Προκλήθηκε αρκετός ντόρος με την απόφαση της FIBA για τοποθέτηση αγωνιστικών «παραθύρων» εντός της σεζόν για την προκριματική φάση του Μουντομπάσκετ και αρκετούς μήνες αργότερα, η Euroleague αποφάσισε να απαντήσει στην παγκόσμια ομοσπονδία με αντιπρόταση.

Τι περιλαμβάνει αυτή; Την αφαίρεση των «παραθύρων» και αντ’ αυτών την διεξαγωγή των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων (Ευρωμπάσκετ, Μουντομπάσκετ) αλλά και των προκριματικών τον Ιούλιο.

Το σκεπτικό της εν λόγω πρότασης έχει να κάνει με την διαθεσιμότητα των καλαθοσφαιριστών, οι οποίοι ουσιαστικά θα ενσωματώνονται στις εθνικές τους ομάδες απευθείας με τη λήξη των πρωταθλημάτων αλλά και της Euroleague.

Έτσι, ο Αύγουστος (μήνας κατά τον οποίο λαμβάνουν συνήθως χώρα τα μεγάλα τουρνουά) θα μείνει κενός (εκτός της Ολυμπιακής χρονιάς) με τους διεθνείς παίκτες να κερδίζουν έναν ολόκληρο μήνα ξεκούρασης δίχως διακοπή.

Η Euroleague έκανε το βήμα μέσω της δικής της πρότασης, προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβαστική λύση με την FIBA, γεγονός που δεν έχει πολλές πιθανότητες να επιτευχθεί. Αφ’ ενός επειδή η νέα πρόταση αφαιρεί την αντίστοιχη της παγκόσμιας ομοσπονδίας (τα παράθυρα) και αφ’ ετέρου επειδή η πλευρά Μπερτομέου δεν φαίνεται διατεθειμένη να «σουλουπώσει» το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας.

Μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση της πλευράς Μπάουμαν και της FIBA.

Ενότητες