ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΠΑΟΚ 89-74

Λοτζέσκι και Ντένμον «πάτησαν» το… γκάζι!

Ο Παναθηναϊκός Superfoods πατώντας... γκάζι στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησε εύκολα του ΠΑΟΚ με 89-74, πετυχαίνοντας τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. Ξεχώρισαν οι Μάρκους Ντένμον (17π) και Ματ Λοτζέσκι (14π).

Λοτζέσκι και Ντένμον «πάτησαν» το... γκάζι!

Με τους Λοτζέσκι και Σίνγκλετον να «συνδέουν» εαυτούς με το αντίπαλο καλάθι, ο Παναθηναϊκός πήρε γρήγορο προβάδισμα (6-2), το οποίο φρόντισε να διατηρήσει στα ίδια επίπεδα, χάρη στη διάθεση του Βέλγου (12-7, 5′). Το τάιμ άουτ του Παπαθεοδώρου «αφύπνισε» τους φιλοξενούμενους, που με επιμέρους σκορ 8-2, έφεραν το ματς στο καλάθι (14-13) και στην εκπνοή της περιόδου ισοφάρισαν με τρίποντο του Τρις (19-19).

Το κύριο ζήτημα που είχε να αντιμετωπίσει ο Παναθηναϊκός ήταν ο έλεγχος των ριμπάουντ, καθώς στο πρώτο «σκέλος», οι παίκτες του ΠΑΟΚ είχαν φροντίσει να κυριαρχήσουν. Μέσω αυτού, μπόρεσαν να πάρουν και το προβάδισμα (25-26, 14′), αναγκάζοντας τον Πασκουάλ να καλέσει τάιμ άουτ και να βάλει εν τέλει σε μια σειρά την ομάδα που «έτρεξε» δυο σερί (31-26 με Ντένμον), φτάνοντας ως το +8 με τις βολές του Βουγιούκα (42-34, 19′), προτού έρθει ο Κατσίβελης και μαζέψει τη διαφορά στο ημίχρονο (43-39).

Το «εύθραυστο» +4 του πρώτου μέρους έδινε κάποιες ελπίδες στον ΠΑΟΚ, τις οποίες φρόντισαν να… κόψουν με «ομοβροντία» έξω από τα 6.75μ. οι -ήδη ζεστοί- Μάρκους Ντένμον και Ματ Λοτζέσκι. Με τη βοήθειά τους, ο Παναθηναϊκός μετέτρεψε το +4 σε +14 (59-45 στο 25′) και στη συνέχεια σε +22 (72-50 στο 30) πετυχαίνοντας 29 πόντους στο τρίτο δεκάλεπτο και ουσιαστικά… καθάρισε το ματς.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, τα πάντα είχαν κριθεί, με τους Πασκουάλ και Παπαθεοδώρου να προχωρούν σε διεύρυνση του ροτέισον. Ο Καταλανός έκανε αρκετές δοκιμές, ο Θανάσης Αντετοκούνμπο προσέφερε θέαμα και οι «πράσινοι» έφτασαν στη δεύτερη νίκη τους στο πρωτάθλημα, αφήνοντας πίσω τους το «ναυάγιο» της Βαρκελώνης.

Τα δεκάλεπτα: 19-19, 43-39, 72-50, 89-74

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ