ΚΛΕΙΣΙΜΟ
AΝΑΛΥΣΗ

Τι «ηλικία» έχει ο φετινός Παναθηναϊκός

Μια «ματιά» στην στατιστική για την απόδοση της... ληξιαρχικής «πράξης» του «πράσινου» ρόστερ για τη σεζόν 2017/18. Ο μέσος όρος, οι μεγαλύτεροι και οι μικρότεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές.

Τι «ηλικία» έχει ο φετινός Παναθηναϊκός

Έπειτα από ένα πολυάσχολο, γεμάτο ανατροπές και συγκινήσεις, καλοκαίρι, ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να κλείσει το ρόστερ του για τη σεζόν που ήδη «τρέχει».

Οι «πράσινοι» καλωσόρισαν στο Κορωπί μία… ντουζίνα μεταγραφές (Άλτμαν, Καμπέσας, Διούδης, Λουτσιάνο, Τσάβες, Ινσούα, Γιόχανσον, Χίλιεμαρκ, Σιλά, Μουνιέ, Κολοβέτσιος, Τζανδάρης), ενώ αποχαιρέτησαν άλλους τόσους -και παραπάνω-, με τις περιπτώσεις των Μπεργκ, Ζέκα και Λέτο να είναι οι «τρανταχτές» της λίστας.

Η διαδικασία των προσθαφαιρέσεων ολοκληρώθηκε (με ένα μικρό «παραθυράκι» να παραμένει ανοιχτό, όσον αφορά ακόμα μία προσθήκη στην άμυνα) και πλέον έχουμε τη δυνατότητα να ρίξουμε μια πρώτη ματιά στο υπάρχουν έμψυχο δυναμικό της ομάδας, εξετάζοντας, τι άλλο; Την… ηλικία του.

Mπερνάρ:  «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό»
Mπερνάρ: «Θέλω να επιστρέψω σπίτι μου, αλλά πρώτα θέλω το πρωτάθλημα με τον Παναθηναϊκό» 10.253 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Παναθηναϊκός σχεδόν… 24άρης

Το πρώτο συμπέρασμα αφορά τον γενικό μέσο όρο ηλικίας του «πράσινου» ρόστερ, το οποίο εξήχθη μέσω των γνωστών μαθηματικών πράξεων, λαμβάνοντας υπ’ όψιν τους ποδοσφαιριστές που αποτελούν τους… στρατιώτες του Ουζουνίδη για τη σεζόν 2017/18.

Η «ηλικία» του φετινού Παναθηναϊκού «αγγίζει» τα 24 έτη. Για την ακρίβεια, η διαίρεση έβγαλε τον αριθμό 23.8, ο οποίος είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός, διότι φανερώνει μια σχετική ισορροπία όσον αφορά τους «νεοσσούς» και τους έμπειρους ποδοσφαιριστές, με πτωτικές τάσεις.

Το όριο του 30

Μιλώντας για ισορροπία, ένα από τα στοιχεία που προκαλεί εντύπωση είναι η ανυπαρξία ποδοσφαιριστών οι οποίοι έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τα πρώτα -άντα!

Ο φετινός Παναθηναϊκός έχει όριο τα 30 έτη, με τους Μουνιέ και Μολέδο να τα «πατούν» τον Σεπτέμβρη και τον Οκτώβρη αντίστοιχα. Οι δυο τους θα αποτελούν τους πιο… γέρους παίκτες του νέου Παναθηναϊκού, δείγμα της ανανέωσης που έλαβε χώρα το καλοκαίρι στη δομή του ρόστερ.

Η 5άδα των «μεγάλων»

1. Άντονι Μουνιέ (27/9/87) 29 ετών 2. Ροντρίγκο Μολέδο (27/10/87) 29 ετών 3. Γκιγιέρμο Μολίνς (26/9/88) 28 ετών 4. Ουσμάν Κουλιμπαλί (9/7/89) 28 ετών 5. Νίκλας Χουλτ (13/2/90) 27 ετών

Class of ’91

Άλλο ένα ενδιαφέρον στατιστικό προκύπτει από την… υπεροχή της γενιάς του 1991 στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Ούτε ένας, ούτε δύο, αλλά… έξι παίκτες του «τριφυλλιού» γεννήθηκαν τη συγκεκριμένη χρονιά, ορίζοντας κατά πολύ μεγάλο ποσοστό, τον γενικό μέσο όρο της ομάδας. Με λίγα λόγια, οι 26άρηδες… κυβερνούν!

Νούνο Ρέις (31/1/91) Γιώργος Κουτρουμπής (10/2/91) Αντρές Τσάβες (21/3/91) Εμάνουελ Ινσούα (10/4/91) Λούκας Βιγιαφάνιες (4/10/91) Δημήτρης Κολοβέτσιος (16/10/91)

Βέβαια, σημαίνοντα ρόλο «παίζει» και η γενιά του ’93, η οποία διαθέτει πέντε «πρεσβευτές» στο φετινό ρόστερ του «τριφυλλιού».

Σωκράτης Διούδης (3/2/93) Ρόμπιν Λουντ (17/4/93) Λουτσιάνο Νέβες (18/3/93) Φάνης Τζανδάρης (13/6/93) Δημήτρης Κουρμπέλης (2/11/93)

Το γκρουπ των νεαρών

Είδαμε τους πέντε μεγαλύτερους, ηλικιακά, παίκτες. Είδαμε επίσης τις δύο χρονολογίες που κυριαρχούν μεταξύ άλλων. Σειρά έχουν οι πέντε νεαρότεροι ποδοσφαιριστές του συλλόγου.

Ο τίτλος του «Βενιαμίν» πηγαίνει στον Δημήτρη Εμμανουηλίδη, ο οποίος γεννήθηκε στις 24 Οκτωβρίου του 2000 και δεν έχει καν ενηλικιωθεί (κλείνει τα 18 τον επόμενο μήνα). Ακολουθούν οι Πίσπας (19 ετών), Χατζηγιοβάνης και Καμπέσας (20 ετών), με τον Κότσαρη να συμπληρώνει την πεντάδα (21 ετών).

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...