ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ 2-0 (19' ΜΑΖΟΥΡΕΚ, 65' ΚΛΕΣΙΟ)

Τραγωδία…

«Άχρωμος» και φανερά επηρεασμένος από τα τελευταία γεγονότα ο Παναθηναϊκός, γνώρισε στο Αγρίνιο τη δεύτερη ήττα του στο φετινό πρωτάθλημα (2-0). Αποχώρησε κουτσαίνοντας ο Τσάβες.

Τραγωδία...

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Με αλλαγές, σε σχέση με το παιχνίδι Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΛ, παρέταξε το «τριφύλλι» στο Αγρίνιο ο Μαρίνος Ουζουνίδης, προτιμώντας τον Βιγιαφάνιες αντί του Χατζηγιοβάνη στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, ενώ ο Μολίνς πήρε τη θέση του Αντρές Τσάβες στην κορυφή της επίθεσης.

Κατά τ’ άλλα, ο Βλαχοδήμος κάθισε κάτω από τα δοκάρια, με τον Χουλτ στα αριστερά, τον Γιόχανσον δεξιά, και τους Κουρμπέλη – Μολέδο στο κέντρο της άμυνας. Στον άξονα τοποθετήθηκαν οι Σιλά και Χίλιεμαρκ, αριστερά ο Λουντ, δεξιά ο Βιγιαφάνιες και ο Άλτμαν πίσω από τον Μολίνς.

Το ματς

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης φάνηκε ότι η εξέλιξή της θα μας… χαροποιήσει από πλευράς ρυθμού, καθώς οι δύο ομάδες είχαν διάθεση να επιτεθούν, ωστόσο το γεγονός αυτό δεν μεταφράστηκε σε κάποια μεγάλη φάση.

Πάντως, ο Παναθηναϊκός κόντεψε να δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα στην άμυνα των γηπεδούχων, όταν ο Βιγιαφάνιες πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του από θέση δεξιά, αλλά η παράλληλη μπαλιά του κόπηκε από τον Μόρα (8′).

Κενό από τα δεξιά και γκολ ο Παναιτωλικός

Όπως προαναφέρθηκε, ο ρυθμός και το πάθος δεν έλειψαν, αλλά όσο τα λεπτά περνούσαν, οι δύο ομάδες πάλευαν για το ποια θα πάρει τα «ηνία».

Ο μεν Παναθηναϊκός κρατούσε τη μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια του, προσπαθώντας να βρει μια δίοδο προς τα καρέ του Κυριακίδη και ο δε Παναιτωλικός επέλεξε να «χτυπά» μέσω των αντεπιθέσεων, αξιοποιώντας τους γρήγορους παίκτες στα «φτερά».

Με αυτόν τον τρόπο, οι γηπεδούχοι έφτασαν στο 1-0, στην πρώτη τους μεγάλη φάση στο ματς. Ο Ρόσα πέρασε ωραία τον Χίλιεμαρκ, «σέρβιρε» στον Μάζουρεκ από τα αριστερά, εκείνος μπήκε στην περιοχή και έστειλε τη μπαλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου (1-0, 19′).

Ανέβασε «στροφές», αλλά…

Χρειάστηκε να περάσει το πρώτο ημίωρο του παιχνιδιού και ένα δεκάλεπτο από την «ψυχρολουσία» του γκολ, μέχρι να φανεί η… ζωντάνια από πλευράς Παναθηναϊκού.

Στο 36ο λεπτό, η συνεργασία των δύο Σουηδών (Χίλιεμαρκ – Μολίνς) ολοκληρώθηκε με το άστοχο γυριστό του τελευταίου από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ενώ στο 41′ ο Χίλιεμαρκ γέμισε στην περιοχή από εκτέλεση φάουλ, ο Ρότσα πήρε την κεφαλιά αλλά δεν αιφνιδίασε τον τερματοφύλακά του, Κυριακίδη.

Αυτή ήταν και η τελευταία αξιόλογη φάση για το πρώτο μέρος, στο οποίο ο Παναθηναϊκός έδειξε για άλλη μια φορά διάθεση άλλα όχι… γνώση ώστε να βρεθεί μια λύση για την προσέγγιση της εστίας του Κυριακίδη.

Στη «μάχη» ο Τσάβες

Εντοπίζοντας το πρόβλημα στην επίθεση, ο Ουζουνίδης προχώρησε στη διενέργεια διορθωτικών κινήσεων στο ημίχρονο, αποσύροντας τον, μέτριο, Άλτμαν, και βάζοντας στη θέση του τον Αντρές Τσάβες.

Ο Αργεντινός επιθετικός έδωσε τον απαραίτητο «όγκο» στην επίθεση του «τριφυλλιού», με τον Μολέδο να αστοχεί εξ επαφής με κεφαλιά στο 48ο λεπτό, ενώ στο 52′, μετά από εξαιρετική εκδήλωση αντεπίθεσης και τις πάσες των Χίλιεμαρκ και Τσάβες, ο Μολίνς βρέθηκε σε θέση βολής, στέλνοντας τη μπάλα άουτ.

Ωστόσο, παρόμοια διάθεση έδειξαν και οι γηπεδούχοι, μετατρέποντας το ματς σε… ροντέο. Στο 50ο λεπτό, ο Βλαχοδήμος έβγαλε εντυπωσιακά την κεφαλιά του Ντίας, διατηρώντας το 1-0, ενώ στο 58′ πρόλαβε ίσα ίσα τον Κλέσιο από θέση… λίμπερο, αναγκάζοντας τον παίκτη των γηπεδούχων να αστοχήσει προ κενής εστίας.

Δεύτερο γκολ και… αλλαγή στην αλλαγή

Παρά τον «φρενήρη» ρυθμό των πρώτων δεκαπέντε λεπτών, ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να κεφαλαιοποιήσει τις ευκαιρίες του. Αντιθέτως, είδε τον Παναιτωλικό να βρίσκει για δεύτερη φορά, τρόπο, να «χτυπήσει» την άμυνα του.

Στο 65ο λεπτό, ο Ρότσα με φοβερή ατομική προσπάθεια ταλαιπώρησε την «πράσινη» άμυνα, η προσπάθειά του ανεκόπη… άτσαλα από τον Βλαχοδήμο, με τον επερχόμενο Κλέσιο να μην δυσκολεύεται να κάνει το… απλό, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα (2-0).

Σαν να μην έφτανε αυτό, λίγο μετά το δεύτερο γκολ των Αγρινιωτών, ο Μαρίνος Ουζουνίδης είδε τον Αντρές Τσάβες να πιάνει τον προσαγωγό του και δίχως δεύτερη σκέψη τον απέσυρε, περνώντας στη θέση του τον Χατζηγιοβάνη (70′).

Ο άτυχος Αργεντινός πρόλαβε να παίξει για 25 λεπτά…

Τυπική διαδικασία

Τα εναπομείναντα λεπτά κύλησαν στα μέτρα του Παναιτωλικού, καθώς οι «πράσινοι» δεν είχαν άλλα αποθέματα ψυχολογίας και ενέργειας, βλέποντας μια νέα απώλεια να βρίσκεται προ των πυλών.

Αν κάτι αξίζει να σημειωθεί από το τελευταίο τέταρτο είναι οι δύο εκατέρωθεν φάσεις, οι οποίες λίγο έλειψε να «γράψουν» το 3-0 ή το 2-1 αντίστοιχα.

Στο 88′, ο Ρότσα γύρισε στον Κλέσιο από τα αριστερά, η προσπάθεια του την αποσοβεί με διπλή επέμβαση ο Βλαχοδήμος. Ένα λεπτό αργότερα, ο Μολέδο από καλή θέση πήρε την κεφαλιά εντός περιοχής, αλλά την έστειλε έξω.

Η φάση με τον Βραζιλιάνο «σφράγισε» το παιχνίδι του Αγρινίου, από το οποίο ο Παναθηναϊκός δεν κατάφερε να πάρει το οτιδήποτε, γνωρίζοντας τη δεύτερη ήττα του στο πρωτάθλημα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ