ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Τι λείπει από τον Παναθηναϊκό

Η Νίκη Μπάκουλη «σκιαγραφεί» το ρόστερ του Παναθηναϊκού εν όψει της νέας σεζόν, καθώς απομένει μόνο μία κίνηση για να ολοκληρωθεί το «παζλ». Ποια είναι τα δυνατά σημεία και τι λείπει από τους «πράσινους».

Τι λείπει από τον Παναθηναϊκό

Μια κίνηση μακριά από την ολοκλήρωση του ρόστερ που θα εμφανίσει ο Παναθηναϊκός, την αγωνιστική περίοδο 2017-18 ας δούμε τι υπάρχει και τι λείπει, τουλάχιστον σε πρώτη ανάγνωση.

Aς αρχίσουμε από την περιφέρεια. Ο Παναθηναϊκός δείχνει να στερείται ενός killer στον “άσο”. Ο Καλάθης έχει αποδείξει ποιος είναι, αλλά το μακρινό σουτ που έχει, δεν έγινε ποτέ εγγύηση. Ο Λεκαβίτσιους είχε εξαιρετική σεζόν με τη Ζάλγκιρις, αλλά έχει το ίδιο πρόβλημα με τον Καλάθη. Ναι μεν, είναι σουτέρ, αλλά πιστεύω πως σε άλλα στοιχεία θα στηριχτεί για να κάνει δουλειά. Ο Μποχωρίδης έμεινε κατόπιν εντολής Πασκουάλ και αυτό προφανώς, λέει πολλά.

Ο Πασκουάλ συνήθως δουλεύει και με μεγάλα “τριάρια” που μπορούν να ποστάρουν. Ο Θανάσης Αντετοκούνμπο είναι ένα -γεμάτο ενέργεια- back up, αλλά το σουτ του ακόμα είναι ένα θέμα που πρέπει να επιλύσει. Επιπροσθέτως, θα χρειαστεί και αυτός το χρόνο του ώστε οι φυσικές του ικανότητες να γίνουν αποτελεσματικές στο υψηλότερο επίπεδο. Για να μη σε κουράζω, αυτό που ενδεχομένως να λείπει είναι ένας… Περπέρογλου, δηλαδή ένας παίκτης που μπορεί να δώσει ό,τι ο διεθνής φόργουορντ (σουτ έπειτα από ποστάρισμα, άμυνα, διάβασμα και μακρινό σουτ κλπ).

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 984 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πάμε τώρα, και στη front line. Η ιδέα είναι η ίδια με αυτή που υπήρχε πέρυσι, αν σκεφτείς πως οι Βουγιούκας και Όγκαστ θα καλύψουν μαζί τον Μπουρούση. Ο υγιής Γκιστ μπορεί και θα κάνει τη διαφορά. Πάμε λοιπόν, και στον Σίνγκλετον, του οποίου το σίριαλ θύμισε κάτι από “Δυναστεία” σε όγκο επεισοδίων, αυτό το καλοκαίρι. Το δεδομένο παραμένει ότι είναι επαγγελματίας και πως το συμφέρον του ίδιου (και παράλληλα της ομάδας του) είναι να παίξει όσο καλύτερα μπορεί. Ο μόνος παίκτης που έχει παρουσία στο inside game είναι ο Βουγιούκας, ο οποίος όμως, θα χρειαστεί βοήθεια (βλ. κάλυψη) στην άμυνα.

Ξαναλέω πως όλα αυτά είναι σχετικά, καθώς στο ρόστερ έχουν προστεθεί παιδιά με πολλές ικανότητες, αλλά θα χρειαστούν χρόνο για να τις αξιοποιήσουν.

Συμπερασματικά, το φετινό ρόστερ του Παναθηναϊκού φαίνεται να ‘χει ό,τι χρειάζεται, ώστε να παίξει καλύτερη άμυνα. Θα σου έλεγα πως λείπει κάτι, μάλλον ένα τριάρι που να μπορεί να πάει και στο “4”, αν και το αφεντικό της ΚΑΕ έγραψε στο Instagram πως αυτό που ψάχνει η ομάδα, για να ολοκληρώσει είναι ένα “τεσσάρι”.

Η μεγαλύτερη διαφορά είναι η παρουσία του Ντένμον αντί του Τζέιμς, ο οποίος ήταν ή του ύψους ή του βάθους (με εξαίρεση τους ελληνικούς τελικούς), αλλά σίγουρα ήταν ο άνθρωπος των highlights που σε κάποια ματς έγιναν και η ουσία. Στο δια ταύτα, ο Τσάβι Πασκουάλ υπέγραψε τις επιλογές και άρα ό,τι δούμε φέτος, στη σεζόν 2017-18 θα είναι δικό του έργο.

Ξεκάθαρα θα πρέπει να δοθεί μια περίοδος χάριτος, γιατί σε αυτό το επίπεδο δεν γίνονται όλα από τη μια μέρα στην άλλη. Όπως απεδείχθη δε, πέρυσι όσο πιο αργά βρίσκεις ρυθμό, τόσο πιο επικίνδυνος γίνεσαι!

ΥΓ: Το θέμα του Μήτογλου επέστρεψε στην επικαιρότητα, με το αφεντικό της πράσινης ΚΑΕ να δείχνει στοχοπροσήλωση και μένει να φανεί αν θα τελεσφορήσει η προσπάθεια.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.