ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 1-1 (79' ΚΟΡΟΒΕΣΗΣ -73' ΤΣΑΒΕΣ)

Γκέλα με το «καλημέρα»

Ο Αντρές Τσάβες χρειάστηκε μόλις εννέα λεπτά για να ανοίξει «λογαριασμό» με το «τριφύλλι» (73'), όμως ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κρατήσει τη νίκη, καθώς δέχθηκε την ισοφάριση από τον Κοροβέση (79'), πραγματοποιώντας γκέλα στην πρεμιέρα (1-1). Αποχώρησε με φορείο ο Μολέδο στο 83ο λεπτό.

Γκέλα με το «καλημέρα»

Ο Παναθηναϊκός έκανε τη… μισή δουλειά στον δρόμο για το νικηφόρο ντεμπούτο του στο φετινό πρωτάθλημα, με τον Τσάβες να βρίσκει δίχτυα στην… επίσημη πρώτη του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού (73′), αλλά είδε τον Κοροβέση να ισοφαρίζει λίγα λεπτά αργότερα (79′), στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του -ανίκητου ως τότε- Βλαχοδήμου, γράφοντας το τελικό σκορ (1-1).

Bonus… κακοδαιμονίας για τους «πράσινους» ο τραυματισμός του Μολέδο, ο οποίος αποχώρησε υποβασταζόμενος στο 83ο λεπτό (συγκρούστηκε με τον Βλαχοδήμο) και, όπως αναφέρουν οι πρώτες εκτιμήσεις θα μείνει για καιρό εκτός αγωνιστικής δράσης.

Το σύστημα

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα με τη συνήθη τακτική του, το 4-4-1-1, με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, αριστερά τον Κολοβέτσιο, δεξιά τον Γιόχανσον (ντεμπούτο με τα πράσινα), και τους Μολέδο – Κουτρουμπή στο κέντρο της άμυνας. Ζέκα και Κουρμπέλης πήραν τις θέσεις τους στον άξονα, με τον Λουντ να παραμένει στο αριστερό άκρο, τον Καμπέσας να βρίσκεται απέναντι του και τον Μολίνς προωθημένο, με τον Λουτσιάνο λίγο πιο πίσω από τον Σουηδό.

Το ματς

Σαφής πρόθεση του Γιώργου Παράσχου ήταν η… στεγανοποίηση της άμυνας και το μπλοκάρισμα κάθε διαδρόμου, ο οποίος θα μπορούσε να φανεί χρήσιμος στους ακραίους του Παναθηναϊκού. Ο Πλατανιάς παρουσιάστηκε ιδιαίτερα «σφιχτός» στα μετόπισθεν, ενώ παράλληλα πίεζε ψηλά την άμυνα των «πρασίνων» έχοντας ως στόχο να εκμεταλλευτεί το όποιο λάθος των φιλοξενουμένων.

Το «τριφύλλι» είδε τους γηπεδούχους να μπαίνουν με περισσότερη ενέργεια στο παιχνίδι, δίχως όμως να απειλήσουν ουσιαστικά την εστία του Βλαχοδήμου. Χρειάστηκε να περάσει το πρώτο δεκάλεπτο ώστε η ομάδα του Ουζουνίδη να πάρει τον ελέγχο, δίχως κάποιο αντίκρισμα. Οι «πράσινοι» ήθελαν να κάνουν το παιχνίδι τους, όμως η άμυνα των Κρητικών ήταν αδιάσπαστη, και έτσι παρουσιάστηκε η ανάγκη διαφοροποίησης του τρόπου ανάπτυξης.

Η κατάσταση έγινε κάπως καλύτερη όταν δόθηκε βάρος στα πλάγια, και ιδιαίτερα όταν ο στόχος του άξονα ήταν η τροφοδότηση του Καμπέσας, αλλά και πάλι, ο Παναθηναϊκός δεν είχε άνεση στο να φτάσει κοντά στην εστία του Ομπερχάουζεν. Στο 19′ ο Μολίνς πρόλαβε μια χαμένη φάση, έδωσε τη μπάλα στον Λουντ, αλλά η προσπάθεια του Φινλανδού ήταν άστοχη.

Ο ρυθμός της αναμέτρησης ήταν συμπαθητικός, ενώ οι δυνατές προσωπικές μονομαχίες έδιναν και έπαιρναν, αλλά φάσεις σημειώθηκαν με το «σταγονόμετρο». Στο 40ο λεπτό, ο Πλατανιάς, που είχε κατορθώσει να πάρει εκ νέου μέτρα στο γήπεδο, απείλησε τον Παναθηναϊκό, αλλά το βολέ του Ντεβέσα εξουδετερώθηκε από τον Βλαχοδήμο.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο Λουντ προσπάθησε με… πονηρό τρόπο (συρτά) να σκοράρει, αλλά η φιλότιμη προσπάθειά του δεν βρήκε στόχο. Αυτή ήταν η τελευταία ευκαιρία του πρώτου μέρους, που βρήκε τις δύο ομάδες στο «μηδέν», με τον Παναθηναϊκό να έχει την κατοχή (65%) αλλά όχι τον τρόπο, ώστε να ανοίξει το σκορ.

Επανάληψη σκηνικού

Η επανεμφάνιση της ομάδας του Ουζουνίδη στον αγωνιστικό χώρο δεν έκρυβε εκπλήξεις, καθώς ο Έλληνας τεχνικός δεν προέβη σε κάποια αλλαγή προσώπου ή σχήματος στην ανάπαυλα.

Στο 49ο λεπτό, ο Μολίνς είχε την ευκαιρία να βρεθεί «φάτσα» με το τέρμα του Ομπερχάουζερ, αλλά ο επόπτης υπέδειξε τον Σουηδό φορ σε θέση οφσάιντ, μία απόφαση που απεφάνθη πως ήταν λανθασμένη.

Στον αντίποδα, οι γηπεδούχοι έκαναν παρόμοια αρχή με αυτή του πρώτου μέρους, μπαίνοντας δυνατά. Στο 55ο λεπτό μάλιστα, ο Μπούτνικ θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ, καθώς πήγε να «εκτελέσει» τον Βλαχοδήμο με κεφαλιά ψαράκι μετά από σέντρα του Στάθη, αλλά ο νεαρός πορτιέρο είπε «όχι» πέφτοντας υπέροχα στην αριστερή του γωνία.

Η είσοδος του Παναθηναϊκού στο δεύτερο ημίχρονο δεν ήταν κατάλληλη των περιστάσεων, διότι η συνεκτικότητα της μεσαίας γραμμής είχε αρχίσει να χαλαρώνει, ενώ οι γρήγοροι ακραίοι του Πλατανιά, δημιούργησαν «θέματα» στην άμυνα. Όσον αφορά τη δημιουργία, η διάθεση μεν υπήρχε, όχι όμως αποτελεσματικότητα.

Ώρα… Τσάβες

Βλέποντας τις διακριτές αδυναμίες της ομάδας στην επίθεση, ο Μαρίνος Ουζουνίδης αποφάσισε να τονώσει με δύο αλλαγές τον τομέα αυτόν.

Έτσι, στο 64ο λεπτό, ο Γκιγιέρμο Μολίνς αποχώρησε, δίνοντας τη θέση του στον Αντρές Τσάβες, ο οποίος πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με τον Παναθηναϊκό. Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός απέσυρε και τον Ρόμπιν Λουντ, βάζοντας στη θέση του τον Χατζηγιοβάνη.

Οι διορθωτικές αυτές κινήσεις έδωσαν μια πρόσκαιρη «ανάταση» στο «τριφύλλι» με τον Ζέκα να δοκιμάζει ένα φιλόδοξο σουτ από μέση απόσταση και τον Ομπερχάουζερ να μπλοκάρει σε δεύτερο χρόνο (68′). Δύο λεπτά αργότερα, ήρθε η «απάντηση» των Κρητικών, με τον Ντεβέσα να δοκιμάζει το πόδι του σε απευθείας εκτέλεση φάουλ, αλλά τον Βλαχοδήμο να δηλώνει… έτοιμος, διώχνοντας με γροθιές (70′).

Πάντως, ο «Κομαντάντε» Τσάβες δεν χρειάστηκε πολλή ώρα ώστε να αποδείξει γιατί έγινε τόσος ντόρος για την απόκτησή του. Μόλις εννέα λεπτά μετά την είσοδό του δέχθηκε την τρομερή κάθετη του Λουτσιάνο, και… είπε «ευχαριστώ» στον συμπαίκτη του, σκοράροντας με άνεση απέναντι από τον Ομπερχάουζερ (0-1, 73′).

Να ‘μαστε πάλι εδώ…

Όμως και πάλι, ο Παναθηναϊκός δεν έμελε να… πανηγυρίσει για πολύ το γκολ του Αργεντινού. Στο 79ο λεπτό, ο Ενκουλού εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια της «πράσινης» άμυνας, έκανε το γύρισμα στην περιοχή και ο επερχόμενος Κοροβέσης με προβολή έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (83′, 1-1).

Κι όμως, δεν έφτανε η ισοφάριση για τους «πράσινους», αλλά ήρθε εκ νέου… παγωμάρα. Στο 83ο λεπτό, Βλαχοδήμος και Μολέδο συγκρούονται σε μια φάση στην περιοχή του Παναθηναϊκού. Ο μεν Βλαχοδήμος σηκώθηκε μετά από λίγο, όμως ο Βραζιλιάνος αποχώρησε υπό τη συνοδεία φορείου, κρατώντας το δεξί χέρι του.

Έτσι, το «τριφύλλι» έμεινε με 10 παίκτες στον αγωνιστικό χώρο, καθώς νωρίτερα, ο Ουζουνίδης είχε ολοκληρώσει τις αλλαγές του (ο Δώνης πέρασε στη θέση του Λουτσιάνο). Στα εναπομείναντα λεπτά, παρά τις όποιες προσπάθειες, το σκορ δεν άλλαξε, με το «τριφύλλι» να «σκοντάφτει» από την πρεμιέρα…

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γιώργος Παράσχος): Ομπερχάουσερ, Καρυπίδης, Ντικαμονά, Πλιάτσικας (76′ Κοροβέσης), Στάθης, Βάντερσον, Κρος (92′ Πατράλης), Αγγελόπουλος, Ενσικουλού, Ντεβέσα, Μπούτνικ (68′ Γκρζέλτσακ). 

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Βλαχοδήμος, Γιοχάνσον, Κολοβέτσιος, Κουτρουμπής, Μολέντο, Κουρμπέλης, Ζέκα, Λουντ (63′ Χατζηγιοβάνης), Καμπέσας, Λουτσιάνο (74′ Δώνης), Μολίνς (63′ Τσάβες). 

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE