ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ 2-0 (10' αυτ. ΜΙΧΑΗΛ, 12' ΜΟΛΙΝΣ)

Ο Παναθηναϊκός είναι ΕΔΩ!

Με τον κόσμο να δίνει βροντερό παρών στη Λεωφόρο και χάρη σε ένα δίλεπτο-φωτιά, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας με 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα, με τον Μιχαήλ να σημειώνει αυτογκόλ και τον Μολίνς να σκοράρει με φοβερή εκτέλεση φάουλ.

Ο Παναθηναϊκός είναι ΕΔΩ!

Η σύνθεση του Παναθηναϊκού

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τους καλύτερους ποδοσφαιριστές τους οποίους είχε στη διάθεσή του, αφήνοντας ωστόσο το 4-4-1-1, σύστημα που χρησιμοποιούσε ως τώρα στη φετινή σεζόν, αλλάζοντας σε 4-3-3. Στο τέρμα κάθισε ο Βλαχοδήμος, με τον Κολοβέτσιο και τον Μολέδο δίδυμο στην άμυνα, αριστερά τον Χουλτ και δεξιά τον Κουλιμπαλί.

Στον άξονα τοποθετήθηκε η τριάδα των Κουρμπέλη, Σιλά και Χίλιεμαρκ, με τον Βιγιαφάνιες και τον Άλτμαν στα «φτερά» και τον Μολίνς ως μοναδικό προωθημένο.

Το ματς

Ο κόσμος έδωσε ώθηση!

Από νωρίς είχε φανεί ότι οι περίπου 9.000 οπαδοί του «τριφυλλιού» θα έδιναν… ρέστα εμψυχώνοντας την ομάδα με τη φωνή τους. Όπερ και εγένετο.

Με τον κόσμο να δίνει ρυθμό, οι «πράσινοι» άφησαν πίσω τους το «μουδιασμένο» ξεκίνημα των πρώτων λεπτών, στα οποία ο ΠΑΣ προσπάθησε να βρει διόδους στην εστία του Βλαχοδήμου από τα άκρα και πραγματοποίησαν διπλό «χτύπημα» μέσα σε δύο λεπτά!

Στο 10ο λεπτό, ο Χουλτ έκανε σέντρα από τα αριστερά, η μπάλα βρήκε τον Τζημόπουλο και έφτασε στον Χίλιεμαρκ. Ο Σουηδός έκανε την κεφαλιά και προτού καταλήξει στα δίχτυα, η προσπάθειά του βρήκε στον Μιχαήλ που… βοήθησε άθελά του στο γκολ!

Οι έξαλλοι πανηγυρισμοί δεν πρόλαβαν να κοπάσουν και στο 12ο λεπτό ήρθε το 2-0 με… εμφατικό τρόπο. Ο Γκιγιέρμο Μολίνς έπεισε τον Βιγιαφάνιες ότι πρέπει να πάρει εκείνος υπ ευθύνη του το φάουλ που είχαν κερδίσει οι «πράσινοι» και με πανέμορφη εκτέλεση άφησε άγαλμα τον Βελλίδη! (2-0, 12′).

Διατήρησε τα κεκτημένα 

Τα δύο γρήγορα γκολ έφεραν ανακούφιση στον πάγκο των «πρασίνων», καθώς σε αντίθεση με τις προηγούμενες φορές, το «τριφύλλι» κεφαλαιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο τις ευκαιρίες που του παρουσιάστηκαν, θεμελιώνοντας ένα προβάδισμα.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης, βλέποντας ότι οι παίκτες του μπήκαν σε μια ροή, προσπαθώντας όμως να κυνηγήσουν κάπως βιαστικά το κάτι παραπάνω, συνέστησε υπομονή και σιγουριά στις μεταβιβάσεις, εντολή που μεταφέρθηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Από την άλλη μεριά, ο ΠΑΣ, είχε την διάθεση, αλλά όχι τον τρόπο για να επιτεθεί, βρίσκοντας ωστόσο… παραθυράκια δράσης μέσω του Χαλκιαδάκη (ξαφνικό σουτ στο 24′, σε ετοιμότητα ο Βλαχοδήμος) αλλά και από τα αβίαστα λάθη που έκαναν από μια φορά οι Μολέδο και Κολοβέτσιος (στο 28ο λεπτό και στο 44′) όταν ο ένας διόρθωσε την… παραφωνία του άλλου.

Κάπως έτσι κύλησαν τα υπολειπόμενα λεπτά του πρώτου μέρους, το οποίο βρήκε τους «πράσινους» μπροστά με 2-0.

Ανέβηκε ο ΠΑΣ, πέρασε ο Λουντ

Στην επανάληψη, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν το ίδιο τέμπο με το διάστημα που σημειώθηκαν τα δύο απανωτά γκολ, γεγονός που εκμεταλλεύτηκε ο ΠΑΣ, που έψαχνε εναγωνίως τρόπους ώστε να μπει ξανά στο παιχνίδι.

Με τον ορεξάτο Χαλκιαδάκη και τον νεοεισελθέντα Κόντε, οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα κενά που παρουσίαζαν συχνά-πυκνά οι «πράσινοι» στα μετόπισθεν, κυρίως από τον Μολέδο, ωστόσο οι σωτήριες επεμβάσεις των Κολοβέτσιου και Χουλτ, γλίτωσαν την ομάδα από τη μείωση του σκορ.

Ο Ουζουνίδης είδε το πρόβλημα που άρχισε να παρουσιάζεται στην ανάπτυξη και αποφάσισε να αποσύρει τον Άλτμαν (δεν κατάφερε να φανεί από θέση έξω αριστερά) περνώντας τον Ρόμπιν Λουντ στη θέση του.

Άλλος αέρας με τον Λουντ

Η είσοδος του Φινλανδού, ο οποίος σε αντίθεση με τον Άλτμαν τοποθετήθηκε στη φυσική του θέση, ανέβασε ένα «κλικ» τον Παναθηναϊκό.

Στο 63ο λεπτό, Λουντ και Χίλιεμαρκ συνδυάστηκαν ωραία, ο τελευταίος από πλεονεκτική θέση σούταρε απογοητευτικά, σπαταλώντας μια μεγάλη ευκαιρία. Τρία λεπτά αργότερα, πάλι ο Λουντ, βρήκε ωραία τον Μολίνς, εκείνος από πλάγια θέση σούταρε δυνατά, αλλά ο Βελλίδης ήταν σε ετοιμότητα, διώχνοντας σε κόρνερ. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Χίλιεμαρκ έστειλε τη μπάλα… συστημένη στο κεφάλι του Κολοβέτσιου, αλλά ο 26χρονος αμυντικός δεν σημάδεψε σωστά.

Ήταν φανερό, ότι η είσοδος του 24χρονου ποδοσφαιριστή άλλαξε εντελώς την εικόνα της ομάδας που έψαχνε το… κερασάκι στην τούρτα ώστε να «κλειδώσει» οριστικά και αμετάκλητα το ματς.

Φωνές από Ουζουνίδη – Μέσα Μουνιέ και Δώνης

Το δεκάλεπτο μεταξύ του 60ου και του 70ου λεπτού ήταν άκρως παραγωγικό για τον Παναθηναϊκό που έφτασε ουκ ολίγες φορές με αξιώσεις στην εστία του Βελλίδη, δίχως ωστόσο να καταφέρει να «χτυπήσει» για τρίτη φορά και να δώσει διαστάσεις θριάμβου στην όλη υπόθεση.

Έπειτα, τα σημάδια κούρασης έγιναν εμφανή και ο, άκρως επιθετικογενής πλέον, ΠΑΣ (ο Πετράκης έπαιξε τα… ρέστα του για ένα γκολ) φρόντισε να… ανησυχήσει τους «πράσινους», απειλώντας μέσω διαδοχικών στημένων φάσεων (κόρνερ και φάουλ), δίχως επιτυχία.

Η μερική οπισθοχώρηση του Παναθηναϊκού σε συνδυασμό με ορισμένα βεβιασμένα λάθη στη μεσαία γραμμή προκάλεσαν την… μίνι-οργή του Ουζουνίδη που μέσα σε εννέα λεπτά ολοκλήρωσε τις αλλαγές του, περνώντας αρχικά τον Μουνιέ στη θέση του Βιγιαφάνιες (68′) και στη συνέχεια τον Δώνη σε αυτή του Χίλιεμαρκ (78′) ώστε να δώσει «όγκο» στην ανασταλτική λειτουργία του κέντρου.

Τυπική διαδικασία…

Αυτός είναι ο χαρακτηριστικότερος τίτλος για το τελευταίο «κομμάτι» της αναμέτρησης που κύλησε στα μέτρα του Παναθηναϊκού, ο οποίος δεν απειλήθηκε και κράτησε το σκορ στα ίδια επίπεδα, όπως είχε διαμορφωθεί από το πρώτο μέρος, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE