ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Δηλαδή, υπήρχε ανάγκη για όλο αυτό;

Η Νίκη Μπάκουλη καταπιάνεται με την υπόθεση των τεσσάρων νυχτοπερπατητών, προσπαθώντας να βρει το νόημα της όλης ιστορίας.

Δηλαδή, υπήρχε ανάγκη για όλο αυτό;

Ποιος βγήκε; Πού πήγε; Έφαγε; Ήπιε; Τι ώρα γύρισε; Ήταν σε καλή κατάσταση; Το στομάχι του; Το κεφάλι του; Βαρέθηκες; Και εγώ!

Όσο και αν προσπαθώ, δεν μπορώ να καταλάβω το νόημα αυτού που προέκυψε ως είδηση, στις 29 Σεπτεμβρίου και αφορούσε ξενύχτι τεσσάρων παικτών του Παναθηναϊκού στη Μόσχα, μετά το τέλος του “Gomelsky Cup”.

Μια στάση εδώ: το θέμα στο οποίο επικεντρώθηκαν οι περισσότεροι ήταν το αν οι Καλάθης, Γκιστ, Σίνγκλετον και Ρίβερς, οι οποίοι ξεπόρτισαν, ήταν μεθυσμένοι -όπως έλεγε το ρεπορτάζ- ή όχι. Για αρχή θα σου πω ότι και μόνο η -ας πούμε- αποκάλυψη αυτής της είδησης είναι ένα θέμα. Από καταβολής αθλητισμού, πάντα υπήρχαν αθλητές που έβγαιναν. Ελάχιστες όμως, ήταν αυτές που το μάθαινες. Γιατί κάποιοι (με πρώτο το γενικό αρχηγό κάθε αποστολής) κρατούσαν τα στεγανά. Ξεκάθαρα αυτό δεν έγινε.

Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν!
Χτύπημα Γιαννακόπουλου με Ναν! 46.925 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Να λοιπόν, το πρώτο πρόβλημα. Θέλω να σου πω ότι σε κάθε ομάδα υπάρχουν άνθρωποι που πληρώνονται, ώστε να διασφαλίζουν πως δεν θα υπάρχει παράβαση κανονισμών (ωραρίου ή άλλων). Αυτοί δεν έκαναν τη δουλειά τους σωστά, πολλώ δε από την στιγμή που “βγήκαν” στη φόρα και ονόματα. Αν είσαι λίγο καχύποπτος, πολλά μπορείς να καταλάβεις -ήδη- από αυτά τα δεδομένα. Επειδή όμως, είσαι καλός άνθρωπος, ας πάμε παρακάτω.

Ενόσω όλοι απασχολούνταν με το “ποιος ήπιε, τι;”, ουδείς ρώτησε αν οι παίκτες ήταν ελεύθεροι ή είχαν περιορισμό από τον προπονητή τους, ο οποίος είθισται να παίρνει αυτές τις αποφάσεις. Σύμφωνα λοιπόν, με το ρεπορτάζ (αυτόν τον άγνωστο) ο Τσάβι Πασκουάλ είχε δώσει άδεια στους παίκτες που του ζήτησαν να φάνε κάπου αλλού, εκτός ξενοδοχείου έως τις 00.30. Εκείνοι επέστρεψαν μετά τις 03.00, άρα ναι, σαφέστατα υπάρχει παράπτωμα. Άνθρωπος της ομάδας προσπαθούσε να επικοινωνήσει μαζί τους από τις 00.30, αλλά χωρίς επιτυχία -δεν απάντησε κανείς στην κλήση.

Ξαναλέω πως υπήρχε παράβαση, αλλά ήταν τόσο σοβαρή ώστε να συζητείται το εν λόγω ζήτημα έως τη media day της Κυριακής 1/10; Να διαβάζουμε για την πιθανότητα διακοπής συμβολαίων ή περί αφαίρεσης αρχηγίας από τον Νικ Καλάθη, πολύ περισσότερο από τη στιγμή που έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη της χρονιάς;

Σε σχετική ερώτηση, ο Πασκουάλ είπε “νομίζω πως είναι ώρα να τελειώσει αυτό, να κοιτάξουμε την ομάδα μας, να μην μιλήσουμε για κάτι άλλο. Ο, τι έχω να πω το έχω πει στους συνεργάτες μας. Τώρα πρέπει να κοιτάξουμε τα παιχνίδια που έρχονται, γιατί την Τετάρτη παίζουμε Κύπελλο και θα ακολουθήσει το ματς με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να αλλάξουμε σελίδα”.

Εγώ θα πρότεινα γενικά, να αλλάξει το μενταλιτέ ώστε να μην δημιουργηθεί εκ νέου αναταραχή για ψύλλου πήδημα, σε μικρό χρονικό διάστημα. Γιατί ξέρεις, αυτά διαταράσσουν γενικά το κλίμα, δηλαδή προκαλούν πρόβλημα χωρίς λόγο -λες και δεν υπάρχουν πολλά εκεί έξω να μας ταράζουν.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.