ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Μπάσκετ

Η πρόταση της Euroleague στη FIBA για τις Εθνικές ομάδες

Η αντιπρόταση της πλευράς Μπερτομέου στα «παράθυρα» της FIBA. Δείτε τι προτείνει η Euroleague.

Η πρόταση της Euroleague στη FIBA για τις Εθνικές ομάδες

Προκλήθηκε αρκετός ντόρος με την απόφαση της FIBA για τοποθέτηση αγωνιστικών «παραθύρων» εντός της σεζόν για την προκριματική φάση του Μουντομπάσκετ και αρκετούς μήνες αργότερα, η Euroleague αποφάσισε να απαντήσει στην παγκόσμια ομοσπονδία με αντιπρόταση.

Τι περιλαμβάνει αυτή; Την αφαίρεση των «παραθύρων» και αντ’ αυτών την διεξαγωγή των μεγάλων διεθνών διοργανώσεων (Ευρωμπάσκετ, Μουντομπάσκετ) αλλά και των προκριματικών τον Ιούλιο.

Το σκεπτικό της εν λόγω πρότασης έχει να κάνει με την διαθεσιμότητα των καλαθοσφαιριστών, οι οποίοι ουσιαστικά θα ενσωματώνονται στις εθνικές τους ομάδες απευθείας με τη λήξη των πρωταθλημάτων αλλά και της Euroleague.

«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί!
«Κρούση» της Μακάμπι στη Euroleague για τα ματς του Βελιγραδίου – Τι ζητούν οι Ισραηλινοί! 14.189 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Έτσι, ο Αύγουστος (μήνας κατά τον οποίο λαμβάνουν συνήθως χώρα τα μεγάλα τουρνουά) θα μείνει κενός (εκτός της Ολυμπιακής χρονιάς) με τους διεθνείς παίκτες να κερδίζουν έναν ολόκληρο μήνα ξεκούρασης δίχως διακοπή.

Η Euroleague έκανε το βήμα μέσω της δικής της πρότασης, προκειμένου να επιτευχθεί συμβιβαστική λύση με την FIBA, γεγονός που δεν έχει πολλές πιθανότητες να επιτευχθεί. Αφ’ ενός επειδή η νέα πρόταση αφαιρεί την αντίστοιχη της παγκόσμιας ομοσπονδίας (τα παράθυρα) και αφ’ ετέρου επειδή η πλευρά Μπερτομέου δεν φαίνεται διατεθειμένη να «σουλουπώσει» το πρόγραμμα της Ευρωλίγκας.

Μένει να φανεί ποια θα είναι η αντίδραση της πλευράς Μπάουμαν και της FIBA.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.