ο Ουζουνίδης θέλει ποδοσφαιριστές κανονικούς, ψάχνει ποδοσφαιριστές… για Παναθηναϊκό. Και είναι, μάλιστα, σίγουρος ότι, παρά τις δυσκολίες, θα καταφέρει να δημιουργήσει αυτό που θέλει, θα καταφέρει να φτιάξει μια ομάδα με ποιότητα και ικανή να θέσει και να διεκδικήσει υψηλούς στόχους τη νέα σεζόν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...