ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΛΚΜΑΑΡ 2-1 (44' ΑΛΤΜΑΝ, 58' ΜΟΛΙΝΣ - 63' ΣΤΕΝΓΚΣ)

Όλο και καλύτερος!

Ο Παναθηναϊκός του Μαρίνου Ουζουνίδη ανεβάζει συνεχώς στροφές και στην πρόβα τζενεράλε ενόψει των ευρωπαϊκών ματς νίκησε 2-1 την Άλκμααρ στη Λεωφόρο. Άλτμαν (44') και Μολίνς (58') τα γκολ του «τριφυλλιού». Ντεμπούτο για Λουτσιάνο, Καμπέσας.

Όλο και καλύτερος!

Ο Παναθηναϊκός έδειξε πιο βελτιωμένος σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Γκεντσλερμπιρλίγκι, πίεσε τους αντιπάλους του, πέτυχε δύο γκολ με τους Άλτμαν και Μολίνς, ωστόσο έγινε ξανά φανερό ότι χρήζει ενίσχυσης με κινήσεις ουσίας, κάτι που έχει δρομολογηθεί να συμβεί άλλωστε στο άμεσο μέλλον.

Θετικό το πρόσημο όσον αφορά την αμυντική λειτουργία του «τριφυλλιού», πλην της φάσης του γκολ των Ολλανδών με τον Στενκς (63′), καλή παρουσία από Άλτμαν, ορεξάτος ο Χατζηγιοβάνης, έκαναν το ντεμπούτο τους οι Λουτσιάνο και Καμπέσας.

Δύο συστήματα δοκίμασε ο Ουζουνίδης, κρατώντας τη «σταθερά» του 4-4-1-1 μέχρι το 78ο λεπτό, με τη μετατροπή του σε 4-3-3 (Λουτσιάνο σε θέση φορ, Καμπέσας και Λουντ στα «φτερά»).

Το ματς

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα με τους: Βλαχοδήμο, Κουλιμπαλι, Κουτρουμπή, Μολέντο, Χουλτ, Ζέκα, Κουρμπέλη, Χατζηγιοβάνη, Λουντ, Αλτμαν και Μολίνς.

Οι Ολλανδοί ήταν αυτοί που προσπάθησαν πρώτοι να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στο γήπεδο της Λεωφόρο, «χτυπώντας» με γρήγορες εναλλαγές στην επίθεση. Αντίθετα, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να «συντονιστούν» εξ’ αρχής, πλην Χατζηγιοβάνη, από τα πόδια του οποίου σημειώθηκε η πρώτη -άστοχη- τελική στο ματς (5′).

Μέσω του Στενγκς (6′) και του Ουβεγιάν (11′), η Άλκμααρ έφτασε με αξιώσεις στην εστία του Βλαχοδήμου, όμως στην πρώτη περίπτωση επενέβη αποτελεσματικά ο νεαρός γκολκίπερ, ενώ στη δεύτερη, το παράλληλο γύρισμα στην περιοχή δεν βρήκε αποδέκτη.

Μέχρι να συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο στο ματς, η ομάδα του Ουζουνίδη έψαχνε να βρει τα «πατήματά» της, καθώς αρκετά στελέχη της ενδεκάδας, ιδίως στον άξονα, δεν είχαν πάρει πρωτοβουλίες στην ανάπτυξη. Ως «αντίβαρο», ο Παναθηναϊκός παρέταξε τις προσπάθειές του για γρήγορη εναλλαγή της μπάλας, ασκώντας παράλληλα πίεση ψηλά στην ολλανδική άμυνα.

Στο 15′ ο Λουντ είδε την προσπάθειά του να αναχαιτίζεται από τον γκολκίπερ Μπιζότ, ενώ στο 17′ ο Χατζηγιοβάνης με διαγώνιο σουτ έστειλε τη μπάλα εκτός εστίας. Από εκείνο το σημείο και έπειτα, ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με σημείο-κλειδί τον τραυματισμό του Γιάχαμπανκς που αντικαταστάθηκε (35′ – Ντος Σάντος). Στο διάστημα αυτό, οι «πράσινοι» άρχισαν να ανεβάζουν την απόδοσή τους, εκμεταλλευόμενοι την άνοδο των ακραίων μπακ τους (Χουλτ – Κουλιμπαλί).

Ο δραστήριος στο πρώτο μέρος, Χατζηγιοβάνης έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Μπιζότ (41′) προειδοποιώντας τον για τη φάση του 44ου λεπτού, όταν ο Κουλιμπαλί  έκανε το γύρισμα από τα δεξιά και ο επερχόμενος Άλτμαν με ωραίο σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα της Άλκμααρ και τον Παναθηναϊκό στην ανάπαυλα με το 1-0 υπέρ του.

Το γκολ του Άλτμαν έδωσε την απαραίτητη ώθηση στο «τριφύλλι», που μπήκε με φόρα στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους. Ο Ισραηλινός εκτέλεσε φάουλ στο 50ο λεπτό, αλλά η κεφαλιά του Κουλιμπαλί πέρασε άουτ, μια φάση που προμήνυε ουσιαστικά τις εξελίξεις.

Ο ορεξάτος και… ανεβασμένος Παναθηναϊκός έβγαινε με περισσή αυτοπεποίθηση μπροστά, ποντάροντας στην προαναφερθείσα, άνοδο των πλάγιων μπακ, με τον έναν εξ αυτών να «φτιάχνει» το δεύτερο γκολ της ομάδας. Ο Νίκλας Χουλτ πήρε τη μπάλα μετά από ωραία εναλλαγή με τον Λουντ, σέντραρε στην καρδιά της άμυνας και ο Μολίνς με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (2-0, 58′).

Έχοντας προβάδισμα δύο τερμάτων και ευκολότερη πρόσβαση στα «καρέ» της Αλκμάαρ, οι «πράσινοι» αμέλησαν προσωρινά τα αμυντικά τους καθήκοντα. Την πρώτη φορά δεν το πλήρωσε καθώς ο Βλαχοδήμος μπλόκαρε το σουτ του Κουπμάινερς (61′). Η δεύτερη φορά όμως ήταν και η… φαρμακερή, καθώς Φράιντεϊ και Στενγκς συνδυάστηκαν υπέροχα, με τον πρώτο να σκοράρει πλασάροντας εύστοχα (2-1, 63′).

Ένα δεκάλεπτο αργότερα (73′), ο Μαρίνος Ουζουνίδης προχώρησε προς το πρώτο «κύμα» αλλαγών, με την είσοδο του Καμπέσας να «τραβά» τα βλέμματα. Ο 20χρονος εξτρέμ πήρε τη θέση του Χατζηγιοβάνη στο δεξί «φτερό», ενώ παράλληλα οι Κολοβέτσιος και Ρέις πέρασαν στη θέση των Κουτρουμπή και Κουρμπέλη αντίστοιχα.

Λίγο αργότερα, στον αγωνιστικό χώρο πέρασε και ο Λουτσιάνο (77′), αντικαθιστώντας τον Γκιγιέρμο Μολίνς στην κορυφή της επίθεσης. Παράλληλα, η είσοδος των Δώνη και Ρέις άλλαξε και το σύστημα. Το 4-4-1-1 μετετράπη σε 4-3-3, με τον Ζέκα αμυντικό χαφ, τους Δώνη – Ρέις εσωτερικούς μέσους, τον Λουτσιάνο κορυφή, τον Καμπέσας δεξιά και τον Λουντ αριστερά, με τον Καμπέσας να μετατίθεται στα δεξιά με την είσοδο του Εμμανουηλίδη στη θέση του Φινλανδού (88′).

Το ματς ολοκληρώθηκε μετά από τρίλεπτη καθυστέρηση. Ο Παναθηναϊκός έδειξε πιο βελτιωμένος σε σχέση με το παιχνίδι κόντρα στην Γκεντσλερμπιρλίγκι, πίεσε τους αντιπάλους του, πέτυχε δύο γκολ, ωστόσο έγινε ξανά φανερό ότι χρήζει ενίσχυσης σε καίριες θέσεις, κινήσεις που έχουν δρομολογηθεί να πραγματοποιηθούν στο άμεσο μέλλον.

Πλέον, οι «πράσινοι» προσανατολίζονται στο «start» του ευρωπαϊκού ταξιδιού τους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ