Ένα απόσπασμα της συνέντευξης του Δημήτρη Ιτούδη στα ΝΕΑ:

Για την προοπτική της Εθνικής ομάδας: «Είναι ύψιστη τιμή να αναλάβεις την εθνική ομάδα της χώρας σου. Είναι ένα όνειρο που ίσως γίνει πραγματικότητα στο μέλλον. Λατρεύω και υποστηρίζω την Εθνική. Θεωρώ ότι είναι καθήκον να προσφέρεις στην Εθνική και στο μέλλον ελπίζω να είμαι σε θέση να το κάνω».

Για την επιστολή του προς τον Γκάλη: «Ο Νικ είναι ο οδηγός μας για όλους εμάς, αλλά και για όσους θα έρθουν στο μέλλον. Πραγματικά συγκινήθηκα με την τιμή που του έγινε και ιδιαίτερα με τον σπουδαίο λόγο του. Όπως είπε, τον έκανε να νιώσει πως έκανε κάτι πολύ σπουδαίο η μητέρα που του εκμυστηρεύτηκε πως έσωσε ένα παιδί από τα ναρκωτικά. Αυτό για μένα είναι η υπέρτατη προσφορά του αθλητισμού. Μακάρι όλοι μας να μπορέσουμε να κάνουμε κάτι ανάλογο. Θα κάνουμε καλύτερο τον κόσμο».

Για το ΝΒΑ και αν θέλει να εργαστεί εκεί: «Γιατί δεν μένουμε στο παρόν που είναι τόσο όμορφο; Είμαι μια χαρά στην ΤΣΣΚΑ και σκέφτομαι μόνο την ΤΣΣΚΑ. Είμαι φιλόδοξος, ενημερώνομαι για το ΝΒΑ, είχα συνεργασία για 7 χρόνια με τους Πίστονς. Θεωρώ πως σύντομα κάθε ομάδα του ΝΒΑ θα έχει τουλάχιστον έναν Ευρωπαίο στον πάγκο της. Ως προοπτική με ενδιαφέρει, αλλά δεν με απασχολεί. Θα δούμε στο μέλλον. Μετά την ΤΣΣΚΑ, θα δούμε…»