Ο Έκι Γκονζάλες αγωνίστηκε για τέσσερα χρόνια στον Παναθηναϊκό (2004-8) και -λόγω της εξαιρετικής του απόδοσης- έγινε το αγαπημένο παιδί της εξέδρας και όχι μόνο.

Θα έλεγε κανείς ότι ο κύκλος του Έκι στο «τριφύλλι» έχει κλείσει από το 2008, χρονιά στην οποία αποχαιρέτισε τον Παναθηναϊκό, επιστρέφοντας στην πατρίδα του για τη Ροζάριο.

Όμως, η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική, καθώς, όπως αποκάλυψε ο ΣΠΟΡ FM 94.6, υπάρχει εκκρεμότητα, οικονομικής φύσεως που συνδέει τον Αργεντινό με τον Παναθηναϊκό.

Συγκεκριμένα, όπως μεταδόθηκε από τον σταθμό, οι «πράσινοι» οφείλουν στον Γκονζάλες ένα ποσό που αγγίζει τις 800.000 ευρώ και αποτελεί τη μεγαλύτερη εκκρεμότητα του συλλόγου, όσον αφορά τις υποχρεώσεις του προς όσους φόρεσαν την πράσινη φανέλα στο παρελθόν.

Τι έχει συμβεί; Ο Γκονσάλες είχε κάνει προσφυγή για τον τρόπο που έφυγε από τον σύλλογο (διακοπή συμβολαίου) και διεκδίκησε ένα ποσό το οποίο του επιδικάστηκε στο κοντινό παρελθόν. Ωστόσο, ο ίδιος δεν έχει επανέλθει διεκδικώντας τα χρήματα αυτά, τουλάχιστον ως τώρα.