ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Γκάμπριελ: «Θέλω να μείνω για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό»

Ο Αμερικανός φόργουορντ δήλωσε υπερήφανος που είναι κομμάτι του συλλόγου, τονίζοντας πως θέλει να παραμείνει για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό.

Γκάμπριελ: «Θέλω να μείνω για πολλά χρόνια στον Παναθηναϊκό»

Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης παραχώρησε στην «Πράσινη» ο Κένι Γκάμπριελ.

Ο Αμερικανός φόργουορντ του «τριφυλλιού» έκανε μια μίνι-ανασκόπηση της περασμένης σεζόν, ενώ έθεσε τους προσωπικούς του στόχους για την επόμενη αγωνιστική περίοδο, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στο διάστημα προσαρμογής του, τον Νικ Καλάθη, τον Τσάβι Πασκουάλ, τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και φυσικά τους οπαδούς της ομάδας.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Γκάμπριελ στην «Πράσινη»:

Για το νέο του συμβόλαιο: «Είμαι πάρα πολύ χαρούμενος. Θυμάμαι να μιλάω στον Νικ και στον Φελντέιν όταν τελείωσε η σεζόν και πλέον φεύγαμε για τις πατρίδες μας και να τους λέω ότι θέλω πολύ να επιστρέψω και να μείνω εδώ!»

Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!»
Ισπανικά ΜΜΕ: «Στον Παναθηναϊκό ο Χεζόνια!» 41.412 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε: «Σίγουρα ήταν κάπως δύσκολο. Αλλά έπρεπε να είμαι έτοιμος! Κάθε φορά έπρεπε να είμαι έτοιμος! Όταν ήρθα ήξερα ότι δεν θα είναι εύκολο. Προσπαθούσα, όμως, όσο καλύτερα μπορούσα ώστε όταν έρθει η στιγμή να μπω στο παρκέ να τα δώσω όλα. Μάθαινα πράγματα. Ήταν δύσκολο γιατί δεν έπαιζα στο ελληνικό Πρωτάθλημα οπότε περνούσαν πολλές μέρες χωρίς να αγωνίζομαι. Αυτό με δυσκόλευε κυρίως. Με βοήθησαν πολύ, όμως, και οι προπονητές μου, δούλεψα σκληρά και προσπαθούσα κάθε μέρα ώστε να είμαι έτοιμος για να βοηθήσω την ομάδα μου. Έβλεπα τους συμπαίκτες μου να αγωνίζονται σκληρά, με πάθος, με ενέργεια και ήθελα να γίνω κι εγώ κομμάτι όλου αυτού».

Για το πως προσαρμόστηκε στην ομάδα: «Γενικά πιστεύω στον εαυτό μου. Έμεινα συγκεντρωμένος και έλεγα συνέχεια μέσα μου ότι πρέπει να είμαι έτοιμος. Δεν ήθελα να απογοητεύσω τον προπονητή και τους συμπαίκτες μου. Ήθελα όταν θα μου δινόταν η ευκαιρία να μπω μέσα και να παίξω σκληρά, να παλέψω, να πάρω ριμπάουντ, να παίξω άμυνα. Έπρεπε να κάνω αυτά που μπορώ και που έπρεπε να κάνω σε αυτή την ομάδα».

Για την διαχείριση της κρίσης μετά τον αποκλεισμό από τη Φενέρ: «Το έχουμε ξεχάσει αυτό. Είναι στο παρελθόν. Δεν υπάρχει καν λόγος ούτε να το θυμόμαστε, ούτε να το αναφέρουμε. Προσωπικά δεν θέλω να μιλάω γι’ αυτό. Η σεζόν τελείωσε πετυχημένα και πλέον ξεκινά κάτι καινούριο και για την ομάδα και για μένα προσωπικά, για το οποίο είμαι πολύ χαρούμενος. Όσον αφορά πάντως στη διαχείριση πριν από τους τελικούς, ξέραμε ότι θα πρέπει να παλέψουμε για να πάρουμε το Πρωτάθλημα και να σώσουμε τη χρονιά».

Για τον Νικ Καλάθη: Ο Νικ είναι ένας εκπληκτικός τύπος αλλά και ένας εξαιρετικός ηγέτης. Μετά από την ήττα στο τρίτο παιχνίδι είπε ότι «έχουμε άλλα δύο παιχνίδια να πάρουμε, πάμε να τα πάρουμε! Έχει τρομερό ταλέντο αλλά και σπουδαία επιρροή στα αποδυτήρια. Μας λέει να παίζουμε ο ένας για τον άλλον και να μένουμε ενωμένοι».

Για την εξέλιξη των τελικών: «Η αλήθεια είναι πως είχαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε και τα δύο παιχνίδια που χάσαμε στο ΣΕΦ. Ήμασταν καλύτεροι, ήμασταν μπροστά στο σκορ και χάσαμε στα τελευταία λεπτά. Οκ, έτσι είναι ο αθλητισμός. Δεν μπορείς να κερδίζεις κάθε μέρα. Πάντως, ναι, μπορούσαμε να κερδίσουμε και τα πέντε παιχνίδια. Οι δύο αυτές ήττες, όμως, μας βοήθησαν να πάρουμε τις δύο νίκες σε τέταρτο και πέμπτο τελικό».

Για το τι σημαίνει για εκείνον ο Παναθηναϊκός: « Ήξερα σε πόσο μεγάλη ομάδα πηγαίνω. Πλέον ξέρω και τι σημαίνει αυτή η ομάδα για τον κόσμο της. Είναι εκπληκτικοί οι οπαδοί της ομάδας! Και είναι πάντα δίπλα της! Είναι εντυπωσιακό αυτό που ζητούν από την ομάδα τους. Είτε κερδίζεις, είτε χάνεις, θέλουν να σε δουν να παλεύεις και να παίζεις σκληρά και με ψυχή. Είμαι πολύ χαρούμενος που επεκτάθηκε το συμβόλαιό μου. Είναι τρομερό να είμαι κομμάτι του Παναθηναϊκού! Θέλω να μείνω πολλά χρόνια εδώ!».

Για την ατμόσφαιρα στο ΣΕΦ: «Είναι πολύ δύσκολο να παίζεις εκεί. Είναι πολύ σκληρή η ατμόσφαιρα. Ωστόσο, το να κερδίζεις εκεί και να παίρνεις το Πρωτάθλημα μέσα σε τέτοιο κλίμα είναι ακόμη καλύτερο! Καταλαβαίνω πώς μπορεί να ένιωσαν που έχασαν τον τίτλο στην έδρα τους. Το ίδιο συναίσθημα θα είχαμε κι εμείς. Πάντως το να παίρνεις το Πρωτάθλημα εκεί μέσα είναι τρομερό!».

Για τις φιλοδοξίες του εν όψει της νέας σεζόν: «Θα συνεχίσω να παίζω σκληρά. Να είμαι έτοιμος για ό,τι μπορώ να κάνω και να να βοηθώ την ομάδα μου να κερδίσει. Σε όποια θέση κι αν παίζω, όποτε κι αν μπαίνω να παίξω, όσο κι αν παίζω να κάνω τα πάντα. Θέλω να είμαι έτοιμος κάθε φορά. Να διασκεδάζουμε το μπάσκετ που παίζουμε και να ξέρουμε στο τέλος της μέρας ότι έχουμε κάνει τα πάντα, όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα».

Για το γεγονός πως δεν ξεκίνησε βασικός στα πρώτα ματς των τελικών: «Δεν με επηρεάζει το αν ξεκινάω στην πεντάδα ή έρχομαι από τον πάγκο. Δεν μπορείς να κερδίσεις ένα ματς στα πρώτα πέντε λεπτά. Εγώ θέλω να είμαι έτοιμος πάντα κάθε στιγμή που μπαίνω».

Για τη συνεργασία του με τον Πασκουάλ: «Τώρα που με ξέρει και τον ξέρω θα είμαστε μαζί και θα είναι ακόμη πιο ωραία η συνεργασία μας. Ήταν δύσκολο όταν ήρθα στο μέσο της χρονιάς γιατί έπρεπε να του “συστηθώ”. Να δείξω ποιος είμαι. Τώρα θα είναι πιο εύκολο. Θέλω να το δείξω πως θα είμαι έτοιμος κάθε φορά που μου ζητά να παίξω. Είναι εξαιρετικός άνθρωπος, πολύ καλός προπονητής και πολύ ανταγωνιστικός. Θέλει να βγαίνουμε έξω και να είμαστε μαζί, να παίζουμε σαν ομάδα και να το διασκεδάζουμε».

Για τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο και την παρουσία του στο ΣΕΦ στον 5ο τελικό: «Δείχνει ότι ήθελε πολύ να κερδίσουμε ό,τι κι αν γινόταν. Όποιοι κι αν είναι, όποια κι αν ήταν η ατμόσφαιρα εκεί μέσα ήθελε να το πάρουμε και το έδειξε. Ήρθε μαζί μας, έγινε συμπαίκτης μας, και έδειξε σε όλους ότι είναι δίπλα μας και ότι πάμε για να τους κερδίσουμε».

Για τους στόχους που θέτει εν όψει της νέας σεζόν: «Ασφαλώς. Θέλω κι εγώ το Final 4. Σημασία έχει, όμως, θα πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Αυτό πρέπει να κάνουμε. Να συνεχίζουμε να παίζουμε μπάσκετ και παιχνίδι με παιχνίδι να πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά στον στόχο μας. Στα επόμενα τρία χρόνια αυτό θέλω να κάνω κι εγώ. Να βοηθάω την ομάδα μου σε κάθε ματς».

Για τα πράγματα που του έχουν λείψει από την Ελλάδα: «Τα ψώνια στην Αθήνα (σ. σ. γέλια) και φυσικά το ΟΑΚΑ! Ανυπομονώ να μπω και να ξαναπαίξω εκεί μέσα!».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...