ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΘΕΜΑ

Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός της επόμενης χρονιάς

Μετά και τη διαφαινόμενη παραμονή του Κρις Σίνγκλετον στον Παναθηναϊκό, το ρόστερ της ομάδας έχει σχεδόν κλείσει, με μία κίνηση ακόμα να βρίσκεται σε… αναμονή.

Αυτός είναι ο Παναθηναϊκός της επόμενης χρονιάς

Με τα σίριαλ… των Ζακ Όγκαστ και Κρις Σίνγκλετον να κλείνουν οριστικά (έναν αστερίσκο για τον δεύτερο), ο Τσάβι Πασκουάλ, έχει διαμορφώσει κατά 99% το ρόστερ της ομάδας για τη σεζόν 2017-2018, με μία κίνηση να απομένει πια.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες και όπως έχετε ενημερωθεί από το Panathinaikos.gr, οι πράσινοι βρίσκονται μια ανάσα από τον Στράτο Περπέρογλου, μια μεταγραφή που επί της ουσίας θα ολοκληρώσει το παζλ της νέας χρονιάς.

Οι απώλειες

Δεν ήταν καθόλου εύκολο το έργο του Πασκουάλ και των συνεργατών του, αναφορικά με τον καταρτισμό του ρόστερ.  Και αυτό διότι η παγκόσμια αγορά έχει επιβάλλει τους δικούς της κανόνες. ΝΒΑ και Κίνα έχουν αρπάξει ό,τι καλύτερο κινείται με τον πακτωλό χρημάτων που διαθέτουν αλλά και την λάμψη και αίγλη (αυτό ισχύει για το ΝΒΑ) ενός άλλου κόσμου.

Η αναδυόμενη… Κίνα, απέσπασε το «ναι» του  Γιάννη Μπουρούση, ο οποίος πήγε για το τελευταίο μεγάλο συμβόλαιο στην καριέρα του, «χώρισε» φιλικά με τον Παναθηναϊκο, αφήνοντας όμως το αποτύπωμά του στο εντυπωσιακό νταμπλ της ομάδας, στο τέλος της σεζόν.

Ο Μάικ Τζέιμς δεν αποτέλεσε έκπληξη, καθώς το όνειρο για το ΝΒΑ ήταν γνωστό και δηλωμένο, με τον Αμερικανό να μετακομίζει στο Φίνιξ, πραγματοποιώντας εξαιρετικές εμφανίσεις στο Summer League στο Λας Βέγκας.

Ο Τζέιμς Φελντέιν αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν σύμφωνα με τις πληροφορίες (έχει ειδοποιηθεί να ψάξει να βρει ομάδα, χωρίς να αποκλείεται και η έκπληξη), παρότι έχει συμβόλαιο, ενώ ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος βρίσκεται προ των πυλών του ΠΑΟΚ, όπου θα συμπορευτεί με τον νυν προπονητή του στην Εθνική νέων, Ηλία Παπαθεοδώρου.

Το νέο ρόστερ

Το νέο ρόστερ του Παναθηναϊκού, μπορεί να μην διαθέτει τις «βόμβες» για τις οποίες έγινε λόγος τόσο από ΜΜΕ, όσο και από τον ίδιο τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο (μέσω Instagram), αλλά διαμορφώθηκε με βάση τα «θέλω» του Πασκουάλ και αυτό είναι που μετράει.

Μέσα στη δίνη των «μεταναστών» από την Ευρώπη προς την Αμερική και την Κίνα, ο Παναθηναϊκός κινήθηκε σχετικά γρήγορα «κλειδώνοντας» παίκτες, προσπαθώντας παράλληλα να «δέσει» άλλους, άσχετα με την κατάληξη της κάθε υπόθεσης (Σίνγκλετον-Καλάθης).

Με την έναρξη της προετοιμασίας να είναι ακόμα μακριά, κανείς δεν πρέπει να αποκλείσει την έκπληξη, διότι ναι μεν ο Παναθηναϊκός με έναν ακόμα παίκτη θα κλείσει το ρόστερ του, αλλά δε θα πει όχι αν παρουσιαστεί κάποια καλή ευκαιρία.

Με τη διατήρηση του Σίνγκλετον στο ρόστερ, η ομάδα κράτησε βασικό μέρος του κορμού της, κάτι που μόνο θετικό μπορεί να είναι, ωστόσο έβαλε και αρκετά στοιχήματα που πρέπει να κερδίσει μέσα στη χρονιά.

Η Front Line

Ζακ Όγκαστ, Ίαν Βουγιούκας, Κρις Σίνγκλετον, Τζέιμς Γκιστ και Κένι Γκάμπριελ.

Πιο γεμάτη, ίδια «ποικιλία», μια ρακέτα για όλα… τα γούστα. Ο Βουγιούκας είναι παλιόε γνώριμος, ξέρουμε τι μπορεί και τι δεν μπορεί να κάνει, ο Όγκαστ είναι το στοίχημα, ενώ η Αμερικανική τριάδα με τα ελατήρια στα πόδια, θα είναι και πάλι καθοριστική.

Η περιφέρεια

Νικ Καλάθης, Λούκας Λεκαβίτσιους, Μάρκους Ντένμον, Νίκος Παππάς, Λευτέρης Μποχωρίδης.

Με οδηγό και πάλι τον Νικ και συνοδηγό τον Λεκαβίτσιους, ο Παναθηναϊκός μοιάζει πιο δυνατός στον άσο, διαθέτοντας πλέον δύο δημιουργούς, προσφέροντας στο παιχνίδι της ομάδας ισορροπία, που δεν είχε πέρσι (έκανε υπερωρίες ο αρχηγός).

Ο Λευτέρης Μποχωρίδης έπειτα από εισήγηση του Πασκουάλ, παρέμεινε στην ομάδα, έχοντας το ρόλο του τρίτου μεν, αλλά στο μυαλό του Καταλανού, είναι να τον ρίξει στα βαθιά.

Παππάς, Ντένμον οι σούτινγκ γκαρντ της ομάδας, ενώ και ο Κέι Σι Ρίβερς θα πάρει χρόνο σε αυτό το κομμάτι.

Τα «τριάρια»

Θανάσης Αντετοκούνμπο, Κέι Σι Ρίβερς και ένας ακόμα…

Αυτή τη στιγμή που μιλάμε, τα σενάρια είναι τα εξής. Ο Παναθηναϊκός παίρνει τον Περπέρογλου στο «3» και ο Ρίβερς θα είναι μπαλαντέρ στο «2»-«3». Η παίρνει καθαρό σούτινγκ γκαρντ (δυάρι) και ο Ρίβερς θα αποτελεί τον alter ego του υποσχόμενου Θανάση στο «3».

Σε κάθε περίπτωση θα γίνει μια μεταγραφή στη θέση «2»-«3», με τον Περπέρογλου να είναι στο προσκήνιο.

Τα στοιχήματα

Ζακ Όγκαστ, Λούκας Λεκαβίτσιους, Μάρκους Ντένμον.

Τρεις νέες μεταγραφές, τρία στοιχήματα που «βαραίνουν» τον Τσάβι Πασκουάλ.

Ο ομογενής σέντερ έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά του Βουγιούκα, με τον οποίο θα μοιράζεται στη θέση του σέντερ, ωστόσο είναι το μικρότερο ρίσκο, καθώς ο Ισπανός τεχνικός έχει στο μυαλό του διάφορα σχήματα στο «5», συμπεριλαμβάνοντας τους Γκιστ και Σίνγκλετον.

Ο Λούκας Λεκαβίτσιους έρχεται μέσα από τη δεύτερη καλύτερη σχολή (μετά τους Σέρβους) του μπάσκετ στην Ευρώπη, ύστερα από μια σεζόν με την Ζαλγκίρις, όπου απέσπασε θετικότατες κριτικές. Το αν είναι το next big thing του Λιθουανικού μπάσκετ, ας περιμένουμε να το δούμε.

Τέλος ο Μάρκους Ντένμον. Σκόρερ ολκής με βάση το βιογραφικό του, αλλά πρώτη φορά στο υψηλό επίπεδο. Έβγαλε τα μάτια του ο Πασκουάλ, βλέποντας βίντεο του Αμερικανού και αποφάνθηκε πως του κάνει. Συνεπώς μένει να φανεί στο παρκέ το πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί και το που θα φτάσει.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...