ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΤΟ ΠΡΟΦΙΛ ΤΩΝ ΒΑΣΚΩΝ

Αυτή είναι η Αθλέτικ Μπιλμπάο (vids)

H παρουσίαση της ομάδας την οποία θα αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός στα πλέι οφ για την πρόκριση στους ομίλους του Europa League.

Αυτή είναι η Αθλέτικ Μπιλμπάο (vids)

Δεν στάθηκε τυχερός ο Παναθηναϊκός, ο οποίος «έπεσε» πάνω σε έναν αρκετά ισχυρό αντίπαλο, με ιστορία και ρίζες που αρχίζουν από τον… 19ο αιώνα.

Η Αθλέτικ Μπιλμπάο αποτελεί το καμάρι των Βάσκων και κουβαλά 119 χρόνια ιστορίας, με έμφαση στη διαφορετικότητα. Οι «ερυθρόλευκοι» επιμένουν… βασκικά, έχοντας στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές που κατάγονται, ή γεννήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή.

Η προσεχής αντίπαλος του Παναθηναϊκού έχει να υπερηφανεύεται για την τροπαιοθήκη της, καθώς παρά το ότι δεν συγκαταλέγεται μεταξύ του κλασικού ισπανικού «διπόλου» (Ρεάλ – Μπαρτσελόνα), μετρά 34 εγχώριους τίτλους, έχοντας παράδοση στα Κύπελλα (έχει 8 από αυτά, ενώ έχει σηκώσει επίσης 8 πρωταθλήματα και 2 Σούπερ Καπ).

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 67.512 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την περσινή σεζόν τερμάτισε στην έβδομη θέση του πρωταθλήματος, με τον Ερνέστο Βαλβέρδε στο «τιμόνι» της. Φέτος θα παρουσιαστεί κάπως διαφορετική καθώς ο Βαλβέρδε έδωσε τη θέση του στον Κούκο Θιγάντα, ο οποίος είχε μέχρι πρότινος την επίβλεψη της δεύτερης ομάδας.

Έδρα της είναι το επιβλητικό «Σαν Μαμές», ή αλλιώς «λάκκος των λεόντων», ένα γήπεδο στο οποίο ο Παναθηναϊκός θα κληθεί να σταθεί στο ύψος του στον επαναληπτικό της 24ης Αυγούστου.

Τέλος, άξιο υπενθύμισης είναι το γεγονός πως το «τριφύλλι» έχει συναντηθεί ξανά με τους Βάσκους, το μακρινό 1968, με τον Παναθηναϊκό να αποσπά λευκή ισοπαλία στη Λεωφόρο (0-0) και να ηττάται στην Ισπανία (1-0).

https://www.youtube.com/watch?v=__VM2IP_zoo

https://www.youtube.com/watch?v=O-8TlervSec

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...