ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΚΑΙ ΤΩΡΑ... ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ

Η επόμενη μέρα: Αφήνει τους Βάσκους, κοιτάζει προς… Χανιά

Ο Παναθηναϊκός καλείται να ξεχάσει όλα όσα έγιναν το βράδυ της Πέμπτης στη Λεωφόρο και να συγκεντρωθεί στο επικείμενο παιχνίδι με τον Πλατανιά (20/8) στην Κρήτη, προκειμένου να κάνει με το... δεξί το πρώτο «βήμα» του στο νέο πρωτάθλημα.

Η επόμενη μέρα: Αφήνει τους Βάσκους, κοιτάζει προς... Χανιά

Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Ντε Σοούζα άφησε στον Παναθηναϊκό μια «επίγευση» πικρίας, καθώςΗ π οι «πράσινοι» είχαν κατορθώσει να… στριμώξουν στα «σχοινιά» τη Μπιλμπάο στα 2/3 της χθεσινής αναμέτρησης, έχοντας «αέρα» δύο τερμάτων.

Η προσπάθεια των παικτών του Ουζουνίδη δεν μεταφράστηκε επί του πρακτέου σε μία νίκη ουσίας αλλά και αίγλης, καθώς έφταναν και περίσσευαν έξι λεπτά ώστε να γκρεμιστεί ό,τι χτιζόταν με κόπο στα προηγούμενα 68 λεπτά. Η Μπιλμπάο κατάφερε να μειώσει το σκορ και στη συνέχεια εκμεταλλεύτηκε πλήρως την έλλειψη συγκέντρωσης που έδειξαν οι γηπεδούχοι, «αρπάζοντας» τη νίκη (3-2).

Για το ματς της Πέμπτης έχουν γραφτεί αρκετά και θα αποτυπωθούν (εντύπως και επί χάρτου) πολλά περισσότερα. Ωστόσο, για τον Παναθηναϊκό, όλα όσα συνέβησαν στη Λεωφόρο θα πρέπει να μπουν στο «χρονοντούλαπο» της ιστορίας, όσο δύσκολο κι αν ακούγεται αυτό, καθώς μπροστά τους ανοίγεται μια νέα πρόκληση.

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 66.118 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Την Κυριακή (20/8), το «τριφύλλι» θα αντιμετωπίσει στην Κρήτη τον Πλατανιά, σε αναμέτρηση η οποία θα αποτελέσει τον πρώτο «σταθμό» του ταξιδιού της ομάδας στο νέο πρωτάθλημα. Ένα must-win παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό, ιδιαίτερα μετά το χθεσινό αποτέλεσμα, καθώς με νίκη, οι «πράσινοι» θα μπορέσουν να «επουλώσουν» τις «πληγές» που ανοίχτηκαν στο τελευταίο εικοσάλεπτο κόντρα στη Μπιλμπάο.

Πέραν του ψυχολογικού τομέα, το ματς της Κρήτης και δη το αποτέλεσμα του θα αποτελέσει το πρώτο «checkpoint» για την ομάδα του Ουζουνίδη, που θέλει να… ξεμπερδεύει γρήγορα από το… καθεστώς του «μείον» (ο σύλλογος μπαίνει στο νέο πρωτάθλημα με -2 βαθμούς, λόγω των όσων συνέβησαν στην αναμέτρηση της Λεωφόρου με τον ΠΑΟΚ) και να «χτίσει» από νωρίς ένα προσοδοφόρο σερί νικών.

Η αποστολή των «πρασίνων» δεν είναι τόσο εύκολη όσο ακούγεται, παρά το γεγονός πως ο Παναθηναϊκός είναι το αδιαφιλονίκητο φαβορί στο εν λόγω παιχνίδι. Αφ’ ενός, η ομάδα θα πρέπει να αποφορτίσει το μυαλό της από τον όποιο αρνητισμό προκάλεσε η Μπιλμπάο. Αφ’ ετέρου, το «τριφύλλι» θα ταξιδέψει στην Κρήτη χωρίς τέσσερις παίκτες που αποτέλεσαν στελέχη του περσινού κορμού, πλην του Νούνο Ρέις (Κουλιμπαλί, Βιγιαφάνιες, Χουλτ).

Οι τέσσερις απουσίες «εξισορροπούνται» κάπως από τη διαφαινόμενη συμμετοχή του Αντρές Τσάβες. Ο Αργεντινός ήρθε «ετοιμοπόλεμος» στην Ελλάδα, απ’ όλες τις απόψεις. Τα εργομετρικά του ήταν άριστα, ενώ ο ίδιος εξέφρασε την επιθυμία του να αγωνιστεί με το «τριφύλλι» στο στήθος. Λαμβάνοντας υπ’ όψιν τις παραπάνω παραμέτρους, δεν αποκλείεται να δούμε το νέο «Νο 9» του «τριφυλλιού» εν δράσει στα «Περιβόλια».

Το διάστημα που μεσολαβεί μεταξύ της αναμέτρησης με τη Μπιλμπάο και αυτής με τον Πλατανιά να μη δίνει περιθώρια για πολλή επεξεργασία, σχετικά με το τι έφταιξε το βράδυ της Πέμπτης ή με το τι θα μπορούσε να πάει καλύτερα. Ο Παναθηναϊκός του Μαρίνου Ουζουνίδη έχει αποδείξει ότι μπορεί να αλλάξει σύντομα… τσιπάκι και να αντιμετωπίσει με άλλη «αύρα» τις νέες προκλήσεις που έρχονται στο διάβα του.

Συν τοις άλλοις, οι «πράσινοι» έχουν τη δυνατότητα να τοποθετήσουν στις… αποσκευές τους τις στιγμές που έζησαν μετά το τελευταίο σφύριγμα του Πορτογάλου ρέφερι. Το θερμό χειροκρότημα του κόσμου έστειλε σαφές μήνυμα στους παίκτες του Ουζουνίδη: «Προχωράμε μπροστά»…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...