ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΟΥΝΙΚΣ ΚΑΖΑΝ 63-65

Κέρδος ο Ντένμον, φάνηκαν οι απουσίες

Ο Παναθηναϊκός είχε σε φόρμα τους Ντένμον (14π.), Ρίβερς (12π.) και Όγκαστ (11π.) , αλλά δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Ούνικς Καζάν (63-65) στην πρώτη φετινή του εμφάνιση στο ΟΑΚΑ.

Κέρδος ο Ντένμον, φάνηκαν οι απουσίες

Ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να συνδυάσει με νίκη την πρώτη του (ανεπίσημη) εμφάνιση μπροστά στο κοινό του για τη νέα σεζόν, γνωρίζοντας τη φιλική ήττα με 65-63 από την Ούνικς Καζάν.

Οι απουσίες στη θέση του πλέι μέικερ (Καλάθης σε άδεια, Λεκαβίτσιους τραυματίας) έγιναν αισθητές καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα, από τον οποίο οι «πράσινοι» κρατάνε την καλή εικόνα που έδειξαν στην άμυνα αλλά και τις εμφανίσεις του Ντένμον (εξαιρετικός στην προετοιμασία), του Ζακ Όγκαστ αλλά και του Κέι Σι Ρίβερς.

Το απόγευμα της Κυριακής (17/9, 19:00), οι «πράσινοι» υποδέχονται την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στο ΟΑΚΑ.

Το ματς

Ήταν από νωρίς φανερό ότι ο Παναθηναϊκός έψαχνε να βρει τα πατήματά του στο παιχνίδι, ιδίως στο κομμάτι της άμυνας. Οι αργές επιστροφές των παικτών του Πασκουάλ επέτρεψαν στην Ούνικς να πάρει γρήγορα μια διαφορά (1-7,) προτού ο Όγκαστ μειώσει προσωρινά στον πόντο. Στη συνέχεια, ήρθε ένα νέο 7-0 των Ρώσων (6-14, 7′) οι οποίοι διατήρησαν το προβάδισμα, έστω κι αν στα υπολειπόμενα λεπτά της περιόδου, η άμυνα των γηπεδούχων «έσφιξε» (10-16, 10′).

Δύο σερί τρίποντα του Ρίβερς και του Λοτζέσκι έφεραν το ματς στα ίσα, αλλά ο Κίρο Κολόμ συνέχισε ό,τι άφησε στο πρώτο δεκάλεπτο, σκοράροντας με κάθε τρόπο (16-23, 13′). Δια χειρός Κέι Σι Ρίβερς (επτά σερί πόντοι του), ο Παναθηναϊκός πλησίασε στο σουτ (23-26), αλλά εκ νέου, οι Ρώσοι βρήκαν τρόπο να απαντήσουν. Τότε, η ομάδα του Πασκουάλ αποφάσισε να μεταφέρει το παιχνίδι της στο ζωγραφιστό και με εκφραστές τους Μήτογλου – Όγκαστ, κατόρθωσε να «ψαλιδίσει» τη διαφορά και να κλείσει με δίποντο του Ντένμον το ημίχρονο στα ίσα (34-34).

Στην επανάληψη, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπόρεσε να… ξεχωρίσει, ένεκα των συνεχόμενων λανθασμένων επιλογών της στην επίθεση. Ο Παναθηναϊκός έβρισκε σκορ από τον Λοτζέσκι (38-39), αλλά ο Κολόμ διατηρούταν… ζεστός (38-43, 25′). Η Ούνικς βρέθηκε για ακόμη μια φορά σε θέση οδηγού, έχοντας όμως ως «ταβάνι» τους 5-7 πόντους διαφοράς, που φρόντιζε να καλύπτει, από πλευράς του, ο Παναθηναϊκός. Τα δύο σερί καλάθια του Όγκαστ έφεραν τους «πράσινους» στο -2, στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (45-47, 30′)

Ο, ορεξάτος στο δεύτερο ημίχρονο, Όγκαστ, «ξαναχτύπησε» στις αρχές του τετάρτου δεκαλέπτου ισοφαρίζοντας (47-47), όμως και πάλι, ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να περάσει μπροστά στο σκορ. Κολόμ και Καιμακόγλου επανέφεραν τη διαφορά στην… πάγια τιμή της (47-53 33′ και 51-59 στο 36′, δια χειρός… Καϊμακόγλου). Η τελευταία αντεπίθεση από πλευράς «τριφυλλιού», έλαβε χώρα στα τελευταία τρία λεπτά, με μπροστάρη τον Ντένμον. Επτά συνεχόμενοι πόντοι του «έγραψαν» το 59-61 (39′), αλλά το γκολ-φάουλ του Εζίμ στα τελευταία δευτερόλεπτα, «καθάρισε» την κατάσταση για τους Ρώσους (63-65).

Παναθηναϊκός Superfoods (Πασκουάλ): Μποχωρίδης 3 (1), Καλαϊτζάκης, Ντένμον 14 (2), Γκιστ 3, Ρίβερς 12 (2), Λοτζέσκι 8 (2), Γκάμπριελ, Μήτογλου 3, Σίνγκλετον 4, Όγκαστ 11, Βουγιούκας 5.

Τα δεκάλεπτα: 10-16, 34-34, 45-47, 63-65

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE