ΚΛΕΙΣΙΜΟ
BLOG

Δε χρειάζεται ομοιογένεια για να «ματώσεις» στο παρκέ…

Η εικόνα του Παναθηναϊκού που σόκαρε… στη Βαρκελώνη και το «ξυπνητήρι» του Τσάβι Πασκουάλ, που πρέπει να ηχήσει νωρίς. Γράφει ο Γιάννης Μιχαλάκης.

Δε χρειάζεται ομοιογένεια για να «ματώσεις» στο παρκέ…

Τι να πεις και τι να γράψεις έπειτα από μια τόσο αποκαρδιωτική εμφάνιση του Παναθηναϊκού στο «Παλαού Μπλαουγκράνα». Για την front line που απουσίαζε; Τον απόντα Νικ Καλάθη ή τον «βιονικό» Σίνγκλετον, ο οποίος πραγματοποίησε την χειρότερη του εμφάνιση με την πράσινη φανέλα;

Η ήττα χωνεύεται. Πόσο μάλλον όταν αυτή έρχεται από την Μπαρτσελόνα στην Ισπανία. Αλλά η εμφάνιση και η παράδοση άνευ όρων, είναι κάτι που δεν δικαιολογείται. Η ομάδα σαφώς είναι νέα και χτίζεται ακόμη. Αλλά, μήπως και στην Μπαρτσελόνα το ίδιο δεν ισχύει;

Οι παίκτες του Πασκουάλ, με ευθύνη (και) δική του έμοιαζαν σαν σχολιαρόπαιδα που έπαιζαν μπάσκετ στο προαύλιο. Πλην Παππά, άπαντες υστέρησαν σε βαθμό… κακουργήματος και το αποτέλεσμα στην Βαρκελώνη, έφερε προβληματισμό στον Παναθηναϊκό από την πρώτη κιόλας αγωνιστική. Η χρονιά τώρα ξεκινά. Είναι πάρα πολύ νωρίς και όσα συμπεράσματα είναι αν μη τι άλλο επισφαλή. Ο χρόνος θα είναι σύμμαχος και η ομάδα θα παρουσιάσει καλύτερο πρόσωπο, αλλά διάολε, δε χρειάζεται ομοιογένεια για να «ματώσεις» στο παρκέ.

Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση!
Το 1-6 κάνει ακόμα πιο γλυκό το 1-3 και η απαξίωση, που έγινε αποθέωση! 1.953 ΠΡΟΒΟΛΕΣ

Δε χρειάζονται μήνες προπόνησης για να μπορέσεις να σταματήσεις το ίδιο ακριβώς πράγμα που κάνουν οι Καταλανοί ανοίγοντας τη ρακέτα των «πράσινων» σαν γαρύφαλλο, σκοράροντας με πανομοιότυπο τρόπο ένα τσουβάλι καλάθια. Η εικόνα των «πράσινων» ήταν αυτή που σόκαρε. Όχι η ήττα. Δυσκολεύομαι να θυμηθώ άλλο παιχνίδι επί ημερών Πασκουάλ, με τόσους πολλούς υστερήσαντες. Καμία εξήγηση…

Ο Πασκουάλ είναι αποφασισμένος να «πάρει κεφάλια», ωστόσο πρέπει και ο ίδιος να βρει τον τρόπο να δέσει αυτούς τους παίκτες. Απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, λίγο πολύ, ήξερε πως θα αντιμετωπίσει μια ομάδα που την γνώρισε πέρσι για τα καλά. Το γεγονός όμως πως στο δεύτερο «σπίτι» του, το «Παλαού Μπλαουγκράνα», δε βρήκε σε κανένα σημείο του αγώνα ένα σχήμα να προκόψει, είμαι σίγουρος πως τον έχει προβληματίσει και τον ίδιο. Σε κάθε περίπτωση, αρκετά με την κριτική. Κακό, κάκιστο ματς. Μια σφαλιάρα τόσο δυνατή, που λογικά θα αφυπνίσει την ομάδα.

Το ζητούμενο όμως είναι το ξυπνητήρι να χτυπήσει νωρίς… καθώς ο Παναθηναϊκός μακριά από το ΟΑΚΑ, πρέπει να παρουσιαστεί πολύ ανώτερος, ούτως ώστε να μπορέσει να πάρει νίκες και να βρίσκεται από την αρχή ψηλά. Η συνέχεια αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, σε μια Ευρωλίγκα που ούτως ή άλλως, σε κρατάει στην τσίτα. Υπομονή και καλή απόλαυση σε όλους.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...