ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΓΚΑΜΠΑΛΑ 1-0

Ένα αντί για τέσσερα

Κυρίαρχος ο Παναθηναϊκός απέναντι στην Γκαμπάλα, επικράτησε με 1-0 χάρη σε πέναλτι του Μολίνς και θα μπορούσε να είχε βάλει πολλά ακόμη. Δύο δοκάρια ο Λουντ. Καθαρίζει την πρόκριση στο Μπακού.

Ένα αντί για τέσσερα

Το ματς

Ο Ουζουνίδης παρέταξε τον Παναθηναϊκό χωρίς εκπλήξεις στην ενδεκάδα και σε σχήμα 4-4-1-1, ο Βλαχοδήμος ήταν στα γκολπόστ, ο Κουλιμπαλί δεξιά, ο Χουλτ αριστερά και οι Κολοβέτσιος, Μολέδο στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Ζέκα – Κουρμπέλης, δεξιά ο Χατζηγιοβάννης, αριστερά ο Λουντ και ο Άλτμαν πίσω από τον προωθημένο Μολίνς.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε στο γήπεδο και “έπιασε απ’ τον λαιμό” την Γκαμπάλα, θέλοντας να πάρει προβάδισμα από νωρίς στο ματς. Οι παίκτες του Μαρίνου Ουζουνίδη μπήκαν με όρεξη, το κέφι της εξέδρας και η θετική αύρα πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και στο πρώτο δεκάλεπτο είχε τρεις ευκαιρίες, εκ των οποίων οι δύο κλασικές.

Στο 6′ ο Άλτμαν από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ, στο 7′ σουτ του Ζέκα έδιωξε δύσκολα ο Μπεζοτόσνι, ενώ στο 10′ ήρθε η μεγαλύτερη ευκαιρία, με δοκάρι του Λουντ έπειτα από απευθείας εκτέλεση φάουλ. Η Γκαμπάλα αντέδρασε και στο 17′ ο Όζομπιτς σούταρε από μακριά με τον Βλαχοδήμο να πέφτει στην αριστερή του γωνία και να διώχνει σε κόρνερ.

Ο ρυθμός έπεσε πολύ μετά το πρώτο 15λεπτο, με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή της μπάλας, αλλά τους Αζέρους να έχουν κλείσει τους χώρους και να μην επιτρέπουν να γίνουν φάσεις. Οι “πράσινοι” δεν είχαν παίκτη να παίξει κάθετα, ο Μολίνς ήταν αρκετά στατικός, ενώ η μοναδική απειλή που μπορούσε να προκύψει ήταν από τα αριστερά με τους ορεξάτους Χουλτ και Λουντ, αφού ο Κουλιμπαλί έμοιαζε μακριά απ’ τον καλό του εαυτό.

Τελικά το γκολ για τον Παναθηναϊκό ήρθε σε μια στιγμή που έδειχνε να έχει πέσει η απόδοσή του και που όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα τελειώσει χωρίς γκολ. Αρκούσε μια καλή ενέργεια του Χατζηγιοβάννη από δεξιά, που έβγαλε τη σέντρα, ο Μόλινς πήγε να γυρίσει τη μπάλα με το κεφάλι, η μπάλα βρήκε στο χέρι αμυντικού με τον διαιτητή να δείχνει πέναλτι. Ο Μολίνς ανέλαβε να το εκτελέσει και στο 37′ άνοιξε το σκορ για τον Παναθηναϊκό, με το 1-0 να είναι το σκορ του ημιχρόνου.

Οι “πράσινοι” μπήκαν και στο δεύτερο ημίχρονο όπως και στο πρώτο: χάνοντας μεγάλη ευκαιρία. Στο 52′ ο Χατζηγιοβάννης με σέντρα από δεξιά βρήκε μόνο του τον Μολίνς, αλλά αυτός σε ανεπανάληπτο τετ α τετ αστόχησε. Εφτά λεπτά αργότερα οι “πράσινοι” είχαν νέα τεράστια ευκαιρία, με τον Λουντ να κάνει ατομική ενέργεια, να φτάνει μέχρι τη μικρή περιοχή και να πλασάρει απ’ τη γωνία αυτής, αλλά τον Μπεζοτόσνι να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Ουζουνίδης έδωσε φρεσκάδα στην ομάδα του με διπλή αλλαγή στο 69′, βάζοντας τους Λουτσιάνο και Καμπέσας αντί των Μολίνς και Χατζηγιοβάννη, αφού οι “πράσινοι” έδειχναν να χάνουν δυνάμεις όσο περνούσε η ώρα. Πέντε λεπτά αργότερα ο Ρόμπιν Λουντ είδε και πάλι την τύχη να του γυρίζει την πλάτη, αφού πλάσαρε από το ύψος της μεγάλης περιοχής με τη μπάλα να βρίσκει για δεύτερη φορά στο δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την κατοχή της μπάλας και να ψάχνει ένα δεύτερο γκολ που θα του έκανε πιο απλή την πρόκριση, με τους Αζέρους την ίδια να προσπαθούν να διαφυλάξουν το 1-0 και να ψάχνουν στις αντεπιθέσεις να δημιουργήσουν προϋποθέσεις, χωρίς ωστόσο να το καταφέρουν. Οι πράσινοι είχαν ακόμα μία καλή στιγμή στο 90′, όταν η κεφαλιά του Κουλιμπαλί πέρασε λίγο έξω, ενώ αγχώθηκαν στο φινάλε, με την Γκαμπάλα να κερδίζει δύο σερί κόρνερ, τα οποία πέρασαν ανεκμετάλλευτα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE