Ο Παναθηναϊκός ολοκλήρωσε το φετινό -σύντομο- ευρωπαϊκό του «ταξίδι» στην έδρα της Μπιλμπάο, εκεί όπου κατέβαλλε κάθε δυνατή προσπάθεια για κάτι καλό, όμως δεν ήταν δυνατό να κοντραριστεί με τα… προδεδικασμένα, όπως αυτά διαμορφώθηκαν στο ματς της Λεωφόρου, μέσα σε ένα εξάλεπτο.

Πλέον, η ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη καλείται να ανασυνταχθεί και να «καθαρίσει» όσο το δυνατόν γρηγορότερα το «μυαλό» της, καθώς δεν απομένει παρά ελάχιστος χρόνος για σκέψη και προβληματισμό. Την Κυριακή, οι «πράσινοι» μπαίνουν εκ νέου στη μάχη του πρωταθλήματος, αντιμετωπίζοντας τον Λεβαδειακό στην άδεια (λόγω τιμωρίας) Λεωφόρο.

Το άδειο «Απ. Νικολαΐδης», το «στραβοπάτημα» της πρεμιέρας στην έδρα του Πλατανιά (1-1), ένα αποτέλεσμα που διατήρησε τον Παναθηναϊκό στη… ζώνη του «μείον» (-1) αλλά και η ψυχολογική-οργανική καταπόνηση των παικτών, μετά από το σετ των τριών παιχνιδιών σε Αθήνα, Κρήτη και Μπιλμπάο, αποτελούν ζητούμενα που καλείται να αντιμετωπίσει ο Μαρίνος Ουζουνίδης, ούτως ώστε να επέλθει η αλλαγή από την Κυριακή.

Οι «πράσινοι» γνωρίζουν πως το παιχνίδι με τους Βοιωτούς αποτελεί το πρώτο ματς με χαρακτήρα «must win», το οποίο είναι ικανό να «χτίσει» μία δομημένη πορεία στο πρωτάθλημα και να βάλει την ομάδα στο «κλίμα» του επιβεβλημένου «restart».