ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Ουζουνίδης: «Ο Παναθηναϊκός το σημαντικό – Θέλουμε τον κόσμο κοντά μας»

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης μίλησε για την πορεία της προετοιμασίας των «πρασίνων» στο Τέχελεν, για τις επόμενες μεταγραφικές κινήσεις του συλλόγου, ενώ έστειλε το μήνυμά του προς τον κόσμο της ομάδας, εν όψει της νέας σεζόν.

Για τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο Παναθηναϊκός βγήκε κερδισμένος στο διάστημα της προετοιμασίας του επί ολλανδικού εδάφους, ωστόσο τόνισε, για ακόμη μια φορά, ότι η ομάδα χρειάζεται ενίσχυση σε θέσεις-κλειδιά ώστε να παρουσιάσει την καλύτερη δυνατή εικόνα εν όψει της νέας σεζόν.

Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός αναφέρθηκε στον Όμρι Άλτμαν, την παρουσία των «μικρών» αλλά και τους «κομμένους», ενώ έκλεισε στέλνοντας κάλεσμα στήριξης προς τον κόσμο της ομάδας.

Είπατε ότι θέλετε ποδοσφαιριστές, έρχονται δυο παίκτες και ενισχύεστε μεσοεπιθετικά. Θα πέσει μετά το βάρος στο θέμα του φορ; «Ακόμα χρειαζόμαστε και επιθετικό κι ακόμα έναν εξτρέμ θέλουμε και προσπαθούμε να δούμε κι εναλλακτικές λύσεις και στα άκρα της άμυνας. Αυτές είναι οι θέσεις που χρειαζόμαστε, όμως κυρίως μπροστά να δούμε. Δεν είναι εύκολο να κάνεις μια τέτοια επιλογή. Προσπαθούμε να βρούμε την καλύτερη δυνατή και στο στιλ που θα ταιριάξουν αυτοί οι παίκτες. Δεν χρειάζεται να είναι το μεγάλο όνομα, αυτό που με ενδιαφέρει είναι να συμπληρώνει ο ένας τον άλλον με τον Λουτσιάνο και με τον Καμπέσας. Να μπορέσουμε όλο το γκρουπ να ταιριάξει. Ο κόσμος μπορεί να θέλει ονόματα, μπορεί να θέλει το οτιδήποτε. Εμένα αυτό που με ενδιαφέρει είναι να μπορέσω να φτιάξουμε μια καλή ομάδα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει ο καθένας να έχει διαφορετικά στοιχεία από τον άλλον έτσι ώστε να μπορέσουμε να παρουσιάσουμε ένα πολύ καλό σύνολο».

Ένα σχόλιο για τον Άλτμαν; Είδαμε κάποιες συνεργασίες με τον Μολίνς, με δεδομένα τα προβλήματα και το κατά πόσο θα είναι έτοιμοι οι νέοι παίκτες, είναι κάτι που μετράει θετικά ενόψει προκριματικών; «Σας είπα πως για να γίνουν αυτές οι επιλογές δεν έχω αμφιβολίες για τις δυνατότητες των παικτών. Ο Άλτμαν και πάλι καλά… Στο τρίτο φιλικό περίμενα πως θα είναι πολύ πιο κουρασμένος από τα δυο πρώτα παιχνίδια. Έχει έρθει μόλις δυο εβδομάδες στην ομάδα κι έχει παίξει τρία παιχνίδια. Όπως καταλαβαίνετε δεν είναι εύκολο, περίμενα πως θα είναι πολύ χειρότερα κόντρα στην Γκεντσλερμπιρλιγκί. Παρόλα αυτά έδειξε διάθεση, ξέρω τι ποιότητα έχει, είναι σίγουρο πως μόλις προπονηθεί ακόμα καλύτερα θα είναι και πιο γρήγορος. Είναι πολύ πιο γρήγορος από αυτό που δείχνει αυτή τη στιγμή. Είναι ένα παιδί με δυνατότητες και προσόντα. Μακάρι να έχει την επιμονή, τη δυνατότητα και την εξυπνάδα να ακούσει και να μάθει και πιστεύω πως θα μας βοηθήσει πολύ».

Το μεγαλύτερο κέρδος της προετοιμασίας ποιο μπορεί να είναι; «Ότι δεν βγάλαμε τουλάχιστον άλλα προβλήματα. Πολλές φορές λέμε να δούμε πράγματα, αλλά επειδή είναι τα παιχνίδια κοντά αυτό που σε ενδιαφέρει είναι να μην έχεις προβλήματα. Από εκεί και πέρα όμως και πολλά παιδιά πήραν την ευκαιρία να παίξουν, να πάρουν εμπειρίες. Μπορεί για τον κόσμο να παίζει ρόλο, εγώ ξέρω τις δυνατότητες των παικτών και τι μπορεί να κάνουν. Δεν έχει αλλάξει το ρόστερ από πέρσι, όταν θα έρθουν οι άλλοι παίκτες τότε θα μπορούμε να πούμε περισσότερα πράγματα. Αυτή τη στιγμή δεν μπορούμε να πούμε πολλά. Είναι οι παίκτες που τους ξέρω, ξέρω τι μπορούν να δώσουν, ξέρω ποιες είναι οι δυνατότητές τους, ξέρω πως μπορούμε να έχουμε ένα καλό σύνολο κι αυτό βλέπουμε μέσα στα παιχνίδια».

Για τους μικρούς ένα σχόλιο; «Οι μικροί έχουν στοιχεία, το έχω πει πολλές φορές. Από αυτούς εξαρτάται. Αν έχουν το μυαλό και την εξυπνάδα θα μπορέσουν να εξελιχθούν. Αν έχουν και την υπομονή θα γίνουν καλύτεροι παίκτες».

Άλλαξε κάτι στα πλάνα σας για τους «κομμένους»; «Το «κομμένοι» δεν μου αρέσει σαν λέξη. Είναι παίκτες που είπα ότι θα θέλαμε να λύσουν τα συμβόλαιά τους ή για τον οποιονδήποτε λόγο να πάνε κάπου αλλού γιατί με τις προσθήκες που θα έχουμε θα είναι μεγάλος ο αριθμός στο ρόστερ. Από εκεί και πέρα αν βρεθεί λύση καλώς. Αν δεν βρεθεί λύση, είναι ποδοσφαιριστές της ομάδας. Τι να κάνουμε, δεν μπορούμε να το αλλάξουμε αυτό».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο ο οποίος βλέπει στο πρόσωπό σου μια ελπίδα για τη φετινή σεζόν; «Δεν είναι το πρόσωπο το σημαντικό. Είναι η ομάδα κι ο Παναθηναϊκός το σημαντικό κομμάτι. Από εκεί και πέρα, θέλουμε τον κόσμο κοντά. Το ξέρουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες, ξέρουμε ότι θα είναι μια δύσκολη περίοδος για εμάς και όταν κάποιος αγαπάει κάτι τότε του συμπαραστέκεται και τον βοηθάει στα δύσκολα. Νομίζω ότι ο κόσμος θα είναι εκεί που πρέπει»

HIGHLIGHTS

READ MORE

close