ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Μελέτη εις βάθος, απρόοπτα και… Τσάβες!

Όλα τα ζητήματα που κλήθηκε να αντιμετωπίσει και να διαχειριστεί ο Μαρίνος Ουζουνίδης το τελευταίο διάστημα.

Μελέτη εις βάθος, απρόοπτα και... Τσάβες!

Βρισκόμαστε μόλις μία ημέρα πριν από τη σέντρα της πρώτης αναμέτρησης του Παναθηναϊκού με τη Μπιλμπάο στη Λεωφόρο (21:30), ένα ματς από το οποίο θα εξαχθεί ένα πρώτο συμπέρασμα, αναφορικά με τις πιθανότητες πρόκρισης του «τριφυλλιού» στους ομίλους του Europa League.

Ουδείς μπορεί να προβλέψει την έκβαση της αυριανής αναμέτρησης, πόσο μάλλον της νοκ-άουτ σειράς. Η εικόνα του Παναθηναϊκού στον αγωνιστικό χώρο, οι λεπτομέρειες αλλά και η τύχη αποτελούν δείκτες για τη μοίρα της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη και την ευρωπαϊκή της συνέχεια.

Πάντως, ο Εβρίτης τεχνικός, προσπαθεί, όλο αυτό το διάστημα, να μειώσει στο ελάχιστο την όποια εξάρτηση της ομάδας του από την τύχη, καθώς, όπως ο ίδιος έχει αναφέρει πολλάκις, μία από τις αρχές που πρέπει να διέπουν την ομάδα είναι η διατήρηση της μοίρας στα δικά της χέρια.

Χρυσάφι για Ιωαννίδη!
Χρυσάφι για Ιωαννίδη! 6.746 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Με αυτόν τον τρόπο σκέφτεται και λειτουργεί ο τεχνικός του «τριφυλλιού», ο οποίος έχει αφιερώσει, από κοινού με το επιτελείο του, αρκετές ώρες στη μελέτη της αυριανής αντιπάλου του Παναθηναϊκού, προσπαθώντας να εντοπίσει και να συγκρατήσει κάθε λεπτομέρεια που μπορεί να φανεί χρήσιμη στην ομάδα του, προκειμένου να τη βοηθήσει ώστε να ανταπεξέλθει με τη μεγαλύτερη δυνατή επιτυχία στα δύο επικείμενα παιχνίδια.

Πέραν της μελέτης, ο Ουζουνίδης κλήθηκε να αντιμετωπίσει το αίνιγμα που προέκυψε μετά την οριστικοποίηση της απώλειας του Ουσμάν Κουλιμπαλί από τα ματς με τη Μπιλμπάο.

Το φιλικό συναπάντημα με τον Απόλλωνα Αθηνών δεν εξελίχθηκε κατά τας… γραφάς, όχι τόσο για το αποτέλεσμα (0-2), όσο για τον τραυματισμό του αμυντικού από το Μάλι, μεταφέροντας αρκετά ερωτηματικά στην πλευρά του Ουζουνίδη, που έπρεπε να βρει άμεσα απαντήσεις, αναφορικά με τον αντικαταστάτη του 28χρονου αμυντικού.

Με τον Γιόχανσον ανέτοιμο, οι επιλογές που είχε στα «χέρια» του ήταν μετρημένες, δίνοντας, όπως όλα δείχνουν, το… χρίσμα του αντί-Κουλιμπαλί στον Ρέις, ο οποίος φαίνεται πως επικρατεί στο «νήμα» του Δημήτρη Κολοβέτσιου, λόγω των περισσότερων παρουσιών του στο δεξί άκρο, σε σύγκριση με τον 26χρονο Έλληνα αμυντικό.

Παράλληλα με το scouting της Αθλέτικ και την ανάγκη λύσης της «σπαζοκεφαλιάς» για τον αντικαταστάτη του Κουλιμπαλί, βρισκόταν σε εξέλιξη και η υπόθεση του φορ.

Ένα ζήτημα που απασχόλησε έντονα τον σύλλογο, όπως και τον Ουζουνίδη, που έβλεπε την υπόθεση Πούκι να «ναυαγεί» και στη συνέχεια την αντίστοιχη του Τσάβες να «κολλάει». Οι αποφασιστικές κινήσεις του Παναθηναϊκού και το «ναι» του Τσάβες, οδήγησαν στο happy ending της υπόθεσης, αφαιρώντας μία ακόμη «έννοια» από το μυαλό του Έλληνα τεχνικού.

Ο «εκλεκτός» για την επίθεση βρέθηκε, όπως και ο παίκτης που θα προσπαθήσει να «γεμίσει» προσωρινά τα «παπούτσια» του Κουλιμπαλί. Συν τοις άλλοις, η εξονυχιστική έρευνα της Μπιλμπάο αποδόθηκε «κομμάτι-κομμάτι» στους ποδοσφαιριστές της ομάδας, κατά τη διάρκεια των προπονήσεων.

Πλέον, το «μικρόφωνο» πηγαίνει στην πλευρά των ποδοσφαιριστών, οι οποίοι αύριο θα κληθούν να φέρουν εις πέρας την αποστολή που τους έχει ανατεθεί: την υπεράσπιση της έδρας τους, -ει δυνατόν και του «μηδενός» στην άμυνα- και συνάμα την επίτευξη ενός αποτελέσματος ικανού για ενίσχυση των ελπίδων πρόκρισης.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...