ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΑΦΙΕΡΩΜΑ

Λουτσιάνο: Ο εφιάλτης επανήλθε δύο χρόνια μετά

Για δεύτερη φορά στην καριέρα του, ο Λουτσιάνο Νέβες αναγκάζεται να «σφίξει» τα δόντια και να ξεπεράσει έναν σοκαριστικό τραυματισμό. Το Panathinaikos24.gr καταγράφει όλα όσα συνέβησαν την πρώτη φορά που ο 24χρονος φορ υπέστη ρήξη χιαστού.

Λουτσιάνο: Ο εφιάλτης επανήλθε δύο χρόνια μετά

Η αναμέτρηση κόντρα στην ΑΕΛ φαινόταν ως η κατάλληλη ευκαιρία για τον Λουτσιάνο Νέβες. Ο Βραζιλιάνος φορ ήθελε όπως και δήποτε να αφήσει πίσω του τις «αναιμικές» εμφανίσεις του περασμένου καιρού, ώστε να βοηθήσει εμπράκτως την ομάδα που τον εμπιστεύθηκε το περασμένο καλοκαίρι.

Για πρώτη φορά στην κοινή τους πορεία, το λάτιν δίδυμο των Λουτσιάνο – Τσάβες έδειχνε σαφή σημάδια συνεννόησης. Στο 18ο λεπτό, ο Βραζιλιάνος άνοιξε τον δρόμο στον Αργεντινό συνάδελφό του, ο οποίος τελείωσε υποδειγματικά τη φάση, ενώ έπειτα, ο 24χρονος φορ συνέχισε να πιέζει τον εαυτό του και τις καταστάσεις, ψάχνοντας το πρώτο γκολ με το «τριφύλλι» στο στήθος.

Όμως η διάθεση του αλλά και τα «φτερά» που προσπαθούσε να αποκτήσει, έχοντας «σημαδέψει» το ματς με τους «βυσσινί» έμελε να κοπούν… βιαίως. 73ο λεπτό: Ο Παναθηναϊκός εκδηλώνει επίθεση και ο Λουτσιάνο στην προσπάθειά του να πατήσει γερά, σωριάζεται στο έδαφος. Η συνέχεια γνωστή μεν, σοκαριστική δε.

Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid)
Το μαρς – πέναλτι που δεν έδωσε ο Γάλλος διαιτητής υπέρ του Παναθηναϊκού (vid) 7.378 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Ο Λουτσιάνο έφυγε για τον πάγκο με τη βοήθεια του φορείου, καθώς δεν μπορούσε ούτε να περπατήσει. Έπειτα, ο φωτογραφικός φακός τον έπιασε να βάζει τα κλάματα. Μια αντίδραση που δεν προκλήθηκε μόνο από τον σωματικό, αλλά κυρίως τον ψυχολογικό πόνο. Διότι αυτό το κακόγουστο έργο, ο Βραζιλιάνος το είχε δει να παίζεται και στο παρελθόν, πάλι με εκείνον πρωταγωνιστή.

Η πρώτη φορά που υπέστη ρήξη χιαστού

Το ημερολόγιο έγραφε 19 Αυγούστου του 2015. Εκείνη τη μέρα η Κορίνθιανς, ομάδα στην οποία αγωνιζόταν τότε ο νυν «πράσινος» φορ, βρέθηκε αντιμέτωπη με τη Σάντος για τη φάση των «16» του Κυπέλλου.

Ο Λουτσιάνο υπέστη τραυματισμό-σοκ, την ώρα που προσπαθούσε να σουτάρει (!) και τότε, όπως και εχθές, αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο με τη βοήθεια του ιατρικού επιτελείου. Η διάγνωση των γιατρών της «Τιμάο» είχε αρκετά κοινά με την αντίστοιχη τωρινή, μετά την μαγνητική εξέταση: ρήξη στον πρόσθιο σταυροειδή σύνδεσμο και ρήξη στον μηνίσκο του δεξιού γόνατος.

Όσο για το διάστημα που χρειαζόταν για την αποκατάσταση της ζημιάς, οι γιατροί ήταν κατηγορηματικοί: «Ο Λουτσιάνο θα παίξει μπάλα το 2016. Είναι μία τεράστια απώλεια για την Κορίνθιανς, την ώρα που ο ίδιος βρισκόταν σε δαιμονιώδη φόρμα», ανέφερε ο γιατρός της ομάδας, Ζούλιο Στανκάτι…

Τρία χρόνια γεμάτα κόπο, θυσίες, όνειρα, την αντίστοιχη πρόοδο, «διαλύθηκαν» μέσα σε μια άτυχη στιγμή. Ο τραυματισμός αυτός θα έβαζε «φρένο» στη φόρα που είχε αποκτήσει ο Βραζιλιάνος. Ο «Λουτσιάνο Ρονάλντο», όπως τον αποκαλούσαν στην χώρα του, θα έμενε επτά μήνες μακριά από τα γήπεδα, την ώρα που η «μηχανή» είχε αρχίσει να «ζεσταίνεται» και το όνομά του να γιγαντώνεται…

Ο αντίκτυπος σε αυτές τις περιπτώσεις «ακουμπά» και τον ψυχολογικό τομέα. Όμως, ο πρωταγωνιστής μας είχε ήδη προλάβει να «χτίσει» χαρακτήρα:

«Ποτέ δεν είναι ευπρόσδεκτος ένας τραυματισμός, αλλά κάποια μηνύματα τα στέλνει ο Θεός, για κάποιον λόγο. Δεν μπορώ επ’ ουδενί να περιγράψω αυτή τη στιγμή τα συναισθήματά μου. Πως νιώθω, τι αισθάνομαι. Ετοιμάζομαι να δουλέψω σκληρά, να είμαι υπομονετικός και ήρεμος και είμαι σίγουρος ότι το ιατρικό προσωπικό της ομάδας, αλλά και η πίστη μου, θα με βοηθήσουν ώστε να επανέλθω κάνοντας αυτό που αγαπώ».

Αυτό ήταν το μήνυμα με το οποίο είχε επιλέξει να μιλήσει, μέσω των social media, για το πρόβλημα που αντιμετώπιζε, όπως έπραξε και τα ξημερώματα της Πέμπτης, αυτή τη φορά ως παίκτης του Παναθηναϊκού.

Άλλη μια ατυχία, άλλος ένας Γολγοθάς βρίσκεται μπροστά στα μάτια του Λουτσιάνο, ο οποίος την πρώτη φορά απέδειξε ότι έχει το οργανικό και ψυχολογικό σθένος ώστε να αφήσει πίσω του την κακοδαιμονία. Την ίδια τακτική αναμένεται να ακολουθήσει και αυτή τη φορά…

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.