Η αποστολή της Εθνικής μας ομάδας μπάσκετ επέστρεψε το πρωί της Πέμπτης από την Κωνσταντινούπολη, καθώς ολοκληρώθηκε η πορεία της στο φετινό Ευρωμπάσκετ.

Λίγο μετά την άφιξη της «γαλανόλευκης» στο αεροδρόμιο, ο Κώστας Μίσσας κλήθηκε να μιλήσει στους εκπροσώπους του ελληνικού Τύπου, απαντώντας σε όλες τις καυτές ερωτήσεις.

Μεταξύ άλλων, ο Μίσσας έφερε τον Καλάθη ως παράδειγμα για την επιλογή του να μην ανοιχτεί το rotation στο τελευταίο παιχνίδι με τους Ρώσους.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Κώστα Μίσσα: Για την πορεία της Εθνικής: «Μας έμεινε μια γλυκόπικρη γεύση. Από τη μία προκριθήκαμε στους οκτώ, αλλά θα μπορούσαμε φτάσουμε και μέχρι τα ημιτελικά. Ήταν δύο δύσκολοι μήνες. Παρουσιάσαμε μια κακή εικόνα στην α’ φάση, μια καλή στα νοκ άουτ, οπότε μας μένει αυτή η γλυκόπικρη γεύση».

Για τη διαχείριση του ρόστερ: «Είχαμε τρεις μέρες ξεκούρασης Ανάλογα με τη μορφή και τη ροή κάναμε κάποια πράγματα. Στο τελευταίο κομμάτι του παιχνιδιού η ομάδα έμεινε έτσι, πάντα σε επικοινωνία με τους παίκτες. Για παράδειγμα έβγαλα για δύο λεπτά τον Καλάθη που ήταν ο καλύτερος του αγώνα και μου είπε ‘κόουτς παίζω άλλα δύο παιχνίδια’. Τη μία φορά έχουμε ανοικτό rotation, την άλλη κλειστό, τα πάντα ωστόσο έχουν σχέση με το αποτέλεσμα».

Για την παρουσία του στον πάγκο της Εθνικής: «Είμαι στρατιώτης της Εθνικής. Δεν κυνήγησα τη θέση. Πιστεύω κάποια κομμάτια τα διαχειρίστηκα σωστά, από την απώλεια του Γιάννη μέχρι και τις δυσκολίες που βρήκαμε στον δρόμο μας. Ήθελα να είχαμε την καλύτερη δυνατή εικόνα. Αυτή ήταν η ουσία».

Για το μέλλον του: «Μετά από δύο μήνες πίεσης, θεωρώ ότι βλάπτει σοβαρά την υγεία. Δεν είσαι και πολύ καλά. Βέβαια θα μιλήσουμε με την διοίκηση, αν και επιλογή σου είναι ένας καλύτερος τρόπος ζωής. Πρέπει να πω ένα ευχαριστώ σε όλους τους Έλληνες που βρέθηκαν μαζί μας, τους Πελαργούς, οι οποίοι ήταν κοντά μας στα εύκολα και στα δύσκολα».

➡️ Γράψε το σχόλιο σου

HIGHLIGHTS