ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΟΛΑ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ

Ντόμινο εξελίξεων στον Παναθηναϊκό μετά την απόφαση Αλαφούζου

Ποιες αναμένεται να είναι οι συνέπειες στον ποδοσφαιρικό Παναθηναϊκό, μετά την απόφαση για κλείσιμο της «κάνουλας» από τον Γιάννη Αλαφούζο. Οι οφειλές, οι άμεσοι συνεργάτες, οι υπάλληλοι της ΠΑΕ και οι ποδοσφαιριστές στο «μικροσκόπιο».

Ντόμινο εξελίξεων στον Παναθηναϊκό μετά την απόφαση Αλαφούζου

Όπως έγινε γνωστό την Τρίτη, ο Μαρίνος Ουζουνίδης ενημερώθηκε μέσω της επικοινωνίας που είχε με τους συνεργάτες του Γιάννη Αλαφούζου, ότι ο ίδιος σκοπεύει να σταματήσει την χρηματοδότηση του Παναθηναϊκού.

Μια απόφαση η οποία οδηγεί σε ένα «πογκρόμ» εξελίξεων που αφορούν τη βιωσιμότητα του συλλόγου και την δυνατότητά της να βγάλει δίχως «παρατράγουδα» έστω τη φετινή σεζόν.

Η UEFA και οι μισθοί

Σε πρώτη φάση, ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει άμεσα τον κίνδυνο της εισόδου σε καθεστώς επιτήρησης από την ευρωπαϊκή ομοσπονδία.

EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα!
EKTAKTO: Ανατροπή με Πογέτ στην Εθνική ομάδα! 97.124 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για την ακρίβεια, το ενδεχόμενο αυτό φαντάζει αρκετά δύσκολο να αποφευχθεί, καθώς οι «πράσινοι» θα πρέπει να έχουν διαθέσιμο ένα ποσό της τάξης των 2.5 εκατ. ευρώ έως το τέλος του τρέχοντος μήνα προκειμένου να… γλιτώσουν το πρώτο «καμπανάκι» από την UEFA.

Συν τοις άλλοις, η διακοπή της χρηματοδότησης από πλευράς Αλαφούζου αναμένεται να δημιουργήσει προβλήματα και στη διαχείριση του έμψυχου δυναμικού.

Οι «πράσινοι» έχουν προθεσμία μέχρι τις αρχές Δεκέμβρη να καταβάλλουν στους ποδοσφαιριστές τους τη δόση του Οκτωβρίου, πράγμα που εάν δεν συμβεί, τότε άπαντες έχουν το δικαίωμα προσφυγής με ό,τι αυτό συνεπάγεται (επιπρόσθετα χρέη – ελεύθερες κάποιες σημαντικές μονάδες).

Οι άμεσοι συνεργάτες και οι υπάλληλοι της ΠΑΕ

Από την περασμένη εβδομάδα, όταν ο Γιάννης Αλαφούζος ανακοίνωσε μέσω του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ ότι αποχωρεί από το «τιμόνι» της ΠΑΕ, άρχισε να προετοιμάζεται το πρώτο «κύμα» φυγής.

Οι στενοί συνεργάτες του «mr ΣΚΑΪ», καθείς με τον τρόπο του, μπήκαν σε διαδικασία αποχώρησης ώστε να ακολουθήσουν τον πρώην μεγαλομέτοχο της «πράσινης» ΠΑΕ, έχοντας ήδη «αποτραβηχτεί» από τις εξελίξεις.

Παράλληλα, μαζικό κύμα φυγής αναμένεται να πραγματοποιηθεί και από τους υπαλλήλους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός, εάν δεν υπάρξει κάποια ανατροπή στα ισχύοντα δεδομένα.

Αρκετοί εξ αυτών είναι απλήρωτοι τους τελευταίους μήνες και δεν θα πρέπει να θεωρηθεί απίθανο εάν ανοίξουν μαζικά την πόρτα της εξόδου, διεκδικώντας καλύτερες μισθολογικές συνθήκες.

Η επιτροπή σωτηρίας και το πλάνο της

Ως τώρα, η μοναδική κίνηση που διαφαίνεται στον ορίζοντα για την εύρεση κάποιας λύσης ώστε να βγει ο σύλλογος από το τέλμα, είναι η προσπάθεια που αναμένεται να «τρέξει» ο Βασίλης Κωνσταντίνου.

Η επιτροπή σωτηρίας, με επικεφαλής τον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ θα αναλάβει να εξαντλήσει όλα τα περιθώρια, πραγματοποιώντας επαφές με επιφανείς φίλους του συλλόγου, σε μια προσπάθεια να βρεθούν πόροι για να σωθεί έστω η χρονιά.

Παράλληλα, ο οργανισμός θα μπει σε νέο πιο… επαχθές μνημόνιο, το οποίο θα περιλαμβάνει μέτρα όπως οι περικοπές και οι απολύσεις.

Διέξοδος οι πωλήσεις

Η μοναδική διέξοδος για την επίλυση ορισμένων θεμάτων, ή έστω την «ανακούφισή» τους βρίσκεται στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.

Οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» υπολογίζουν σε πρώτη φάση στους πρωτοκλασάτους ποδοσφαιριστές της ομάδας, οι οποίοι θα αποφέρουν άμεσα χρήματα στον σύλλογο, εφ’ όσον τους τοποθετηθεί και επισήμως «πωλητήριο», όπως συνέβη με την περίπτωση Βλαχοδήμου.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...