ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Δεν είναι εκδίκηση, αλλά υποχρέωση

Ο Διονύσης Δεσύλλας γράφει για την αποψινή πρώτη ευρωπαϊκή μάχη του Παναθηναϊκού με αντίπαλο την Γκαμπάλα και εξηγεί ότι ο στόχος δεν είναι η ρεβάνς απέναντι στους Αζέρους, αλλά η απλή νίκη που θα δώσει προβάδισμα πρόκρισης,.

Δεν είναι εκδίκηση, αλλά υποχρέωση

Στο ποδόσφαιρο δεν υπάρχουν ούτε… ξόρκια, ούτε φαντάσματα, ούτε εκδικητικές τάσεις. Ιδιαίτερα όταν μιλάμε για παιχνίδια τα οποία κρίνουν πρόκριση. Ματς στα οποία βάζεις εύκολα τον τίτλο “ο θάνατος σου, η ζωή μου”. Κι ένα τέτοιο είναι το αποψινό του Παναθηναϊκού με αντίπαλο μια παλιά γνώριμη σε όλους στο “τριφύλλι”, την Γκαμπάλα.

Μπορεί ο κόσμος να πηγαίνει στο γήπεδο, όντας “διψασμένος” για “απάντηση” στα όσα έγιναν το 2015. Μπορεί, μοιραία, το μυαλό πολλών να πηγαίνει σε εκείνη τη “μαύρη” βραδιά της 27ης Αυγούστου και τον αποκλεισμό – ντροπή για τον Σύλλογο, όμως το “τώρα” επιτάσσει συγκέντρωση, καθαρό μυαλό και ξεκάθαρο στόχο. Και ο  στόχος, της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη δεν είναι να πάρει εκδίκηση για τα όχι και τόσο παλιά, αλλά να ανταπεξέλθει στις όποιες δυσκολίες, εντός και εκτός, και να φτάσει πρώτα στο επιθυμητό αποτέλεσμα απόψε στο “Απόστολος Νικολαϊδης” και στη συνέχεια στην πρόκριση, όταν θα γίνει και η ρεβάνς της 3ης Αυγούστου στο Αζερμπαϊτζάν.

Στο “καθαρά” αγωνιστικό κομμάτι και στα της ενδεκάδας, η κατάσταση είναι ξεκάθαρη. Ο Ουζουνίδης θα παρατάξει την ομάδα του σε σχήμα 4-4-1-1, με τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια και τους Μολέδο – Κολοβέτσιο στο κέντρο της άμυνας. Δεξιά θα είναι ο Κουλιμπαλί και αριστερά ο Χουλτ. Στη μεσαία γραμμή, κεντρικά χαφ θα παίξουν οι Ζέκα και Κουρμπέλης, δεξιά θα βρεθεί ο Χατζηγιοβάννης, που ξεπέρασε την ίωση και αριστερά ο Λουντ. Πίσω από τον επιθετικό Μολίνς, θα είναι ο Άλτμαν.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.313 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Καταλαβαίνει κανείς ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι, στην παρούσα φάση, στον κατάλληλο βαθμό ετοιμότητας. Το παραδέχθηκε, άλλωστε, και ο κόουτς του “τριφυλλιού”, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου.  Δεν μιλάμε για το προπονητικό – αγωνιστικό κομμάτι, αλλά γι αυτό της μεταγραφικής ενίσχυσης. Λείπουν, ακόμη, αρκετά κομμάτια από το παζλ, με κυριότερο αυτό του επιθετικού που θα αποτελέσει τον διάδοχο του Μάρκους Μπεργκ. Συνεπώς, η ομάδα πηγαίνει γι’ αυτό το πρώτο (τουλάχιστον) ματς με την Γκαμπάλα με ένα ρόστερ λειψό, μικρό και με πολλά κενά. Ο στόχος της πρόκρισης, όμως, παραμένει.

Για να είμαστε πιο ακριβείς, η υποχρέωση όλων είναι να έρθει, αρχικά, αυτή η πρώτη επιτυχία και στη συνέχεια βλέπουμε τι μέλλει γενέσθαι. Αυτή την υποχρέωση τη γνωρίζει πάρα πολύ καλά ο Μαρίνος Ουζουνίδης και αυτό προσπάθησε να “περάσει” όλες αυτές τις μέρες στους ποδοσφαιριστές του. Ολα τα υπόλοιπα θα έρθουν στη συνέχεια και εδώ θα είμαστε να κρίνουμε τι καλό και τι κακό θα γίνει ενόψει και της νέας σεζόν. Τώρα, για τον Παναθηναϊκό προέχει η αποψινή πρώτη “μάχη” απέναντι στη φιλόδοξη και επικίνδυνη Γκαμπάλα. Τα άλλα είναι δευτερεύοντα. Ραντεβού το βράδυ στη Λεωφόρο…

Υ.Γ: Στο γήπεδο αναμένεται να βρεθούν περίπου 12.000 φίλοι του Παναθηναϊκού, που θα προσπαθήσουν με τη φωνή τους και τη στήριξή τους να βοηθήσουν την ομάδα να ξεπεράσει με επιτυχία το πρώτο “εμπόδιο” της χρονιάς. Καλό θα είναι, για να αποφευχθεί το φαινόμενο της καθυστερημένης άφιξης στις κερκίδες, αλλά και για να μην υπάρξει ταλαιπωρία, οι φίλαθλοι να φτάσουν στο γήπεδο όσο το δυνατόν νωρίτερα γίνεται. Θα κάνουν και τη δική τους ζωή πιο εύκολη και θα δημιουργήσουν από νωρίς την κατάλληλη ατμόσφαιρα, εντός και εκτός…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.