ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ - ΑΕΛ 2-1 (50' πεν. ΒΙΓΙΑΦΑΝΙΕΣ, 93' ΧΙΛΙΕΜΑΡΚ - 78' ΠΕΡΟΝΕ)

Ναι ρε Πανάθα!

Κόντρα σε όλους και σε όλα, παίζοντας με εννέα παίκτες (αποβολές Σιλά και Άλτμαν), ο Παναθηναϊκός πήρε αντρίκια νίκη με 2-1 επί της Λάρισας, χάρη στο... buzzer beater γκολ του Όσκαρ Χίλιεμαρκ στο 93ο λεπτό.

Ναι ρε Πανάθα!

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε την ομάδα με σύστημα 4-3-3, όπως και με τον ΠΑΣ, επιλέγοντας τον Βλαχοδήμο κάτω από τα δοκάρια, τον Χουλτ αριστερά, τον Κουλιμπαλί δεξιά και τους Κολοβέτσιο – Μολέδο στο κέντρο της άμυνας.

Τον άξονα κάλυψε η τριάδα Χίλιεμαρκ – Κουρμπέλη και Σιλά, με τον Λουντ στα αριστερά, τον Βιγιαφάνιες στα δεξιά και τον Μολίνς ως μοναδικό προωθημένο.

Το ματς

Πολλές ήταν οι ομοιότητες της σημερινής αναμέτρησης σε σχέση με την αντίστοιχη του Κυπέλλου. Ο Παναθηναϊκός είχε βλέψεις… κυριαρχίας, αλλά ο βιαστικός τρόπος με τον οποίο προσπαθούσε να αναπτυχθεί και να φτάσει στην εστία του Μπόζοβιτς, έδινε εύκολη δουλειά στην άμυνα της ΑΕΛ.

Πάντως, οι «πράσινοι», ορμώμενοι από τις φωνές 9.000 και πλέον οπαδούς τους στις εξέδρες του «Απ. Νικολαΐδης», πραγματοποίησαν ορισμένες… διάσπαρτες ευκαιρίες στο πρώτο μέρος, όπως στο 7ο λεπτό, όταν ο Μολίνς έλαβε τη μπάλα από ενέργεια του Χουλτ, αλλά το σουτ του κατέληξε λίγο έξω από την εστία της ΑΕΛ. Δέκα λεπτά αργότερα, ο Χίλιεμαρκ με εκτέλεση φάουλ έστειλε… συστημένη τη μπάλα στον Μολέδο, αλλά εκείνος -μόνος του- από το ύψος της μικρής περιοχής, αστόχησε.

Έψαξαν… ανορθόδοξα το γκολ

Οι «πράσινοι» έψαχναν εναγωνίως το πρώτο γκολ, αλλά η καλοστημένη και μαζική άμυνα των Λαρισαίων αναχαίτιζε τις όποιες ενέργειες των γηπεδούχων. Στο 33′, ξανά από τα πόδια του Χίλιεμαρκ, ο Κολοβέτσιος έκανε κεφαλιά-πάσα στο δεύτερο δοκάρι, αλλά ο Κουλιμπαλί αστόχησε από πλεονεκτική θέση με προβολή. Δύο λεπτά αργότερα, ο δραστήριος Χίλιεμαρκ βγήκε σε θέση φορ, αλλά ο Ζίζιτς του… πήρε τη μπουκιά από το «στόμα».

Στην επανάληψη το δίδυμο Βιγιαφάνιες – Χίλιεμαρκ κατάφερε να… πιστοποιήσει την αγαστή συνεργασία του, προειδοποιώντας αρχικά στο 48ο λεπτό, όταν ο δεύτερος μοίρασε για τον πρώτο, όμως η προσπάθεια του «Βίγια» κόντραρε και έφυγε κόρνερ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Βρέθηκε τρόπος, γκολ ο Βιγιαφάνιες

Εν τέλει, η πίεση απέδωσε καρπούς. Στο 49ο λεπτό, ο Χίλιεμαρκ εκτέλεσε κόρνερ, οι Ρέντζας και Μολίνς διεκδίκησαν τη μπάλα, με τον αμυντικό της ΑΕΛ να ρίχνει στο έδαφος τον Σουηδό και τον Κουτσιαύτη να υποδεικνύει την εσχάτη των ποινών. Ο Βιγιαφάνιες ανέλαβε την εκτέλεση, δε λάθεψε και ο Παναθηναϊκός άνοιξε το σκορ (1-0, 50′).

Μετά κόπων, οι «πράσινοι» έκαναν τη μισή δουλειά, παίρνοντας το πολυπόθητο προβάδισμα, το οποίο λίγο έλειψε να το χάσουν, όταν στο 57′ η προσπάθεια του Λεοζίνιο «τράνταξε» το οριζόντιο δοκάρι του Οδυσσέα Βλαχοδήμου. Η φάση αυτή προκάλεσε ένα μινι-σοκ στους παίκτες του Ουζουνίδη, όμως δεν στάθηκε ικανό να τους κόψει τη φόρα, εφ’ όσον η εντολή του Εβρίτη τεχνικού ήταν ξεκάθαρη: ένα δεύτερο γκολ που θα απλοποιούσε τα πράγματα.

Αντί για 2-0, 1-1 και με… εννιά!

Για το 2-0 προσπάθησαν οι Λουντ, με φοβερό σουτ στο 61′ (έδιωξε ο Μπόζοβιτς) και ο Χίλιεμαρκ (70′), αλλά το αποτέλεσμα παρέμεινε ως είχε. Λίγο μετά τη συμπλήρωση του 77ου λεπτού, όλα ανατράπηκαν, καθώς ό,τι δεν μπόρεσε να βρει η ΑΕΛ στο 57′ το πέτυχε είκοσι λεπτά αργότερα.

Ο Σιλά βρήκε με τις τάπες τον Ναζλίδη και είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα, αφήνοντας την ομάδα του με παίκτη λιγότερο. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Λεοζίνιο εκτέλεσε το φάουλ και ο Περόνε με κεφαλιά, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Βλαχοδήμου (1-1, 78′). Δευτερόλεπτα μετά, θα μπορούσε να επέλθει η πλήρης ψυχρολουσία αν δεν παρενέβαινε σωτήρια ο Βλαχοδήμος στο εξαιρετικό σουτ του Μασούρα (80′).

Μπαίνοντας στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι «πράσινοι» κατάφεραν να βρουν δίοδο στην εστία του Μπόζοβιτς, όμως το γύρισμα του Μολίνς αποσοβήθηκε από το γκολκίπερ της ΑΕΛ. Σαν να μην έφτανε αυτό, συνέβη το… παράδοξο, καθώς ο Παναθηναϊκός έμεινε με εννιά, όταν ο νεοεισελθέντας Άλτμαν, είδε την κόκκινη κάρτα καθώς πέτυχε στο κεφάλι τον -πεσμένο- Ντέλετιτς (83′).

Όλα για όλα

Mην έχοντας τίποτα να χάσει, παρά το ντεσαβαντάζ, ο Παναθηναϊκός βγήκε… μπροστά για το καλύτερο δυνατό, αδιαφορώντας για τα μετόπισθεν.

Κι όμως, η λύση βρέθηκε! Οι «πράσινοι» στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων κατάφεραν να πετύχουν το αδύνατο, με τον Όσκαρ Χίλιεμαρκ να γεμίζει με φάλτσο στην εστία με τη μπάλα να περνά πάνω από τον Μπόζοβιτς. (2-1, 93′).

Κάπως έτσι, σώθηκε με… ανέλπιστο τρόπο η παρτίδα για τους «πράσινους» οι οποίοι πέτυχαν τη δεύτερη σερί τους νίκη στο πρωτάθλημα.

To Panathinaikos24.gr είναι δίπλα σε κάθε άθλημα και κάθε στιγμή του Παναθηναϊκού. Είτε πρόκειται για μπάλα ποδοσφαίρου είτε για μπάλα μπάσκετ, είτε για το παρκέ του βόλεϊ, αλλά και για κάθε άθλημα και κάθε είδηση του ερασιτέχνη.

Με καθημερινά blogs που καλύπτουν όλο το φάσμα του πράσινου οργανισμού, με ζωντανές εκπομπές που τις έχετε αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή και φυσικά με όλη την επικαιρότητα από τον αθλητισμό και όχι μόνο. Panathinaikos24.gr, το πρώτο «πράσινο» σάιτ που αγκαλιάσατε από την πρώτη στιγμή είναι εδώ, έτοιμο να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της εποχής και όπου χτυπάει η καρδιά του Παναθηναϊκού.

loading...

READ MORE