ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ποδόσφαιρο

Κωνσταντίνου: «Ο Παναθηναϊκός ούτε πτωχεύει, ούτε διαλύεται»

O πρόεδρος της ΠΑΕ Παναθηναϊκός ανέφερε ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο «μαύρα» όσο παρουσιάζονται, ωστόσο τόνισε ότι πρέπει να βοηθήσει και ο κόσμος για την σωτηρία του συλλόγου.

Κωνσταντίνου: «Ο Παναθηναϊκός ούτε πτωχεύει, ούτε διαλύεται»

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Βασίλη Κωνσταντίνου στην κάμερα της Nova:

«Ο Παναθηναϊκός είναι εδώ, υπάρχει και θα υπάρχει. Δεν είναι όπως τα παρουσιάζουν. Είναι πιο εύκολα από όσο νομίζουν. Αυτό που πρέπει να γίνει στον Παναθηναϊκό είναι να μονιάσει όλος ο κόσμος. Αυτός ο κόσμος μπορεί να βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη θέση που βρίσκεται τώρα η ομάδα, για να επανέλθει ο σύλλογος στις επιτυχίες. Ο Παναθηναϊκός ούτε πτωχεύει, ούτε διαλύεται. Θέλουμε την στήριξη του κόσμου, για τους παίκτες και τον Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος έχει βάλει τα στήθη μπροστά για την ομάδα. Πρέπει να ξεχάσει ο κόσμος τις πίκρες των προηγούμενων χρόνων. Δεν ενδιαφέρει κανέναν το παρελθόν, αλλά πρέπει να βοηθήσει την ομάδα στην μετά Αλαφούζου εποχή», είπε αρχικά και συνέχισε, αναφερόμενος αυτήν τη φορά στο πλάνο των παλαίμαχων:

«Όλος ο κόσμος που έχει φορέσει τη φανέλα, ενδιαφέρει τον Παναθηναϊκό. Η κίνηση των παλαιμάχων, όπως κάθε κόσμος είναι ευπρόσδεκτη και χαρά μας. Θέλουμε να κάνουμε μία επιτροπή σωτηρίας με παλαίμαχους όχι μόνο της δικής μου εποχής, αλλά και νεότερους. Δεν περισσεύει κανένας, θέλουμε να είμαστε όλοι μαζί, αρκεί να βρισκόμαστε στο ίδιο μήκος κύματος. Δεν έχω πρόβλημα να μιλήσω με τον Δομάζο και τον Αντωνιάδη ή άλλους παλαιμάχους, αρκεί να μου πουν τι έχουν στο μυαλό τους, τα σχέδια τους. Εγώ θέλω όλοι μαζί να πάμε μπροστά τον Παναθηναϊκό».

Για τα εμπόδια που υπάρχουν: «Τα οικονομικής φύσεως θέματα δεν μπορώ να σας τα πω. Μέχρι τον Δεκέμβριο αντιμετωπίζει η ομάδα πρόβλημα. Από εκεί και πέρα ο Παναθηναϊκός θα επιβιώσει. Όσοι θέλουν να βοηθήσουν πρέπει να σπεύσουν όσο γίνεται πιο γρήγορα για να βρούμε τα χρήματα μέχρι το Δεκέμβριο. Είμαστε αρκετός κόσμος, αγαπάμε αυτό το γήπεδο, εδώ έχουν αναδειχθεί μεγάλοι παίκτες. Αν συσπειρωθούμε μπορούμε να βγάλουμε τον Παναθηναϊκό από αυτή την κατάσταση».

«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα
«Έγινε λάθος στην εγχείρηση, τον… διέλυσαν!»: To 8άρι-κομπιούτερ που θα άλλαζε τον Παναθηναϊκό χάθηκε σε μια μέρα 68.676 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Για το πλάνο σωτηρίας τόνισε: «Έχουμε κάνει μία επιτροπή και θα κινηθούμε όχι προς τους επώνυμους φιλάθλους, αλλά θα απευθυνθούμε στον κόσμο. Με την προσέλευση τους, αλλά και κάποια διαρκείας για το πρωτάθλημα και το Κύπελλο, θα μπορέσουμε να φέρουμε τον κόσμο στο γήπεδο. Πρέπει να βάλουμε τον Παναθηναϊκό πάνω από το εγώ μας. Έχει ξεκινήσει η μετά Αλαφούζου εποχή. Πρέπει να υπάρχει μία συσπείρωση για τρία χρόνια έτσι ώστε να μεγαλουργήσει και πάλι η ομάδα.

Θα αποφασίσουμε αν πρέπει να πάμε σε επώνυμους και σε ποιους. Υπάρχουν κάποιοι που δεν θέλουν να συναντηθούμε. Πρέπει να υπάρχει συνολική δουλειά και όχι μεμονωμένες κινήσεις».

Το μήνυμα προς τον κόσμο: «Μέχρι το Δεκέμβριο μόνο ο κόσμος του Παναθηναϊκού μπορεί να βγάλει την ομάδα από αυτή την κατάσταση. Ο κόσμος του Παναθηναϊκού πρέπει να βοηθήσει. Δεν πρέπει να πληρώσουμε ούτε ένα ευρώ σε πρόστιμο γιατί αυτό το ευρώ μπορεί να μας λείψει. Ο σκοπός είναι κοινός, πρέπει να συνεννοηθούμε πως θα μπουν τα χρήματα, πως θα τα πάρει η ΠΑΕ. Είναι πολλά που πρέπει να συνεννοηθούμε. Στα λόγια είναι εύκολο να μαζέψουμε 25 εκ., αλλά στην πράξη είναι το δύσκολο. Αν μαζέψουν τα χρήματα και δοθούν σε τρία χρόνια, τότε θα έχει βουλιάξει ο Παναθηναϊκός».

Για τις πιθανές πωλήσεις παικτών είπε: «Εκ των πραγμάτων είναι δεδομένο πως θα πρέπει να πουληθούν παίκτες. Τον Δεκέμβριο θα πουληθούν ποδοσφαιριστές και θα κάνουμε καλό και στην ομάδα, αλλά θα γίνει καλό και για τους παίκτες. Έχουμε όμως Ακαδημίες και μπορούμε να στηριχθούμε σε αυτές».

Για το ενδεχόμενο μετακόμισης στο ΟΑΚΑ: «Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω αν θα πάμε στο ΟΑΚΑ για τα μεγάλα παιχνίδια. Υπάρχει αυτή η σκέψη εφόσον μας το δώσει ο κόσμος με την παρουσία του. Μακάρι να έρθει ο κόσμος και να μας αναγκάσει να πάμε σε αυτή τη λύση».

Για την επαφή που είχε με τον Μαρίνο Ουζουνίδη: «Είπα εγώ τα δικά μου, είπε ο Μαρίνος τα δικά του και δεν απέχουμε. Ψυχολογία χρειάζεται βασικά. Οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν πως όταν μπαίνουν στο γήπεδο πρέπει να ξεχάσουν τα προβλήματα. Ο Παναθηναϊκός δεν απέχει από τις επιτυχίες. Δεν είναι ξαφνική η απόφαση του Αλαφούζου. Υπήρχε, αλλά προσπαθούσε για το καλύτερο. Δεν είναι κάτι που κράτησε κρυφό από τον κόσμο ο Αλαφούζος, αλλά πλέον ο Αλαφούζος ανήκει στο παρελθόν για τον Παναθηναϊκό».

Για το χρέος του Παναθηναϊκού: «Έχω εικόνα για το πραγματικό χρέος του Παναθηναϊκού. Πρέπει να κάνουμε έναν προγραμματισμό 2-3 χρόνια για να επιστρέψει η ομάδα εκεί που πρέπει να είναι, αλλά δεν θέλω να πω τώρα για το ποσό. Δεν θέλω να μπω σε αντιπαράθεση με τον κ. Γιαννακόπουλο και τα ποσά που είπε. Δεν μπορώ να διανοηθώ πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να διαλυθεί, να υποβιβαστεί η να πάρει άλλο ΑΦΜ. Θα κινήσουμε γη και ουρανό για να μείνει ο Παναθηναϊκός εκεί που πρέπει».

Για το μήνυμα που έχει να δώσει: «Ο Παναθηναϊκός πήγε στο Γουέμπλει γιατί οι παίκτες έγιναν μία οικογένεια και μαζί με τον κόσμο έφτασαν εκεί που έφτασαν. Δεν θέλουμε να πάρουμε από τον κόσμο περισσότερα από αυτά που μπορεί».

Για τις νέες του υποχρεώσεις: «Είναι πάρα πολύ δύσκολο να είσαι παράγοντας. Όταν ήμουν ποδοσφαιριστής κατηγορούσα τους παράγοντες και τώρα έχω βρεθεί σε αυτή τη θέση. Πρέπει να έχεις πρόγραμμα να ξέρεις με ποιους μιλάς. Αυτό έχασε ο Παναθηναϊκός με την πολυμετοχικότητα και πρέπει να το βρούμε. Οι παίκτες είναι πληρωμένοι μέχρι τέλος Νοεμβρίου, γι αυτό και δουλεύουμε έτσι ώστε τον Δεκέμβριο να βρούμε τα χρήματα που πρέπει. Προσφυγές μπορούν να υπάρχουν από παίκτες με διακανονισμούς και με ποδοσφαιριστές που έχουν φύγει από την ομάδα. Θα συναντηθούμε και θα ζητήσουμε να γίνουν διακανονιστεί. Γι αυτό ζητάω μέχρι το Δεκέμβριο ο κόσμος να βοηθήσει. Θα μπούμε σε επιτήρηση, αλλά έχουμε περιθώριο μέχρι το Μάρτιο για να το ανατρέψουμε και θα το ανατρέψουμε. Δεν θα σας πω αν υπάρχει κάποιο κρυφό χαρτί για κάποιο επιχειρηματία, δεν θέλω να το… κάψω».

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...