Η Μπάνφιλντ βοήθησε τον Τσάβες στο να κάνει τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα στον χώρο του ποδοσφαίρου και, απ’ ότι φαίνεται, λίγα χρόνια αργότερα, ο 26χρονος φορ θα δώσει και εκείνος με τη σειρά του, «χείρα» βοηθείας στον σύλλογο που τον ανέδειξε!

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Το νέο μεταγραφικό απόκτημα του «τριφυλλιού» φόρεσε για μία τετραετία τη φανέλα των… πρασίνων της Αργεντινής (2010-14), πραγματοποιώντας εμφανίσεις οι οποίες του έδωσαν το «εισιτήριο» για τη μεταγραφή του στη Μπόκα.

Τότε, η Μπάνφιλντ φέρθηκε αρκετά έξυπνα, όπως αποδείχθηκε, τοποθετώντας όρους μεταπώλησης στη συμφωνία της με τους «χενέιζες», προκειμένου ο σύλλογος να έχει το μέγιστο δυνατό κέρδος, κάθε φορά που ο Αργεντινός φορ εξασφάλιζε μεταγραφή.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι όροι αυτοί μεταφέρθηκαν αυτούσιοι στις διαπραγματεύσεις μεταξύ Παναθηναϊκού και Μπόκα, με την οριστικοποίηση του deal να χαροποιεί ιδιαίτερα τους ανθρώπους του συλλόγου, ο οποίος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και θα λάβει μεγάλη οικονομική ανάσα από τη μεταγραφή του Τσάβες στο «τριφύλλι».

Λογαριασμός στο Twitter που ασχολείται αποκλειστικά με νέα της πρώτης ομάδας του Τσάβες, δεν έκρυψε την ικανοποίησή του για τη μεταγραφή του «Κομαντάντε» στον Παναθηναϊκό, παρουσιάζοντας μάλιστα τα οφέλη που θα αποκομίσει ο σύλλογος από τη συμφωνία των «πρασίνων» με τη Μπόκα.

Η ανάρτηση αναφέρει τα εξής: «Εξαιρετική είδηση για τα ταμεία της Μπάνφιλντ. Ο Τσάβες πήρε μεταγραφή στον Παναθηναϊκό έναντι 3.2 εκατ. δολαρίων, με την ομάδα μας να εξασφαλίζει το 50% των χρημάτων που θα δοθούν από τους Έλληνες στη Μπόκα».

Έπειτα, παρουσιάστηκαν σε… τίτλους οι όροι της συμφωνίας Παναθηναϊκού – Τσάβες, οι οποίοι αφορούν την Μπάνφιλντ. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι: «Ο Παναθηναϊκός θα αναγκαστεί να αγοράσει το υπόλοιπο 50% του παίκτη, εάν ο ίδιος πετύχει 15 γκολ ή αγωνιστεί στο 60% των διαθέσιμων παιχνιδιών, ενώ εάν οι Έλληνες πάρουν το πρωτάθλημα, τότε η Μπάνφιλντ θα λάβει ένα ποσό ως μπόνους».