ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Σαν σήμερα: Προβάδισμα πρόκρισης με «υπογραφή» Σιμάο (vid)

Στις 13 Αυγούστου του 2008, ο Παναθηναϊκός πέρασε νικηφόρα από την έδρα της Σπάρτα Πράγας (2-1), «καθαρίζοντας» ουσιαστικά την υπόθεση-πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Σαν σήμερα: Προβάδισμα πρόκρισης με «υπογραφή» Σιμάο (vid)

Το καλοκαίρι του 2008 ο πολυμετοχικός -πλέον- Παναθηναϊκός, γεμάτος όνειρα και φιλοδοξίες, άρχιζε το ευρωπαϊκό ταξίδι του με στόχο την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Κόντρα στη Δυναμό Τιφλίδας, οι «πράσινοι» έκαναν… υγιεινό περίπατο, παίρνοντας την πρόκριση για την επόμενη φάση των προκριματικών, από την οποία θα κρινόταν η είσοδός τους στο.. κυρίως πιάτο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.

Η ομάδα του Χενκ Τεν Κάτε έπρεπε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σπάρτα Πράγας, με το πρώτο ματς να ορίζεται για τις 13 Αυγούστου του 2008, στην πρωτεύουσα της Τσεχίας.

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 94.358 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Οι γηπεδούχοι αποδείχθηκαν ανώτεροι του αναμενομένου, αλλά το «τριφύλλι» ήταν εκείνο που ευτύχησε να μπει σε θέση οδηγού. Στο 24ο λεπτό, ο Γιώργος Καραγκούνης επιχείρησε μια καλοζυγισμένη σέντρα από τα δεξιά, με τον Κούτσερα να μην υπολογίζει σωστά την πορεία της μπάλας, στέλνοντας τη στο βάθος της εστίας του Κόζατσικ.

Η αντίδραση των Τσέχων ήρθε έξι λεπτά αργότερα και συγκεκριμένα στο 30ο λεπτό, όταν ο Σλεπίτσκα διέφυγε της προσοχής του Γκάμπριελ, μοίρασε όμορφα για τον Κούλιτς που με ωραίο τελείωμα στην κίνηση νίκησε τον Μάριο Γκαλίνοβιτς (1-1).

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να ολοκληρώσουν την ανατροπή, αλλά στο 47′ ο Κούλιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον «Σούπερ Μάριο» από πλεονεκτική θέση. Εν τέλει, η λύση για τον Παναθηναϊκό ήρθε από τα πόδια και τον… τσαμπουκά του Σιμάο.

Ο Μοζαμβικανός εκμεταλλεύτηκε την όμορφη εκτέλεση κόρνερ από τον Νίνη και την κεφαλιά-ασίστ του Σαριέγκι, μπαίνοντας με δύναμη στη φάση και με παλικαρίσιο μονοκόμματο τελείωμα σκόραρε, διαμορφώνοντας το 2-1 (60′), το οποίο έμελε να παραμείνει ως το τέλος.

Έχοντας ως «προίκα» το πολύτιμο αυτό «διπλό», ο Παναθηναϊκός τελείωσε και τυπικά τη δουλειά στην Αθήνα, παίρνοντας δεύτερη νίκη (1-0) επί της Σπάρτα, χάρη σε γκολ του Ροντρίγκο Σόουζα και παράλληλα εξασφάλισε την πρόκριση στους ομίλους του Champions League.

Εκεί όπου πραγματοποίησε μία αξιόλογη πορεία, η οποία περιελάμβανε την εντυπωσιακή «πράσινη» αντεπίθεση πρόκρισης στους «16», με δύο… απανωτά «διπλά» σε Βρέμη και Μιλάνο.

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού στην Πράγα: Γκαλίνοβιτς, Γκάμπριελ, Σαριέγκι, Βύντρα, Σπυρόπουλος, Σιμάο, Τζιόλης (57′ Νίνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Σαλπιγγίδης (70′ Νίλσον), Καραγκούνης (90′ Ίβανσιτς), Σόουζα

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...