ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Τώρα, «μιλάει» ο Ουζουνίδης

Ο Παναθηναϊκός με τις τελευταίες του μεταγραφές έβαλε ποιότητα στο ρόστερ του και τώρα είναι η ώρα του Μαρίνου Ουζουνίδη να φτιάξει από την αρχή μια ομάδα. Γράφει ο Διονύσης Δεσύλλας.

Τώρα, «μιλάει» ο Ουζουνίδης

Κατά γενική ομολογία, το τελείωμα του Παναθηναϊκού στις μεταγραφές ήταν εντυπωσιακό. Ναι, όλοι οι ποδοσφαιριστές θα κριθούν μέσα στο γήπεδο και αυτή πρέπει να είναι η αντιμετώπιση απ’ όλους, προς όλους. Αυτό, όμως, που οφείλουμε να παραδεχτούμε είναι ότι με έξυπνες και συντονισμένες κινήσεις, οι άνθρωποι της ομάδας κατάφεραν να ντύσουν στα πράσινα ποδοσφαιριστές που θα βάλουν ποιότητα στην ομάδα.

Πρώτα ο Τσάβες, στη συνέχεια ο Μουνιέ και μετά ο Χίλιεμαρκ. Οι τρεις τελευταίες κινήσεις, από τις 12 συνολικά του «τριφυλλιού», ήταν από το «πάνω ράφι». Ποδοσφαιριστές που ήταν ψηλά στη λίστα και που με υπομονή και ουσία, οι «πράσινοι» κατάφεραν να τους κάνουν δικούς τους και να «γλυκάνουν» τον κόσμο, αλλά πολύ περισσότερο να ενισχύσουν σημαντικά το ρόστερ.

Πλέον, μετά τις αποχωρήσεις πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών (Μπεργκ, Εμποκού, Κλωναρίδης, Ζέκα) και την άφιξη πολλών παικτών, εκ των οποίων αρκετών πρώτων στόχων, η δουλειά του Μαρίνου Ουζουνίδη γίνεται πιο εύκολη διότι γέμισε το ρόστερ και παράλληλα… δύσκολη. Ο κόουτς πρέπει να δημιουργήσει μια ομάδα από την αρχή, κι ενώ, ήδη, έχουν αρχίσει οι υποχρεώσεις της ομάδας.

Που να ήταν και ντοπαρισμένος…
Που να ήταν και ντοπαρισμένος… 1.260 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο πάντα αισιόδοξος Ουζουνίδης έχει όλα τα «υλικά» για να δημιουργήσει μια νέα επιτυχημένη συνταγή. Καλούς ποδοσφαιριστές που θα ανεβάσουν ποιοτικά την ομάδα και θα της δώσουν άλλη διάσταση και νέα στοιχεία, κυρίως στη μεσοεπιθετική γραμμή. Αλλωστε, όταν μιλάς για μια ομάδα η οποία έχει υποχρέωση να διεκδικεί όλους τους εγχώριους στόχους, αυτό χρειάζεσαι. Τη γρήγορη και μεσοεπιθετική γραμμή για να ανοίγεις άμυνες, να σκοράρεις και να φτάνεις στη νίκη.

Πλέον, θα «μιλήσει» ο Μαρίνος Ουζουνίδης, αρκεί να συνεχιστεί, φυσικά, η προσπάθεια της συνέπειας σε όλα από τη διοίκηση, η οποία πρέπει να μάθει από τα περσινά λάθη.

Ο τεχνικός του «τριφυλλιού» καλείται να «δέσει» αυτό το σύνολο των πολλών νέων παικτών και να φτιάξει μια ομάδα η οποία θα έχει ως στόχο να φτάσει ψηλά, να διεκδικήσει τα πάντα και να κάνει τον κόσμο να επιστρέψει και να της δείξει ξανά εμπιστοσύνη. Σαφώς, και το έργο δεν είναι εύκολο. Κανείς δεν ισχυρίζεται το αντίθετο.  Η νέα μέρα, όμως, είναι παράλληλα και μια πρόκληση για τον Ουζουνίδη, ο οποίος, μέσω της δουλειάς αρχίζει τη διαδικασία μονταρίσματος και χτισίματος από την αρχή για έναν ανταγωνιστικό και διαφορετικό, προς το καλύτερο, Παναθηναϊκό.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.