ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Ούτε εκδίκηση, ούτε φόβος… αλλά ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

Το «κάζο» του 2015 μπορεί να μην έχει σβηστεί από την «πράσινη» συλλογική μνήμη, ωστόσο το νέο «αντάμωμα» με την Γκαμπάλα θα πραγματοποιηθεί υπό εντελώς διαφορετικές συνθήκες, με τον Παναθηναϊκό να είναι εκείνος που κρατά την κατάσταση στα χέρια του.

Ούτε εκδίκηση, ούτε φόβος... αλλά ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ!

Από τη στιγμή που έγινε γνωστό το ζευγάρι από το οποίο θα προέκυπτε ο αντίπαλος του Παναθηναϊκού στον γ’ προκριματικό γύρο των ομίλων του Europa League, άπαντες επικεντρώθηκαν στην Γκαμπάλα, ασχέτως εάν η Γιαγκελόνια ήταν αυτή που κρατούσε το προβάδισμα πρόκρισης στα χέρια της, μετά το ισόπαλο 1-1 στο Αζερμπαϊτζάν.

Έστω κι αν χρειάστηκε μια εβδομάδα ώστε να ξεκαθαρίσει η κατάσταση αναφορικά με τον σύλλογο που θα βρεθεί στον δρόμο του «τριφυλλιού», η… επαναφορά των Αζέρων στην παναθηναϊκή πραγματικότητα αποτέλεσε το πρώτο θέμα συζήτησης, καθώς οι αναμνήσεις από το «κάζο» του 2015 είναι ακόμη νωπές στην «πράσινη» συλλογική μνήμη.

Εν τέλει, οι «κόκκινοι» του Αζερμπαϊτζάν φρόντισαν να ολοκληρώσουν το σενάριο της «επανασύνδεσης», παίρνοντας διπλό πρόκρισης στο Μπιάλιστοκ (2-0) και οριστικοποίησαν το νέο αντάμωμα με τον Παναθηναϊκό. Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, κάποιοι έκαναν λόγο για «εκδίκηση», ενώ σε άλλους εμφανίστηκε ένα «υπόγειο» αίσθημα φόβου, καθώς οι προ διετίας εικόνες θλίψης «παίζουν» σε… πεντακάθαρο μοτίβο στο υποσυνείδητό τους.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 66.551 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Αντίθετα, η απάντηση που δόθηκε σε όλους τους τόνους από τους πρωταγωνιστές αυτής της ιστορίας, τους παίκτες και το επιτελείο του «τριφυλλιού», ήταν ξεκάθαρη. Τα ματς με την Γκαμπάλα δεν αποτελούν ευκαιρία για κάποιου είδους εκδίκηση, ούτε θα πρέπει ο οποιοσδήποτε να καταβληθεί από τα «φαντάσματα» του παρελθόντος.

Ο αποκλεισμός-σοκ πλήγωσε βαθιά τον σύλλογο, τόσο σε πρεστίζ, όσο και σε οικονομικό επίπεδο. Όμως, το deja vu της όλης ιστορίας δεν προσφέρεται για ανακύκλωση της όποιας φοβίας. Πλέον, τα δεδομένα είναι διαφορετικά. Μπορεί οι «πράσινοι» να βρίσκονται σε διαδικασία ανασύνταξης, όσον αφορά την Ευρώπη, ωστόσο, βάσει της δυναμικότητας τους αλλά και των παθημάτων που έγιναν μαθήματα, είναι σαφώς πιο έτοιμοι αλλά και υποψιασμένοι για να προχωρήσουν.

Οι δηλώσεις του Δημήτρη Κολοβέτσιου απεικονίζουν σε μεγάλο βαθμό τον τρόπο με τον οποίον ο Παναθηναϊκός θα προσεγγίσει τα επικείμενα παιχνίδια με τους Αζέρους:  «Η ομάδα μας δεν θα πρέπει να το βλέπει σαν ρεβάνς. Ο Παναθηναϊκός έχει πολύ μεγαλύτερη δυναμική από την Γκαμπάλα για να το δει σαν ρεβάνς. Θα μπούμε μέσα από το πρώτο παιχνίδι για να εξασφαλίσουμε την πρόκριση. Δείξαμε καλή εικόνα στα φιλικά ειδικά μεσοαμυντικά που είναι πολύ σημαντικό για αυτά τα ματς. Με ένα καλό βαθμό συγκέντρωσης θεωρώ πως θα προκριθούμε».

Ούτε αίσθημα εκδίκησης, ούτε φόβος, ούτε διάθεση για πισωγυρίσματα. Οι «πράσινοι» γνωρίζουν πως η υπόθεση-πρόκριση εξαρτάται σχεδόν αποκλειστικά από εκείνους, για τους λόγους που προανέφερε ο 26χρονος αμυντικός, ένα attitude που οφείλεται κατά κύριο λόγο στη δουλειά του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Ο ίδιος έχει φροντίσει να «εμφυσήσει» στους ποδοσφαιριστές του την αξία του σεβασμού προς κάθε αντίπαλο, παράλληλα με την σαφή και ξεκάθαρη αντίληψη του μεγέθους του «τριφυλλιού», ως σύλλογο και ως «οντότητα» στο ευρωπαϊκό αλλά και στο ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα.

Μπορεί τα τελευταία χρόνια να έχουν πραγματοποιηθεί βήματα προς τα πίσω, όσον αφορά την ευρωπαϊκή παρουσία του συλλόγου, όμως και πάλι, σε παιχνίδια όπως αυτά με την Γκαμπάλα, ο Παναθηναϊκός εξακολουθεί να έχει το πάνω χέρι. Το 2015 δεν βρήκε τον τρόπο να αποδείξει και εμπράκτως ότι είναι ο ισχυρός της υπόθεσης. Όμως, έχουν περάσει δύο χρόνια από τότε και έχουν αλλάξει πολλά.

Το «κλου» της υπόθεσης είναι πως οι «πράσινοι» έχουν τη δυνατότητα να ελέγχουν τη μοίρα τους και βάσει αυτού θα πορευτούν στα ματς της 27ης Ιουλίου και της 3ης Αυγούστου, ούτως ώστε να πάρουν την πρόκριση για τα πλέι οφ των προκριματικών.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...