ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΠΟΛ ΖΟΣΕ ΕΜΠΟΚΟΥ

«Ελπίζω να ξαναπαίξω στον Παναθηναϊκό – Σπουδαίος ο Ουζουνίδης»

Ο Πολ Ζοσέ Εμποκού μιλάει για την επιλογή του να φύγει από τον Παναθηναϊκό, εύχεται να επιστρέψει στο μέλλον και στέλνει το μήνυμά του στον κόσμο της ομάδας.

«Ελπίζω να ξαναπαίξω στον Παναθηναϊκό – Σπουδαίος ο Ουζουνίδης»

Μπορεί να αγωνίστηκε μόλις για ένα χρόνο, όμως αγάπησε τον Παναθηναϊκό και δεν το κρύβει. Δεν είναι και λίγο, άλλωστε, αυτό που έκανε σήμερα με την ξαφνική του επίσκεψη στο Τέχελεν και στην προπόνηση της ομάδας. Ο Πόλ Ζοσέ Εμποκού μιλάει για την αποχώρησή του από το «τριφύλλι», τονίζοντας ότι ήθελε, αρχικά, να συνεχίσει, υποκλίνεται στον Μαρίνο Ουζουνίδη και στέλνει μήνυμα… στήριξης στον κόσμο, ενόψει της νέας χρονιάς.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Πολ Ζοσέ Εμποκού:

Για την αποχώρηση του από τον Παναθηναϊκό και τη μεταγραφή του στη Σταντάρ Λιέγης:

” Η πρώτη μου σκέψη ήταν να παραμείνω στον Παναθηναϊκό και αυτό είχα πει στον προπονητή και σε όλους στο κλαμπ. Πέρασα φοβερά εκεί και δεν μιλάω μόνο για το κομμάτι του ποδοσφαίρου. Ο κόσμος, οι φίλαθλοι, η ομάδα που ήταν ένα σπουδαίο γκρουπ παικτών… Έπρεπε να κάνω μια επιλογή. Ήρθε η πρόταση της Σταντάρ Λιέγης, η οποία είναι η ομάδα της καρδιάς μου. Εκεί είναι το σπίτι μου, έχουν ένα καλό πρότζεκτ και για μένα ήταν δύσκολο να τους πω “όχι”. Ακόμα και αν στην αρχή δεν ήμουν τόσο σίγουρος. Όμως είχα τον χρόνο για να προσευχηθώ, για να ηρεμήσω, να ξεκουραστώ και να σκεφτώ καλά. Πήρα την απόφαση να επιστρέψω σπίτι μου, όμως ο Παναθηναϊκός θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι είναι στην ομάδα για την στήριξη τους. Ελπίζω κάποια μέρα να ξαναπαίξω γι’ αυτόν τον σύλλογο σε καλύτερες συνθήκες, γιατί είναι ένα μεγάλο κλαμπ. Έχει έναν σπουδαίο προπονητή, κάνει καλή δουλειά και ελπίζω μελλοντικά να είναι καλύτερα τα πράγματα απ΄ ότι τώρα”.

Για την… έκπληξη που έκανε στους πρώην συμπαίκτες του και την παρουσία του στο  Τέχελεν:

” Μίλησα με όλους στην ομάδα και ήθελα να ευχηθώ στον καλό φίλο μου, Ουσμάν Κουλιμπαλί να έχει μια καλή σεζόν, να τον δω και να του δώσω το δώρο γενεθλίων του. Δεν ήταν μακριά από το σπίτι μου και έπρεπε να έρθω. Έχω προπόνηση το απόγευμα, άρα βρήκα χρόνο “.

Για όσα κρατάει και όσα θέλει να ξεχάσει από τη σεζόν που πέρασε στον Παναθηναϊκό:

” Αυτό που θα θυμάμαι είναι η στήριξη γύρω από το σύλλογο. Οι οπαδοί στην πόλη, αλλά και όπου και αν πηγαίναμε… Ακόμα και όταν πήγα διακοπές στα Χανιά και την Κω, έβλεπα παντού οπαδούς του Παναθηναϊκού. Αυτό είναι κάτι που θα θυμάμαι. Αναφορικά με αυτό που θα ήθελα να ξεχάσω… Η απώλεια του Κυπέλλου. Νομίζω ότι είχαμε μεγάλες προοπτικές για να κερδίσουμε αυτό το Κύπελλο, όμως υπήρξαν κάποια προβλήματα με διαιτητικές αποφάσεις. Είναι ντροπή να υπάρχουν στο ποδόσφαιρο τέτοιες αποφάσεις, όμως θέλω να το ξεχάσω και ελπίζω μια μέρα να κερδίσουμε κάτι”.

Για τον κόσμο του Παναθηναϊκού:

” Θέλω να ζητήσω στον κόσμο να συνεχίσει να υποστηρίζει την ομάδα. Δεν είναι εύκολο να το κάνεις αυτή την εποχή και με όσα συμβαίνουν, όμως γνωρίζω ότι η ομάδα θα δώσει τα πάντα, όπως πάντα έκανε. Υπάρχει ένας σπουδαίος προπονητής, ο οποίος αγαπάει τον Παναθηναϊκό και του αρέσει να κερδίζει. Γνωρίζω ότι θα κάνει ότι περνάει από το χέρι του για να κερδίζει και να πάει την ομάδα όσο πιο μακριά γίνεται”.

Για τις προσδοκίες που έχει για τον Παναθηναϊκό ενόψει της νέας σεζόν:

” Γνωρίζω μονάχα τους παίκτες που έπαιξα μαζί τους πέρυσι και όχι τους νεοαποκτηθέντες. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι οι παίκτες θα δώσουν τα πάντα και ο προπονητής θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί με τα μέσα που διαθέτει, προκειμένου να κάνει τις σωστές επιλογές και να κατακτήσει τα καλύτερα αποτελέσματα. Όμως νομίζω ότι χρειάζεται βοήθεια από όλους στο κλαμπ. Όταν ήμουν εκεί, αισθανόμουν ότι πάντα ήμασταν μόνοι και ότι δεν υπήρχε κάποιος από πιο πάνω για να μας στηρίξει. Με ότι διαθέτει, ξέρω ότι ο προπονητής θα κάνει ότι καλύτερο μπορεί”.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE