Ένας αθλητής με φοβερά φυσικά προσόντα, αλλά και αδυναμίες φυσικά, μπορεί να εξελιχθεί σε ένα σύγχρονο φόργουορντ, καλύπτοντας σχεδόν τρεις θέσεις, αφού μπορεί να παίζει στο «4», ωστόσο έχει κινήσεις και για το «3», αλλά και για το «5».

Τα scouting report που τον ακολουθούν κάνουν λόγο για έναν παίκτη με «κρύο» αίμα, φοβερή αυτοπεποίθηση και κινήσεις που θυμίζουν κοντό… παίκτη.

Ο 21χρονος Θεσσαλονικιός, έχει όλα τα φόντα να πρωταγωνιστήσει στο ευρωπαϊκό μπάσκετ και ο Παναθηναϊκός αποτελεί τη μεγάλη του ευκαιρία να το δείξει.

Μπορεί να «προσδιορίζεται» ως 4αρι, ωστόσο το κορμί του μπορεί να τον βοηθήσει να παίξει και πιο χαμηλά (στο 3 κατά συνθήκη) ακόμα και στο «5» σε πιο light και ευέλικτα σχήματα.

Μαζί με Όγκαστ, Γκιστ, Σίνγκλετον, Γκάμπριελ και Βουγιούκα, ο Μήτογλου μπορεί να συνεργαστεί και να δείξει το ταλέντο του ποικιλοτρόπως. Εξαιρετικός σουτέρ, με φοβερό «καρπό» (άψογη τεχνική και καμπύλη), μαχητής στις διεκδικήσεις των ριμπάουντ, πολύ καλός τόσο με πλάτη όσο και με πρόσωπο.

Στις αδυναμίες του το γεγονός πως δεν είναι και ο πιο γρήγορος παίκτης, ενώ στην άμυνα απέναντι σε βαριά πεντάρια ενδεχομένως να έχει θέμα, καθώς η εμπειρία του από το NCAA τον έχει φέρει απέναντι σε αθλητικούς ψηλούς κυρίως. Η απειρία του οπωσδήποτε αποτελεί ένα μειονέκτημα, ωστόσο όλοι κάποτε ξεκινούν στο υψηλό επίπεδο και στην πορεία αποκτούν την απαιτούμενη πείρα, παίζοντας συνεχώς.

Δείτε ένα χαρακτηριστικό βίντεο με τα κατορθώματα του Κώστα Μήτογλου για να πάρετε μια γεύση απ’ αυτά που μπορεί να κάνει.

➡️ Γράψε το σχόλιο σου