ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

ΡΕΤΡΟ: Το πρωτοσέλιδο της «Αθλητικής Ηχούς» για το ματς με τη Μπιλμπάο το 1968! (pic & vid)

Δείτε το σπάνιο αυτό ντοκουμέντο αλλά και εικόνες από τα «Επίκαιρα» της εποχής, που περιγράφουν το τι συνέβη στο παιχνίδι Παναθηναϊκός - Μπιλμπάο, το μακρινό 1968.

ΡΕΤΡΟ: Το πρωτοσέλιδο της «Αθλητικής Ηχούς» για το ματς με τη Μπιλμπάο το 1968! (pic & vid)

Παναθηναϊκός και Μπιλμπάο «κοντράρονται» σήμερα στο πλαίσιο της πρώτης αναμέτρησης των πλέι οφ πρόκρισης για τους ομίλους του Europa League (21:30).

Οι δύο ομάδες, δεν είναι… άγνωστες μεταξύ τους, καθώς είχαν βρεθεί αντιμέτωπες για πρώτη φορά σχεδόν μισό αιώνα πίσω (1968), για τον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Εκθέσεων, θεσμός «πρόγονος» του Κυπέλλου UEFA.

Το πρώτο ματς, είχε διεξαχθεί στη Λεωφόρο, στις 20 Νοεμβρίου του 1968 και σύμφωνα με τα όσα έγραψε η «Αθλητική Ηχώ» στο πρωτοσέλιδο της, την επομένη της αναμέτρησης: «Ο Παναθηναϊκός αγνώριστος, δεν κατόρθωσε να δαμάσει την περίφημη Μπιλμπάο (0-0). Αντιθέτως, χωρίς κέντρο και με ανύπαρκτη επίθεση, κινδύνευσε σοβαρά να ηττηθεί», συμπληρώνοντας τα εξής:

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 71.339 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

«Κορυφαίοι της ελληνικής ομάδος ο υπέροχος Δημητρίου και ο μαχητικός Αθανασόπουλος. Εξανεμίστηκαν σχεδόν όλες οι ελπίδες πρόκρισης στη ρεβάνς της Ισπανίας, την προσεχή Τετάρτη».

Στον επαναληπτικό, οι Βάσκοι κατάφεραν να πάρουν την πρόκριση για την επόμενη φάση, επικρατώντας 1-0 της ομάδας του Λάκη Πετρόπουλου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...