ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Καλό το μπλοκάκι του προπονητή, αλλά δεν κάνει θαύματα

Αν το ρόστερ του Παναθηναϊκού δεν ήταν τόσο «κοντό», ο θρίαμβος των 65 λεπτών ίσως να κρατούσε μέχρι το 90’. Όμως ο Ουζουνίδης, όσο καλός προπονητής κι αν είναι, θαύματα δεν μπορεί να κάνει. Γράφει ο Βασίλης Μοιρώτσος.

Καλό το μπλοκάκι του προπονητή, αλλά δεν κάνει θαύματα

Ήταν ξεκάθαρο από τη μέρα της κλήρωσης πως οι «πράσινοι» θα έπρεπε να κάνουν υπέρβαση, να ξεπεράσουν τους εαυτούς τους για να προκριθούν απέναντι στην Μπιλμπάο. Το έκαναν επιτυχημένα για 65 λεπτά. Έτρεχαν σε όλο το γήπεδο, δεν άφησαν τους Ισπανούς να τους απειλήσουν, είχαν καθαρό μυαλό, ψυχραιμία, συγκέντρωση και πάνω απ’ όλα… λύσσα. Πήγαιναν σε κάθε μπάλα σαν να είναι η τελευταία της καριέρας τους. Δυστυχώς για τον Παναθηναϊκό, το παιχνίδι δεν διαρκεί 65 ή 70 λεπτά. Και ο σημερινός Παναθηναϊκός, απέναντι σε ομάδες μεγάλων πρωταθλημάτων, μπορεί να παίξει «στα κόκκινα» μέχρι ένα σημείο.

Το ρόστερ του είναι «κοντό», ο πάγκος του είναι «φτωχός» και ο Ουζουνίδης δεν έχει τη δυνατότητα να κάνει όλες τις κινήσεις που θα ήθελε για να «δέσει» ένα ματς. Αυτά είναι πράγματα που λύνονται. Ο Παναθηναϊκός δεν είχε χθες Βιγιαφάνιες, Γιόχανσον, Τσάβες, Κουλιμπαλί, έχει φανερά ανέτοιμο ακόμα τον Λουτσιάνο, αλλά σίγουρα θα χρειαστεί 1-2 μεταγραφές ακόμα. Ας ελπίσουμε να τις κάνει και να μην βάλει «στοπ» λόγω του πρόωρου ευρωπαϊκού αποκλεισμού. Άλλωστε, στην Ελλάδα δεν υπάρχει Μπιλμπάο, κάτι που σημαίνει πως ένα παιχνίδι που ο Παναθηναϊκός θα το έχει στο 2-0 στο 60’-65’, δύσκολα θα το βλέπει να του γλιστράει απ’ τα χέρια όπως το χθεσινό.

Έχει όμως πολλά θέματα να λύσει μέχρι τότε. Με κυριότερο αυτό της προσωπικότητας που οφείλει να βγάζει μέσα στο γήπεδο κόντρα σε ισχυρές ομάδες και όχι σε ομάδες τύπου Γκαμπάλα. Οι παίκτες πέταξαν σε έξι λεπτά όλα όσα έχτιζαν στα προηγούμενα 68. Και το έκαναν μέσα στο σπίτι τους, με τον κόσμο στα… κάγκελα, να ουρλιάζει και να δημιουργεί τρομερή ατμόσφαιρα. Τροφή για σκέψη και προβληματισμό για το τι μπορεί να γίνει στο… κατηφορικό «Σαν Μαμές» την ερχόμενη Πέμπτη. Χρειάζεται προσοχή για να μη γυρίσει ο Παναθηναϊκός με μεγάλη ζημιά που θα επηρεάσει την ψυχολογία του εν όψει ελληνικού πρωταθλήματος.

Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός
Θεαματικός, πολυδιάστατος και με αναγεννημένους Ιωάννη και Χουάντσο ο Παναθηναϊκός 867 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Πριν το «Σαν Μαμές» υπάρχουν τα Περιβόλια και ο Πλατανιάς. Ο Παναθηναϊκός μπαίνει στο νέο πρωτάθλημα με την πλάτη στον τοίχο, λόγω της αφαίρεσης βαθμών και οι Κρητικοί είναι από τις… καλές μικρομεσαίες του πρωταθλήματος, που πέρσι κέρδισαν τον Παναθηναϊκό στην Κρήτη. Το τριφύλλι θα έχει την κούραση από την υπερπροσπάθεια της Πέμπτης, το «σοκ» της ήττας με τον τρόπο που ήρθε και το άγχος που υπάρχει σε κάθε πρεμιέρα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης βλέπει κόσμο και διοίκηση να τον έχουν ως τη «νούμερο ένα ελπίδα» για κάτι καλό μέσα στη σεζόν, μα όσο καλός προπονητής κι αν είναι, θαύματα δεν μπορεί να κάνει. Περισσότερο από το μπλοκάκι του προπονητή, το ποδόσφαιρο παίζεται στον αγωνιστικό χώρο από τους ποδοσφαιριστές. Αν υπάρχουν ποδοσφαιριστές, όλα γίνονται πιο εύκολα. Κι αυτή τη στιγμή στον Παναθηναϊκό δεν υπάρχουν παραπάνω από 12-13 παίκτες που μπορούν να «σηκώσουν» τη φανέλα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...