ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Το “πάθημα” Ματσιούλις έγινε μάθημα με Ρίβερς…

Ό,τι δεν έκανε προ τριετίας με τον Γιόνας Ματσιούλις, θέλει να κάνει τώρα ο Παναθηναϊκός με τον Κέι Σι Ρίβερς.

Το

Ο Γιόνας Ματσιούλις ήρθε το καλοκαίρι του 2012 στον Παναθηναϊκό, όντας ένα μεγάλο ταλέντο του Λιθουανικού μπάσκετ, προερχόμενος όμως από έναν σοβαρό τραυματισμό που τον είχε αφήσει εκτός γηπέδων για έναν χρόνο.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης, πόνταρε στα προσόντα του Ματσιούλις, αφού πήρε το ιατρικό “ΟΚ”, έδωσε την ευκαιρία στον Λιθουανό να επιστρέψει στο υψηλό επίπεδο και ο Γιόνας άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Δύο συνεχόμενα νταμπλ με τον Παναθηναϊκό, με τον Λιθουανό να είναι κομβικός στην πορεία των πράσινων.

Αγαπήθηκε όσο λίγοι από τον κόσμο. Το DNA του ταιριάζει απόλυτα με αυτό του Παναθηναϊκού. Ηγέτης εντός παρκέ, τσαμπουκάς και ταλαντούχος. Ο Ματσιούλις ακόμα και τώρα μιλάει για την πρώην ομάδα του και στάζει μέλι.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.012 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Το καλοκαίρι του 2015, ο Παναθηναϊκός αλλάζει ριζικά το ρόστερ του, δεν ανανεώνει τον Ματσιούλις, θέλοντας να δώσει χώρο και επί της ουσίας να ανοίξει το δρόμο στον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο. Το “πείραμα” αποτυχαίνει και ο Λιθουανός λησμονείται από τους φίλους της ομάδας.

Μια ιστορία με μεγάλες ομοιότητες είναι αυτή του Κέι Σι Ρίβερς. Ο Αμερικανός ήρθε σαν ένας ρολίστας με μεγάλες παραστάσεις, ωστόσο πολύ γρήγορα ξεχώρισε. Μόνο ρολίστας δεν ήταν στην περσινή πορεία των πράσινων, αγαπήθηκε από τον κόσμο πολύ και ταιριάζει και αυτός πολύ με το DNA του Παναθηναϊκού.

Το συμβόλαιο που υπέγραψε με το τριφύλλι ήταν 1+1 με τον Παναθηναϊκό να έχει την option ανανέωσης του δεύτερου έτους. Ο Ρίβερς αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι του rotation της ομάδας και ο Παναθηναϊκός κάνει ήδη κινήσεις προκειμένου να τον “δέσει” στο ΟΑΚΑ. Μια κίνηση που αφενός δείχνει πως λάθη του παρελθόντος έχουν γίνει μαθήματα και αφετέρου διότι ο Παναθηναϊκός θέλει να έχει δεμένο το γάϊδαρό του, καθώς τα λεφτά από Κίνα και ΝΒΑ είναι τέτοια, που ανα πάσα ώρα και στιγμή, ο κάθε παίκτης μπορεί να σκεφτεί την αποχώρηση.

Το νέο συμβόλαιο προσφέρει στον Αμερικανό περισσότερα χρήματα και έχει βάθος τριετίας (2020), μια κίνηση που σίγουρα χαροποιεί τον κόσμο, εφόσον επισημοποιηθεί.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.