ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

«Έφτιαξε» στα αριστερά, περιμένει την επίθεση!

Ο Νικόλας Βασιλαράς γράφει για το δίδυμο Χουλτ – Λουντ, το «άνοιγμα λογαριασμού» από τον Άλτμαν και το πρόβλημα μπροστά που παραμένει.

«Έφτιαξε» στα αριστερά, περιμένει την επίθεση!

Καταρχήν να επαναλάβουμε το… αυτονόητο: Τα φιλικά είναι μόνο για τους προπονητές και αν θέλετε τη γνώμη μου κακώς τα δείχνει και η τηλεόραση διότι αλλοιώνεται η πραγματική εικόνα της ομάδας άλλοτε προς το καλύτερο και άλλοτε προς το χειρότερο.

Από το νικηφόρο παιχνίδι του Παναθηναϊκού επί της Κορτράικ προέκυψαν και καλές και κακές ειδήσεις. Νομίζω ότι η παρουσία του Χουλτ με τον Λουντ και βασικά η τρομερή χημεία που έβγαλαν ήταν το πιο ευχάριστο νέο για το τριφύλλι είτε γενικά είτε για το… άμεσο μέλλον και αναφέρομαι στα προκριματικά όπου ενδεχομένως θα βασιστείς πάνω τους.

Δεν μπορείς να μην σταθείς επίσης και στο πολύ όμορφο γκολ που πέτυχε ο Αλτμαν ο οποίος άνοιξε λογαριασμό με τους πράσινους και δείχνει πως είναι ένας παίκτης που μπορεί να βοηθήσει. Εχει ποιότητα, καλά χαρακτηριστικά, παίζει και με πλάτη, γενικώς μπαίνει στις φάσεις, αλλά αν έχω δει καλά έως τώρα είναι ακόμη λίγο βαρύς. Γενικά πάντως δείχνει πως είναι μια μεταγραφή που έχει τα φόντα για να βγει, όσο νωρίς κι αν είναι ακόμη.

Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός είχε «θέμα» στα τρεξίματα ή για να είμαστε πιο ακριβείς δεν ήταν αυτό ακριβώς που περιμέναμε. Σαφώς και για να συμβεί αυτό στοίχισε αρκετά η απουσία του Κουρμπέλη ο οποίος κάνει πολύ δουλειά και ανασταλτικά και δημιουργικά και βασικά δένει άριστα με τον Ζέκα. Ο Πορτογάλος (Ελληνας πλέον και με τη βούλα…) ήταν καλά, αλλά δεν είχε βοήθεια από τον Ρέις.

Βέβαια το βασικό πρόβλημα του Παναθηναϊκού δεν είναι αν ήταν καλός ή κακώς σε ένα φιλικό. Αυτά μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή. Το πρόβλημα είναι η καθυστέρηση που έχει υπάρξει στην ολοκλήρωση των μεταγραφών σε συνδυασμό με την… μαζική φυγή που υπήρξε σε ότι αφορά τους ποδοσφαιριστές της επίθεσης. Όλα αυτά έχουν δημιουργήσει δεδομένη ανισορροπία στο ρόστερ και βασικά δεν μπορείς να κρίνεις σε καμία περίπτωση από τώρα την ομάδα.

Ο Ουζουνίδης ξέρει ότι αυτή τη στιγμή δίνει μάχη με τον χρόνο και πως από τη μάχη αυτή μπορεί να βγει χαμένος. Από την άλλη όμως ξέρει ακόμη καλύτερα ότι πρέπει να ρισκάρει όσο το δυνατό λιγότερα. Να πάει τρόπον τινά στα σίγουρα. Ακόμη κι αν χρειαστεί να περιμένει, ακόμη κι αν δεν μπορεί να έχει στα προκριματικά την ομάδα όπως την θέλει. Προτιμά να μακιγιάρει στο βαθμό που μπορεί τις δεδομένες αδυναμίες και είναι πιο σίγουρος γι’ αυτά που θα συμβούν στη διάρκεια της σεζόν.

Εν κατακλείδι η παρουσία του Λουτσιάνο σαφώς και θα αλλάξει επίπεδο τον Παναθηναϊκό και θα ανεβάσει κατά πολύ την ποιότητα της ομάδας. Από την άλλη βέβαια από μόνος του ο Βραζιλιάνος δεν φτάνει και θα πρέπει να πλαισιωθεί το συντομότερο δυνατό και από άλλες παρόμοιες κινήσεις.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE