ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Σαριέγκι: «Η καρδιά μου είναι πράσινη – Η καλύτερη στιγμή για να αντιμετωπίσεις τη Μπιλμπάο»

Ο πρώην ποδοσφαιριστής των «πρασίνων» μίλησε για την επικείμενη «μάχη» με τη Μπιλμπάο, αναδεικνύοντας τα σημεία που θα πρέπει να προσέξει η ομάδα του Ουζουνίδη, ώστε να αυξήσει τις πιθανότητες πρόκρισής της.

Σαριέγκι: «Η καρδιά μου είναι πράσινη - Η καλύτερη στιγμή για να αντιμετωπίσεις τη Μπιλμπάο»

Ο Γιόσου Σαριέγκι αποτελεί τον… καθ’ ύλην αρμόδιο για την εκφορά άποψης όσον αφορά τις αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού με τη Μπιλμπάο, καθ’ ότι ο ίδιος αποτελεί μεν «γέννημα θρέμμα» της χώρας των Βάσκων, ωστόσο το πέρασμά του από το «τριφύλλι» τον έχει μετατρέψει σε παντοτινό οπαδό της ομάδας.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής των «πρασίνων», μίλησε στη «Sportday» για τα επικείμενα ματς με τη Μπιλμπάο και αναφέρθηκε στα σημεία που χρήζουν προσοχής από πλευράς Παναθηναϊκού, την ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο, αλλά και για το ποια ομάδα θα υποστηρίζει.

Αναλυτικά:

Για την ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο: «Η ατμόσφαιρα στη Λεωφόρο είναι φανταστική. Οπότε σίγουρα θα επηρεάσει την Αθλέτικ. Βέβαια οι παίκτες της αγωνίζονται στην Ισπανία, οπότε είναι συνηθισμένοι και δεν ξέρω αν θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό. Είναι καλό για τον Παναθηναϊκό να έχει τον κόσμο στο πλευρό του».

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 5.653 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για τις σκέψεις που έκανε μετά την κλήρωση: «Σκέφτηκα ότι στάθηκα πολύ τυχερός καθώς είναι σπάνιο να έρθει ο Παναθηναϊκός στη Βασκονία. Είμαι τυχερός γιατί θα έχω την ευκαιρία να δω τους ανθρώπους από την ομάδα, τους φίλους μου. Να συναντηθώ μαζί τους μετά από καιρό».

Για το τι πρέπει να προσέξει ο Παναθηναϊκός: «Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις το πιο δυνατό σημείο της Αθλέτικ. Έχει καλούς παίκτες, με ποιότητα, τεχνική. Επίσης το τέμπο στο οποίο παίζουν, ο ρυθμός. Παίζουν γρήγορα και με πίεση και ειδικά στην έδρα τους πιέζουν τον αντίπαλο από τα πρώτα λεπτά. Πάντως, είναι η καλύτερη στιγμή να παίξει με την Αθλέτικ επειδή δεν είναι στο 100% των δυνατοτήτων της. Βέβαια, ούτε και ο Παναθηναϊκός, αλλά σε δύο μήνες θα είναι ακόμα καλύτεροι και θα είναι δύσκολο να τους αντιμετωπίσεις… Πρώτος στόχος κατά την άποψη μου είναι να μην δεχθεί κάποιο γκολ στη Λεωφόρο. Να έρθει στο Μπιλμπάο με το μηδέν στην άμυνα».

Για το ποιος πιστεύει ότι θα προκριθεί: «Δύσκολη ερώτηση. Ήμουν ένα χρόνο στη Μπιλμπάο και πέντε στον Παναθηναϊκό. Η καρδιά μου είναι πράσινη, είμαι οπαδός του Παναθηναϊκού και θα ήθελα να τον δω να προκρίνεται. Αν περάσει η Αθλέτικ θα είμαι και πάλι χαρούμενος».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.